Chjo já nevěřím že by umřel, a když tak zůstane v Duchovi, ale já nechci mít Jona jako vlka já chci Jona jako Jona..no a teď vydržet pár let na další díl..bezva:/no a myslim, že zrovna v těhle knížkách umírají lidi ze všech písmenek abecedy:D
Tak v poslední Branově kapitole z Tance je pár náznaků a navíc se GRRM zdá se zaměřil na problematiku lidských obětí a kanibalismu (Davosova kapitola, Branovo vidění, koláč Lorda Manderlyho na svatbě Ramsaye a Aryi/Jeyne)...ale já si taky nemyslím, že Jojen byl v té polívčičce. Čekám totiž na kapitolu, která začne větou: "This is the day I die," said Jojen Reed. :)
@Amberjack Asi sem hodně nechápavej, ale právě sem si zmíněnou kapitolu s Branem přečetl a nic, co by tomu nasvědčovalo (kromě toho, že ta kaše byla s červenými žilkami, což může znamenat leccos) nenašel. Mimochodem, co bylo špatného na Manderlyho koláči?
S tím Jojenem je to podobné. Vychází to ze čtení mezi řádky: - vyděšený Jojen - slova o tom, že Reedovi už nebudou s Branem - popis chuti toho pokrmu, a celkově atmosféra té scény - marné čekání Brana na Jojena a Meeru večer po snědení pokrmu
Díky, tohle by mě při čtení nikdy nenapadlo :D Stejně mi to ale ořijde divný, vzhledem k tomu, že Manderly skončil s useknoutou bradou, takže to moc promyšlený mít nemohl, kromě toho z toho koláče sám jedl (a ne zrovna málo), takže by se musel vědomě dopouštět kanibalismu, což by mi na něj moc nesedělo
Osobně si myslím, že to Manderly neudělal a jeho chování je jen záměrná provokace, aby rozeštval "spojence". Postrádané Freye buď dal zabít a hluboko zahrabat, nebo je drží pod zámkem v tom doupěti u Bílého přístavu.
@Mikjan Meeru do pokrmu nepotřebovali, jen Jojen kvůli jeho schopnostem. Ale pokud se tak stalo, tak bude Meera zřejmě taky mrtvá, protože bratra určitě nedala bez boje.
Meerovic děcka jsou naživu, věřim tomu. Ale ta kapitola je podezřelá...Spojitost Jiných s Dětmi lesa je taky záhadná, můj dlouhodobý osobní tip byl, že Děti lesa přivolali Jiné jako nástroj v boji s prvními lidmi. Jinak sorry, mám momentálnš asi tak 5 promile v žíle.
Mohu se zeptat, kde berete tu obrvskou jistotu, že není mrtvej? Ta kapitola tak vypadala, navíc ho chtěli zavraždit a ne jenom pobodat, a pokud se někde v blízkosti neobjeví Tormund a nezachrání ho, myslím že už dodejchal :)
@Mikjan samozřejmě by šlo také položit otázku, kde bereš jistotu, že Jon je mrtvý? Konec kapitoly nebyl jednoznačný, sledovali jsme děj očima Jona, takže nevíme přesně, co se dělo okolo. Naděje umírá poslední :-P
@Dreamer Já si spíš uchovávám naději, že skutečně umřel, protože těch znovuoživenejch hrdinů tam bylo už trochu moc, moje otázka spíš byla míněna na @Thorar , ten tu psal něco o tom, že je naprosto jasný, že Jon přežil, čímž bych si rozhodně jistý nebyl
Na konci Tance je Jon pobodanej, dobitej, asi umírá, ale pořád živej. Dokud se nezačteme do prvních kapitol Vichrů zimy, nemůžeme ho pohřbít. To jsou jen vaše zvrhlá, zbožná přání a domněnky :-)
Já bych to viděl na to, jak ho donesou pobodanýho Melisandře, skoro mrtvého ale při vědomí, a ona mu řekne že ho zachrání ale musí přijmout rohlíka jako svého boha nebo tak něco a udělat pro ní něco.
Komentáře
- vyděšený Jojen
- slova o tom, že Reedovi už nebudou s Branem
- popis chuti toho pokrmu, a celkově atmosféra té scény
- marné čekání Brana na Jojena a Meeru večer po snědení pokrmu
@Mikjan
Meeru do pokrmu nepotřebovali, jen Jojen kvůli jeho schopnostem. Ale pokud se tak stalo, tak bude Meera zřejmě taky mrtvá, protože bratra určitě nedala bez boje.
Já bych to viděl na to, jak ho donesou pobodanýho Melisandře, skoro mrtvého ale při vědomí, a ona mu řekne že ho zachrání ale musí přijmout rohlíka jako svého boha nebo tak něco a udělat pro ní něco.