Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

2456727

Komentáře

  • upraveno 28. dubna 2012
    Pochybuju že by Tywin najal beztvářného. A železná banka co ? pošlou mu splátkovej kalendář, když by měl starky, rovinu i královo přístaviště tak by to byl schopen splatit i bez Tywina.
  • upraveno 6. července 2012
    Hm Stannis Roberta ctil jako staršího bratra - o tom se hovoří na více místech. Nehořeli k sobě láskou, ale Robert věděl, že na Stanisse je spoleh a Stannis zas kde je jeho místo. Ti by se do sebe nepouštěli.
  • upraveno 6. července 2012
    překlep, myslel sem stannise s renlym, ne robertem
  • upraveno 6. července 2012
    taky je otázka, co by se stalo kdyby zlikvidoval roberta... Kdyby se pak do sebe pustili stannis s renlym(tomu bych celkem věřil vzhledem k tomu jak se měli rádi)-renly+tyrellovévs.stannis+stark+tully (nakonec by se třeba ještě tywin spojil s dany a dorny :twisted: )
  • upraveno 6. července 2012
    Jo tak :-) Tam taky moc lásky nebylo. Ale Stannis se cítil ukřivděn, že Renly ho nerespektuje tak, jako respektoval Roberta (či-li jako staršího bratra). Což zase počítám, že by Renly i udělal, kdyby byl Stannis charismatičtější a uměl si získávat lidi jako Robert. Robert měl holt to lepší z obou mladších. Těžko říct, jak by to vlastně dopadlo, jestli by Stannis skutečně Renlyho byl schopen zabít a nebo se v něm vzepřelo svědomí, že to je bratr. Jeho vnitřní zmatenost při scéně s broskví pro mne byla jedna z nejzajímavějších scén v sáze.
  • upraveno 6. července 2012
    Tak Stannis je vůbec zajímavá postava (dočítám Bouři a po jeho návrhu k jonovi už mě asi ohledně něj může překvapit máloco (snad jenom kdyby se rozvedl se Selyse a vzal si Cersei :D )
  • upraveno 6. července 2012
    Ano je hodně zajímavý. Právě to, že se nerozvádí se Selyse, přestože je to protivná, škaredá a hloupá náboženská fanatička....ukazuje na zvláštní smysl pro rodinu a její soudržnost. Osobně mne jeho dějová linka velmi zajímá, ale spíše z jeho pohledu a před Melisandrou. Třeba doba, kdy dobyl Dračí kámen. Teď už mi přijde dost pokřivený ve vleku toho, co připustil. Ale tu historii bych si přečetla s chutí :-)
  • No spousta jiných manželů už by dávno nechala Selyse zemřít nějakou "přirozenou smrtí" (nechtěně se podřezala při holení knírku :-D ). Sice si ho za to vážim, ale zaroveň je mi ho tak trochu líto, sňatkem se dá získat spousta moci, jak pochopil Renly s Tyrely nebo Malíček sňatkem s Lysou.
  • V seriálu byl Malíček spolu s Varysem vykresleni za největší intrikány, přičemž Varys pojede pro blaho říše( Docela naivní představa, ale necham si ji vymluvit :D) - viz scéna s Nedem nebo epolig v páté knížce. Malíček jede určitě na sebe a vidí jen sebe jako Krále, takže až Sansu pro(v)dá za dědice údoli a tím nemyslim Roberta Arryna, tak po "náhodné" smrti dědice si bude moci vzít Sansu a spadne mu do klína Sever, Řekotočí a Údolí Arryn pokuď se nepletu...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Malíček nechce být králem. Chce ovládat krále (ideálně ne jen jednoho).
  • Nevada napsal(a):

    Malíček nechce být králem. Chce ovládat krále (ideálně ne jen jednoho).

    To už ovládal Roberta a s jídlem roste chuť.
  • @Rickon prosím vysvětli Varys pojede pro blaho říše,
    když zabije pobočníka krála
    .
  • upraveno 15. září 2013
    @M1on
    asi aby to měl Aegon jednoduší a to je podle něj pro blaho říše
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Malíček je loutkář, potřebuje loutky-krále aby mohl hrát svou hru, to by jako král nemohl, byl by moc vidět.
  • M1on napsal(a):

    @Rickon prosím vysvětli Varys pojede pro blaho říše,

    když zabije pobočníka krála
    .
    Nevim o tom, že by nějakého pobočníka zabil.
    Nemyslel jsi Krále-regenta

  • upraveno 15. září 2013
    Kevan nebyl pobočník to je pravda :)
  • 1. Poslední kapitola Tance s draky, kde
    Aegona Targaryna? líčí jako absolutně nejlepšího možnýho krále kvůli nemuž se vyplatí Kevana odstranit.


