=D .. je to vrchnák , teda bez mäkčena..ale to samozrejme neva.. Píšem len koli tomu, že dnes na Markíze bola reportaž o tom ako mladšie ročníky zabudaju na jazyk Slovakov a slovenské decka zasa na jazyk Čechov.. je to veľka škoda..
@Depresor Tak my mame ceske titulky k serialom, filmom, cesky dabing v kine, cesku Piesen a este aj ceske detske televizne stanice. U nas to nie je take markantne.
@Hildegarda maš pravdu, naše decka (a to hlavne koli televizíí) vedia česky lepšie ako ich rovesníci v Cz. ..Inač ak by bolo po mojom, tak na zakladnych školach by sa vyučovala čeština 1 x do týždna a v čachách naopak slovenčina. (Samozrejme mam na mysli voľnejšiu formu vyučby - skor rozpravanie a čitanie, ako podrobný pravopis...)
@Depresor To je to, ze cestinu nemusis vyucovat, lebo deti su uz odmalicka masirovane detskymi tv kanalmi. Moja znama ma dcerku, ktora musela ist kvoli tomu logopedovi, lebo vedela vyslovit ř, ale slovenske makke spoluhlasky jej robili problem.
@Tom@M1on deštníkem ? to mi pripomenelo, 1 už staršiu songu, Mackie Messr, ešte od Karla Vlacha / gustáva broma orchestr.. :-) ale mackie na to mal "hulku", se skrytím nožíkem ;o ;D) nj mali srandovné písničky.. :p
Komentáře
nevím jestli tohle patří do Sranda topic
Len som reagovala na tvoje "kazdej mame neco". Je rozdiel medzi "neco" a "neco".
http://cs.wikipedia.org/wiki/Georgi_Markov
ale mackie na to mal "hulku", se skrytím nožíkem ;o ;D)
nj mali srandovné písničky.. :p