Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti
2456727

Komentáře

• upraveno 28. dubna 2012
    Pochybuju že by Tywin najal beztvářného. A železná banka co ? pošlou mu splátkovej kalendář, když by měl starky, rovinu i královo přístaviště tak by to byl schopen splatit i bez Tywina.
  • upraveno 6. července 2012
    Hm Stannis Roberta ctil jako staršího bratra - o tom se hovoří na více místech. Nehořeli k sobě láskou, ale Robert věděl, že na Stanisse je spoleh a Stannis zas kde je jeho místo. Ti by se do sebe nepouštěli.
    překlep, myslel sem stannise s renlym, ne robertem
    taky je otázka, co by se stalo kdyby zlikvidoval roberta... Kdyby se pak do sebe pustili stannis s renlym(tomu bych celkem věřil vzhledem k tomu jak se měli rádi)-renly+tyrellovévs.stannis+stark+tully (nakonec by se třeba ještě tywin spojil s dany a dorny :twisted: )
    Jo tak :-) Tam taky moc lásky nebylo. Ale Stannis se cítil ukřivděn, že Renly ho nerespektuje tak, jako respektoval Roberta (či-li jako staršího bratra). Což zase počítám, že by Renly i udělal, kdyby byl Stannis charismatičtější a uměl si získávat lidi jako Robert. Robert měl holt to lepší z obou mladších. Těžko říct, jak by to vlastně dopadlo, jestli by Stannis skutečně Renlyho byl schopen zabít a nebo se v něm vzepřelo svědomí, že to je bratr. Jeho vnitřní zmatenost při scéně s broskví pro mne byla jedna z nejzajímavějších scén v sáze.
    Ano je hodně zajímavý. Právě to, že se nerozvádí se Selyse, přestože je to protivná, škaredá a hloupá náboženská fanatička....ukazuje na zvláštní smysl pro rodinu a její soudržnost. Osobně mne jeho dějová linka velmi zajímá, ale spíše z jeho pohledu a před Melisandrou. Třeba doba, kdy dobyl Dračí kámen. Teď už mi přijde dost pokřivený ve vleku toho, co připustil. Ale tu historii bych si přečetla s chutí :-)
  • No spousta jiných manželů už by dávno nechala Selyse zemřít nějakou "přirozenou smrtí" (nechtěně se podřezala při holení knírku :-D ). Sice si ho za to vážim, ale zaroveň je mi ho tak trochu líto, sňatkem se dá získat spousta moci, jak pochopil Renly s Tyrely nebo Malíček sňatkem s Lysou.
  • V seriálu byl Malíček spolu s Varysem vykresleni za největší intrikány, přičemž Varys pojede pro blaho říše( Docela naivní představa, ale necham si ji vymluvit :D) - viz scéna s Nedem nebo epolig v páté knížce. Malíček jede určitě na sebe a vidí jen sebe jako Krále, takže až Sansu pro(v)dá za dědice údoli a tím nemyslim Roberta Arryna, tak po "náhodné" smrti dědice si bude moci vzít Sansu a spadne mu do klína Sever, Řekotočí a Údolí Arryn pokuď se nepletu...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Malíček nechce být králem. Chce ovládat krále (ideálně ne jen jednoho).
  • upraveno 15. září 2013
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Malíček je loutkář, potřebuje loutky-krále aby mohl hrát svou hru, to by jako král nemohl, byl by moc vidět.
  • upraveno 15. září 2013
  • Jasně, Varysovi tolik leží blaho království na srdci, že několik let sloužil jednomu z nejpošahanějších králů, podporoval v něm paranoiu, a pak v klidu přihlížel, jak se díky Aerysově šílenství království rozpadá. :applause:
  • Vyvstává pouze otázka kdo je ve skutečnosti malý Aegon, neboť mi přijde až přehnaně kladný...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Řekla bych, že mladý Aegon bude nějaký malý Daemon nebo Aegor. A jsem zvědavá co na to případně Connington, až se to dozví.
  • @Nevada Daemon ? Aegor ? Co ? kdo to má být ?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2013
  • Conningtonovi se zhroutí svět a spáchá harakiri. :-D Vlastně mi ho bude dost líto... :-(

Co se týče Aegona, taky se přikláním k tomu, že to bude nějaký zapomenutý Blackfyre. Na anglickém fóru ho někdo přirovnával k Jindřichu VII. Což docela sedí... vzdálený nárok na trůn skrze matku, vrátil se ze "zámoří"... Samozřejmě nevím, jak bude Aegonova kampaň probíhat dál a jestli se na trůnu nakonec udrží, spíš asi ne. Ale vzhledem k tomu, že GRRM miluje Válku růží, možná se nechal inspirovat. Koneckonců Aegon má i společné rysy s Perkinem Warbeckem, který se vydával (?) za syna Edwarda IV.
  • @JoeGyry tak to je docela možné ale stejně bych mu fandil...pořád lepší než Deanerys a Stannis
  • a zajímalo by mě s kým se Blackfyrové ženili, protože pochybuji že nějaké rody ze Západozemí jim nabízeli sňatky když byli ve vyhnanství a tedy jak mohl udržet "šlechtickou" krev po to jedno století
  • @DanielSvatoš Paradoxně by mohli mít víc valyrijské krve než současná generace Targaryenů, pokud vím, tak ve svobodných městech žijí potomci Valyrie (i když asi ne žádná vyšší šlechta). A nebo to řešili po valyrijsku - bratr+sestra, bratranec+sestřenice atd. :-D
  • upraveno 16. září 2013
    @sveva řešení po vylyrijsku mě taky napadlo ale nikde o tom žádná zmínka
    tohle Martin nějak zatím neřešil ale třeba na to přijde řeč pokud bude Aegon Blackfyre
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.