    2. Pomáhal Tyrionovi udržet King Landing.

    3. Sám to řikal Nedovi, že jen slouží říši. přišlo mi, že mu do vězení přines něco k jídlu, aby ho mohl lépe nasměrovat kam potřeboval- Nights watch.

    4. Ze všech co hrajou hru u něj vidim nejmenší zájem - Eunuch..
  • Jasně, Varysovi tolik leží blaho království na srdci, že několik let sloužil jednomu z nejpošahanějších králů, podporoval v něm paranoiu, a pak v klidu přihlížel, jak se díky Aerysově šílenství království rozpadá. :applause:
  • sveva napsal(a):

    Jasně, Varysovi tolik leží blaho království na srdci, že několik let sloužil jednomu z nejpošahanějších králů, podporoval v něm paranoiu, a pak v klidu přihlížel, jak se díky Aerysově šílenství království rozpadá. :applause:

    Bylo to možná součástí jeho plánů (
    diskreditace Aeryse a následné svržení/nehoda nebo tak něco, a dosazení "skvělého a úžasného Rhaegara"
    )
    Ale dobře, to je spíš konspirační teorie než co jiného, na druhou stranu je třeba si uvědomit, že Varys nebyl jediný člověk v hlavním městě ani jediný kdo měl nějaký vliv na krále...
  • jjelen napsal(a):


    Bylo to možná součástí jeho plánů (diskreditace Aeryse a následné svržení/nehoda nebo tak něco, a dosazení "skvělého a úžasného Rhaegara)

    Tohle mi nějak nesedí, pokud je pravda, že Rhaegar plánoval něco v Harrenově, protože Varys na to naopak Aeryse upozornil:
    "Notably, Varys alerted Aerys to the possibility that his son Rhaegar was using attendance at the Tourney at Harrenhal as a pretext to rally Lords to his cause in removing Aerys as king, causing Aerys to attend the tournament, the first time he had left the Red Keep in years since the Defiance of Duskendale."

    Pak se v něm najednou hnulo svědomí a snažil se zachránit malého Aegona..? Prostě mu to moc nevěřím. Myslím, že má vlastní agendu. :)
  • Vyvstává pouze otázka kdo je ve skutečnosti malý Aegon, neboť mi přijde až přehnaně kladný...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Řekla bych, že mladý Aegon bude nějaký malý Daemon nebo Aegor. A jsem zvědavá co na to případně Connington, až se to dozví.
  • @Nevada Daemon ? Aegor ? Co ? kdo to má být ?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 16. září 2013
    @Nevada Matt Daemon?
  • Conningtonovi se zhroutí svět a spáchá harakiri. :-D Vlastně mi ho bude dost líto... :-(

    Co se týče Aegona, taky se přikláním k tomu, že to bude nějaký zapomenutý Blackfyre. Na anglickém fóru ho někdo přirovnával k Jindřichu VII. Což docela sedí... vzdálený nárok na trůn skrze matku, vrátil se ze "zámoří"... Samozřejmě nevím, jak bude Aegonova kampaň probíhat dál a jestli se na trůnu nakonec udrží, spíš asi ne. Ale vzhledem k tomu, že GRRM miluje Válku růží, možná se nechal inspirovat. Koneckonců Aegon má i společné rysy s Perkinem Warbeckem, který se vydával (?) za syna Edwarda IV.
  • @JoeGyry tak to je docela možné ale stejně bych mu fandil...pořád lepší než Deanerys a Stannis
  • a zajímalo by mě s kým se Blackfyrové ženili, protože pochybuji že nějaké rody ze Západozemí jim nabízeli sňatky když byli ve vyhnanství a tedy jak mohl udržet "šlechtickou" krev po to jedno století
  • @DanielSvatoš Paradoxně by mohli mít víc valyrijské krve než současná generace Targaryenů, pokud vím, tak ve svobodných městech žijí potomci Valyrie (i když asi ne žádná vyšší šlechta). A nebo to řešili po valyrijsku - bratr+sestra, bratranec+sestřenice atd. :-D
  • upraveno 16. září 2013
    @sveva řešení po vylyrijsku mě taky napadlo ale nikde o tom žádná zmínka
    tohle Martin nějak zatím neřešil ale třeba na to přijde řeč pokud bude Aegon Blackfyre
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.