Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
19293959798144

Komentáře

• @Chmur Ja prave luskam tretiu cas 1Q84. Uz si cital?
  • Ahoj vsichni :)
    Diky vanocum jsem se dostal k velmi pekne zacinajici serie Archiv bourne zare....svet je velmi...jiny nez v ostatnich fantasy a pribeh je take velice poutavy(zatim jsem ve trech ctvrtinach) prvni kniha ma 900 stran a planuje se dalsich devet dilu ...dil druhy ma v anglictine vyjit na jare :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Petr Další nedokončená sága...tohle není dobrý nápad :-D
  • @Everett_Young Sanderson má navyše sklony prebiehať medzi vecami, na ktorých robí. Po práve tomto prvom dieli si "odskočil" po Jordanovi dopísať Kolo času. (Aj keď uznávam, že napísať ukončenie jednej z najdlhších fantasy ság je celkom česť.)
  • @Chmur a vyše 6 + 3 dielna séria,cyklus Nadace (tieš od Asimova) je ešte lepšia :idea:
  • ..samé nové názvy, dalšie rozne fantasy série, tušim ani 1 nepoznám :/( =D musia byť asi všetko dosť nové veci :o :-k
    nj, to je triochu problem, že v tích vydavatelstvách, knihkupectvách, napr. Brloh a pod., je 1000a1 takích knih, doslova statisice za tie roky, a ťažko vybrať z takích kop =D
    (tieš aj, začo.. :/( :roll: :-# (a teda tieč aj, naco :s :;)
  • @Michelle No co co. Vášnivá čtenářka. :-D
  • @Hildegarda: Četl jsem první díl a měl z toho rozporuplné pocity, které se spíš ale pohybovaly v pozitivní rovině. Ani nevím, že jsou tři. Myslel jsem, že jsou jen dva.
  • @Chmur Nedavno vysla tretia cast, kde sa to ma vsetko ukoncit. Nie je to "klasicky" pribeh, ale ma to imho silnu atmosferu, co sa mi celkom paci. V trojke su vsak traja rozpravaci, je to preto trochu rozdrobene a tazsie sa to cita, hoci cesky preklad je aj tentoraz viac nez dobry.
  • @Arutha Jordan-Kolo času ? co to zac ? :P
    jako najdlhšia F. saga :-k to má kolko knihž. dielov :o
  • @Alef_peAlef 15, skoro 12 000 strán dokopy. (zdroj, wiki)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Petr 1. díl je super, bohužel až po zapůjčení tetou, která mi to doporučila a já to rozečtla, jsem se dozvěděla, že to má mít 10 dílů :wall:. Jsem zvědavá, jestli se toho někdy dočkám :D
  • @Chmur U nás vyšly první dva díly v jednom a třetí zvlášť teď nedávno (doufám, že se nepletu). Mi u Murakamiho trochu vadí ty nadpřirozené prvky, takže jsem zůstala jen u Norského dřeva. (ale to se asi už opakuju)
  • Aha...to jsem nevěděl. Tak jsem asi četl dva. Docela se mi to líbilo. Nejsem odborník na literaturu (vlastně nejsem odborník asi na nic:-), ale připomínalo mi to magický realismus, který mám rád.
  • upraveno 14. ledna 2014
  • Čítali ste niekto od Lovecrafta Voláni Cthulu? Recenzie, názory, dojmy. Mám možnosť si to prečítať ale do štátnic mám čas len na jednú vec tak či sa to oplatí alebo sa mám obzrieť po niečom inom
  • @JoeGyry Já od něj četl jen Dunwichskou hrůzu. Nebylo to špatný, ale ani žádná extra paráda. Přesto mám v plánu si od něj pořídit všechny spisy, které vydává Albatros.
  • upraveno 13. května 2014
    Cetl, vlastně většinu povídek co od něj u nás vyšla (ty sebrané spisy) a líbilo velice... není to asi pro každého (skoro absence přímé řeči, je to většinou psané tak, aby to působilo "starobyle" už v době vzniku), ale já mám Lovecrafta zařazeného jako jednoho z TOP spisovatelů :-)
  • @JoeGyry chvíli trvalo než jsem si zvykla na styl psaní, některé povídky mohou v dnešní době působit lehce naivně až úsměvně, jiné jsou naopak velmi dobré a mají skvělou atmosféru.
  • Zrovna teď jsem Lovecrafta znovu přečetla - mám ho docela ráda, ale není to pro mě úplně top autor. Ze dvou důvodů: jednak mýtus Cthulhu a přidružené záležitosti jsou jaksi z principu mimo moje nejoblíbenější žánry (tím myslím, že je mimo klasické věci typu duchařina, upíři apod. - a to "mimo" je směrem, který pro mě není až tak zajímavý) + místy mám pocit, že stylem psaní není vždycky úplně na výši. Což může být i vliv překladu, abych mu úplně nekřivdila. Ale určitě stojí za to vyzkoušet.
  • Vďaka za odpovede, tak v piatok sa mi to dostane do rúk a potom tu hodím svoj názor :)
  • @JoeGyry HPL je kultovní autor, který odvážně balancuje na hranici šílenství a někdy ji i překračuje. Není pro každého, ale pokud máš rád pozvolna plynoucí plíživý děs a nevadí ti noční můry, můžeš vyzkoušet.
    http://www.fantasyplanet.cz/clanek/spisy-3-volani-cthulhu-1-lovecraft-howard-philips
  • @heavy_head presne túto knihu, obe časti mám k dispozícií, ale na Martinuse boli zmiešané recenzie tak som chcel aj názor iných. A práve preto že je tak známy a nič som od neho nečítal ma ťahá si niečo prečítať.
  • Cital niekto Arta Paasilinna a odporuca?
  • Já jsem četla Chlupatý sluha pana faráře a doporučuji. Je to parádně ujeté. :-) Určitě bych si ráda přečetla i něco dalšího.
  • @Lara Zevraj ich v cestine vyslo jedenast, takze mas sancu :)
  • Ještě jsem vlastně zapomněla napsat, že je to sice ujeté, ale ne nějakým laskavým způsobem, prostě takový skandinávský typ humoru (míněno pozitivně).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.