Hot dead list (SPOILERY!)

upraveno 24. října 2012 v Spekulace
12346»

Komentáře

• EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @sveva @Everett_Young podla mna prave Jojen nahradi Bloodravena ako strom. Ved Jojen je zelenovestec.
  • upraveno 20. ledna 2014
  • @BukovjanDavid V klidu, to nebyla reakce jen na tebe. :-) Psala jsem jen, proč je podle mě nepravděpodobná teorie o zlém Bryndenovi a potažmo Branovi. Důkazy nemá ani jedna strana, takže se tu můžeme zvesela hádat. :-D
    Z toho, co o něm víme, mi Bloodraven nepřijde jako veskrze zlý člověk, nevidím tam prostě důvod, proč by chtěl vyhladit nebo zotročit obyvatele Západozemí. Imho ty jeho čáry a kouzla lidi trochu zveličovali... téměř nikdo nevěděl, že je měničem a ta jeho schopnost dozvědět se o všem, co se kde šustne, musela působit magicky. Jasně, jeho zjev asi nahání docela hrůzu, ale nic jiného od napůl člověka/napůl stromu ani nečekám. Můj "čtenářský instinkt" mi říká, že je na straně proti Jiným, toť vše. :-)

Paralely Písně a SW, to je na zahraničním fóru taky oblíbené téma. Vezmi si Jona/Luka Skywalkera. Tam už je to na pováženou... on ten @Jay nakonec ještě bude mít pravdu. :twisted:

@Edem Jojen není zelenověštec. Má jen zelené sny (ať to zní jakkoli blbě :D ).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Platíš mi pivo. :-D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • @sveva Pokud vím, tak se Jojen zmiňoval o tom, že měl sen, že mají jít za Branem a později za Tříokou vránou (podobný se zdál i Branovi samotnému). To, jak se Jojen choval v posl. kapitolách je možná zjímavý argument do Jojenokašovské teorie...
    @Everett_Young
    Ti dva pakoni jsou mi naprosto u pr.... ;)
    Řeč je samozřejmě o místních supervynálezcích, kteří ignorují knihy a vymýšlejí si ostošest :)

@sveva
    Platí :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak ja neviem. Niekedy niektorí možno vidia až prílišné kraviny, ale niekedy tie kraviny sú natienené trocha a sú zaujímavé.
    Mne príde tá možnosť, že Deti lesa privolali Bielych chodcov celkom možná. Malá, ale možná. Keď som čítal, ako hovorila tá dievčina o Prvých ľuďoch, nekypela v tom zrovna láska, skôr zášť a je možné, že tú zášť si aj chce vybiť.
    upraveno 20. ledna 2014
    Nebo jinak. Na základě čeho Ti přijde možnost, že Jiné přivolaly děti lesa jako možná? Proč by přivolaly své dávné nepřátele, kteří chtějí zlikvidovat vše živé?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Nevada Neviem, je možné, že som si to zmýlil ja (viac než pravdepodobné s mojou pamäťou), ale viem, že keď som čítal Tanec, niečo mi na to správaní prišlo záštiplné - asi skôr len moje zdanie.

Alebo to bola tá depresívnosť, s akou to Listinka hovorila. Vyzerala smutne, že tvory vymierajú a nepriamo to dávala za vinu ľuďom - asi tá patetickosť ma donútila myslieť si, že Deti lesa by boli schopné ako posledný úder vrátiť ľuďom taký prístup.

V prvom rade asi chcem veriť, že tu bude sídliť odpoveď na otázku, prečo Bieli chodci prichádzajú po toľkých rokoch zrovna teraz. V Piesni je hafo otázok. Je mi jasné, že niektoré zostanú nezodpovedané, ale niektoré by bolo pekné objasniť a bojím sa, či dve knihy nebudú na takéto rozsiahlejšie veci málo.
  • @Mikjan Já té jojenkašovské teorii moc nevěřím. Možná je to tím, že mám Reedovi ráda a nechci, aby je Bran snědl a tak záměrně přehlížím jisté věci. :-) Myslím, že k té teorii svádí hlavně dvě věci, které ale můžou mít lehce i jiné vysvětlení. Jojen byl v posledních kapitolách mrzutý, melancholický víc než obvykle a chtěl se vrátit domů. Třeba ví, že se blíží den jeho smrti..? Ale to neznamená, že ho někdo musí sníst... Třeba viděl, že se něco děje doma s otcem, matkou atd. Důvodů může být víc.
    A rudá šťáva ze semínek čarostromu vypadala jako krev... no, tak vypadá i víno nebo brusinkový džus. :-)
  • @sveva Tak ta teorie mi celá přijde nesmyslná, jen mi připadalo, že zrovna tohle by její tvůrci mohli brát jako základ. Mimochodem, někde jsem četl, že Branův popis jak to chutnalo atd. je velmi podobné tomu stínovému lektvaru či jak-se-to-jmenuje co pila Dany v Domě Neumírajících, a tam bych asi kanibalismus vyloučil. Kromě toho mi Reedovci připadaj jako moc důležitý na to, aby umřeli (jak by se pak Bran dostal zpátky domů...)
  • @Mikjan prečo by sa vracal domov? Bran rovnako ako Brynden pekne prirastie k stromu. Alebo strom prirastie k Branovi. Jedna z tých dvoch možností to bude. :-D
    Nebo taky ne.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.