Tak ja som bol asi naivný optimista keď som veril, že ten 2014 by ušiel. Viem, že do toho nemôžem GRRM kecať a že napísať takú knihu je ťažké, ale... Fakt... Nejaké kapitoly vraj boli presunuté z Tanca do Vichrov, nejaké už mal vraj predpripravené a už je to rok písania a niekoľko mesiacov, tak nejako som očakával že tá polovica by to aj bola...
Najblbšie bude, ak človek zistí, že štyri roky čakal na obsiahly epos o jedle :-|
@Branislav_Gepeto To byla ještě ozvěna Hostiny. Martin nám chtěl ukázat, jak si všude všichni žerou a cpou se a na severu už si dávají do držky aby měli co hodit do polévky. A to ta zima sotva začala. Ve Vichrech to teprve bude mazec. Začne se vařit ze zimních zásob. Zavařovačky, konzervy. Sušený tohle a mražený tamto. Špetka kanibalismu. Teď teprve začne ta správná gastronomie. :twisted:
@Amberjack:) Bohužiaľ, je to oprávnená obava. Ja sa naozaj bojím, že budeme čakať na to tak dlho a nakoniec to nebude tak epické, ako by si to po tých rokoch zaslúžilo. Na Tanec sa čakalo 6 rokov a hoci to bolo zaujímavé, tie najlepšie pokroky v príbehu (Bran vo výuke Detí lesa, Arya v Braavose, Dany v strete s Yunkaicami, Viki na ceste za Dany, Davos na Skagose), boli len načrtnuté a nechané pre ďalšiu knihu. Naozaj je oprávnené báť sa, že v ďalšej knihe bude mať Bran a Arya také dve kapitoly, s Yunkaicami sa to zase bude ťahať a skončí to už skutočným povstaním do boja pre poslednú knihu.
Neviem či som jediný, ale ja od dejových liniek takého Brana či Sama čakám veľa nových informácií. No ak to bude dlhosiahly opis nielen jedál, ale rozličných názvov lodí a každodenných zvykov pospolitosti okolo, bude to až nežiadaný záujem o reálie nahrádzajúci riadny dej.
Chci se zeptat vláda nad Skagosem je pouze formální že? Jinak si tam vládnou sami , vždyť snad žádný vazal ze Skagosu nebyl povolán Robbem Starkem do války , snad tam našeho cibulového Lorda Davose nesnědí :-)
@Nurbis Ja to chápem tak ako píšeš. Nejaký ten riadny preplesk, podpora hospodárstva, viac diplomatických vzťahov, zoficiálnenie nejakého vládnuceho rodu a armáda, ktorá by tam vytvorila systém, by to mohla učiniť plnohodnotným lordstvom. Lenže ich brehy sú tuším len skalnaté a žijú tam Divokí (zdalo sa mi, že Skagos je predsa trochu na juh od Zdi, ale Oša stadiaľ možno je a cíti sa ako tá spoza Zdi), ktorí nemajú kľakačov radi. Tak asi žiaden lord Zimohradu nemal záujem to tam poupratovať. Asi zrovna ako pri Troch sestrách.
Mno nějaká hierarchie tam asi je. Jsou tam uvedeny tři rody. Nejspíš jen v pozici jako horské klany co sebral Stannis. Mají svoje znaky, ale nemají žádné tituly nebo vazalství. Jeden z těch rodů dokonce žije v jeskyni.
@Nevada: Tak zase je dobré, že to píše Cassel. Pak se mi líbí, že tam je recept na svařené víno (no co, od Pohlreicha mám v jedné kuchařce recept na maliny se šlehačkou, vážně)... a hlavně ústřední motiv: Zima se blíží, tak se nebojte přibrat nějaké to kilo...
Komentáře
Najblbšie bude, ak človek zistí, že štyri roky čakal na obsiahly epos o jedle :-|
Neviem či som jediný, ale ja od dejových liniek takého Brana či Sama čakám veľa nových informácií. No ak to bude dlhosiahly opis nielen jedál, ale rozličných názvov lodí a každodenných zvykov pospolitosti okolo, bude to až nežiadaný záujem o reálie nahrádzajúci riadny dej.
To si myslel i Davose že tři sestry jsou věrné jen sami sobě :D :-)