Tři nejprovařenější teorie

upraveno 6. listopadu 2010 v Spekulace
11820222324

Komentáře

• @Nevada No a jestli něco takového s sebou přece jenom měli, tak doufám, že se dozvíme, že Robb jednou taky uznal, že to, co matka říká, dává smysl. Jakože by království neodkázal nemanželskému bratrovi, který by si pozici uhájil jenom těžko, ale spíš někomu schopnému, někomu, kdo by dokázal lordy sjednotit. Někdo tu na fóru kdysi navrhoval, že by mohl dědicem jmenovat Roose Boltona. Ale něco tak cynického by Martin neudělal, že ne... že ne?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @svoa00
    Ó, ne. Toho by se jistě neodvážil... :-D
  • To by bylo moc cynické i na mistra :D. Nepamatuju si přesně kde, ale mam takový tušení, že snad i Ned varoval Robba, že by si měl dávat pozor na Boltony..

TO: Nevada pokud jsi myslel ty Reedovi, tak jsem čet pár teorií, že by to nemuseli být nutně děti. Matně si pamatuju, že by se mohl starej dobrej Howland Reed. (Prvni teorie byla "Benjamin Button" - proste zivotní cyklus byla naruby. Druhá teorie byla, že do něj vstupuje jako měnič.) Nemůžu si pomoct, ale na dítě se chovají strašně dospěle. Tím myslim Jojena i Brana.

Pár zajímavostí
    O existenci Jojena jsme se dozvěděli až když potkal Brana.
    Jeho přezdívka je "little grandfather"...
    Poslat dvě vlastní malý děti, aby se vydali s Branem za zeď mi přijde dost divný..
    Ten nejzásadnější - Proč se sakra za 5 knížek ani jednou neukázal Howland Reed. Myslim, že je to postava, která by nám dokázala popsat co se stalo na tom turnaji, který je imho zásadní momentem celého příběhu...
  • Pekne je tá teória o Jojenovi popísaná tu
    http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/1j2rn0/
  • upraveno 9. února 2014
    upraveno 9. února 2014
  • Nevada: Dík za info - furt se mi plete serial a knížka dohromady. Knížku jsem čet v létě na jeden zátah všech pět dílů a něco jsem zkoušel ještě v eng, tak mi toho dost vypadlo a zjednodušilo se :).
  • upraveno 15. března 2014
  • Nechápu, co tím chtěl básník říct... polopaticky, prosím. :-)
  • Taky jsem to vůbec nepobral.
  • Nejspíše asi tolik, že zbytek KG(B) se na Viseryse a celý zbytek královské rodiny z vysoka vysral...
  • @sveva: Jenom tak přemýšlím, jestli se to úsloví o ohýbání kolene nebere až příliš obrazně..

S tou KG to jinak také chápu tak, že měla chránit konkrétního krále (a jeho dědice) před atentátem. S celoplošnou rebelií, která se naprosto vymkne kontrole těžko něco udělá sedm šermířů, byť sebelepších.
  • @Ugla Že by podmínkou pro přijetí do KG byl ortopedický problém? =D
  • @Everett_Young: Na základě vaší otázky k této problematice jsme provedli hlubší zkoumání a zjistili, že kolenní chrániče rytířů KG obsahovaly technický nedostatek, který byl dlouhodobě ze strany rytířů KG připomínán. Po tragické smrti téměř všech rytířů KG během takzvané Robertovy rebelie jsme provedli úpravy a nabízíme nyní Whitearmor Mk. II.
    Nadále však odmítáme souvislost mezi úmrtím původních členů KG a tímto nedostatkem.
    v.r. Tobho Mott, general director of Tobho Mott's armoring company.
  • Zdravím vás,
    som tu nový a z tejto témy som zatiaľ prečítal len prvé dve strany, zbytok určite neskôr doženiem :-) . Zaujala ma tam diskusia ohľadom Jeyne Westerlingovej. Dievča, ktoré ošetrovalo Brienne po tom ako ju psanci chytili sa tiež volalo Jeyne. Moc si to už nepamätám, ale Robbova Jeyne tiež mala "lekárske" zručnosti. Čo ak sa z Řekotočí (naozaj nenájdem slovenský ekvivalent :-) ) Robbova Jeyne dostala (s pomocou psancov, ktorí vtedy už mali Catelyn, a Bryndena ju nejako odtiaľ prepašovali) a nahradili ju nejakou inou, ktorá ju mala hrať? Naozaj si už z knihy moc nepamätám, čítal som ju dávnejšie a teda som možno zabudol nejaké detaily, ktoré túto teóriu vyvracajú, ale možno... :-)
  • @Matúš Vitaj. :) Pekná teória, len sa obávam, že by ťažko našli takú dvojníčku, že by ich ani Jeynina matka nerozoznala.
  • Možno to tak schválne hrala :-) . Ale hej, mne to tiež pripadá nepravdepodobné, len mi to prišlo zaujímavé.
    Věk by zhruba odpovídal, ale že by královnu Severu nechali jen tak v hostinci, kde by ji mohl přefiknout a/nebo podříznout krk každý, kdo by jel náhodou kolem? To by jí moc nepomohli.

Mě spíš zpětně zaujalo příjmení Heddle. Ať už byla skutečně příbuzná s původní hostinskou, nebo si ho jen přisvojila, zajímalo by mě, jestli jsou nějak spříznění s Černým Tomem Heddlem z Tajemného rytíře.
  • Tak v seriálu ji zapíchl nějaký Frey, tak předpokládám, že v knize už větší prostor mít nebude (podobně jako ten čaroděj v Qarthu)
  • @Sural čarodej z Qarthu je už možno mŕtvy aj v knihe, jedného zo štyroch čarodejov totiž Havranie oko zabil zvyšní traja ho museli zjesť a nasledovne ho učiť mágiu.
  • Vim, že teď nepotěším pravověrné čtenáře, ale v seriálu řikala zmije, že Raegar utekl za jinou ženou, což myslim, že je další voda na mlýn příznivcům ohně Targaryn a ledu - Stark...
  • upraveno 19. dubna 2014
    @Rickon To by ses asi divil, kolik pravověrných čtenářů věří v pravost rovnice R+L=J... ;-)
    Ale jinak to nepotvrzuje nic, resp. v knížkách je těch zmínek a náznaků mnohem víc než zatím v seriálu.
    Edit: I když vlastně asi máš pravdu, kdyby Jon nebyl jejich synem, asi by se tam tenhle vztah vůbec neřešil, přeci jen diváky netřeba zahlcovat příběhy z historie, pokud nejsou relevantní k budoucímu vývoji.
    To, že Rhaegar upláchl manželce za jinou, je veřejně známo po celém království. Vždyť to udělal naprosto otevřeně :)
  • Taky si myslím, že Oberyn neřekl nic, co by nebylo známo a co by nějak přesvědčivě potvrzovalo teorie o Jonově původu.
  • známo to je, ale jen čtenářům. V seriálu se o Lyanně a Rhaegarovi zmínil snad jen Robert, kterej na to měl trochu jinej pohled. Už jsem si i říkala, že pokud je ta teorie pravdivá, je divný, že k tomu v seriálu na rozdíl od knihy není jedinej náznak... a právě u Oberynovi poznámky jsem zbystřila. Nemyslím si, že by se tam zabývali příběhem dvou dávno mrtvých lidí, kdyby to nemělo nějakej význam do budoucna.
  • Samozrejme že to má význam do budúcnosti. Prečo by inak Oberyn zastupoval Tyriona? Lebo sa chce pomstiť za sestru..a musia divákom pripomenúť kto tá sestra bola.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Rickon Akú teóriu v seriáli podporili? To, že Lyanna bola unesená (oficiálne) Rhaegarom nie je teória.
  • Mě osobně přijde, že v knize je původ Jona několik teorii, který si vzájemně dost odporují a všechny jsou podpořeny nějakými relevantními fakty, proto mi přišla ta zmínka jako hodně důležitá. V seriálu zdaleka neklamou tolik jako v knize, proto si myslim, že je teorie R a L potvrzena pomalu. Myslel jsem tim, ze je Jon syn Raegara a mozna je i onou pisni ohne a ledu...
    Ledu a ohně.
  • Když to vezmeme vylučovací metodou, tak GRRM se na Jonovu matku zeptal scénáristů v době, kdy měli přečtené první čtyři knihy, a svojí editorky dokonce jen po přečtení prvního dílu - Hry o trůny. Všichni to uhodli, takže to musí být na základě indicií z první knihy... Tam jsou možnosti Wylla, Ashara, Lyanna. V seriálu zatím padla zmínka jen o Wylle a Lyanně. Bude to tedy jedna z těch dvou, přičemž u Wylly si nedokážu vysvětlit, proč by to Ned před Jonem tajil. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.