v inom videu pise o sebe, ze knihy necitala, lebo nie su do 13 rokov dostupne, ze jej mama robi výťah o postave. njn... len občas sa stane, že zbožňovanú postavu hrá niekto, kto sám miluje predlohu. príklad pán Lee a jeho Saruman
To jsem si přečet taky, ale však ona to tajně dožene. Jen by mě zajímalo, jak se to dělá, když třeba dítě hraje ve filmu s přístupností pro dospělé. To se na sebe nesmí podívat nebo má výjimku?
výška nie je pre filmára problém. určite môže pôsobiť mohutne. aj keď ja som z knihy nemal pocit, že je obor - v zmysle že ma dva metre a viac. proste statný chlapík. v stredoveku bolo 180 cm naozaj velky vzrast.
Já myslím, že Martin se nedržel průměrné středověké výšky, ale spíše doby dnešní. Hodor měří asi sedm stop, takže určitě přes dva metry. Stejně tak velcí jsou Malý a Velký Jon. Hora je o hodně vyšší než Hodor, takže hádám, že je vysoký skoro osm stop. Je to popsané ve Hře o trůny. Tam je také napsané, že Robert a jeho bratři jsou velmi vysocí muži, stejně jako Ohař. Ale jak jsem již psal, pro seriál je úplně pasé, že má představa nebude naplněna:-)
Možná je to trošku out of topic ... , ale kterou postavu (resp. top 3) máte nejraději a proč ? Já osobně mám nejraději Tyriona. Ač fyzicky mrzák, intelektem skvěla postava, která dokaže manipulovat ostatníma. Druhé místo bych přisoudil Malíčkovi. O třetí místo se dělí Arya/Jon/Bran ... zatím nevím co přesně od nich čekat. Nezajímavěji zatím vypadá Arya, ale mám tušení, že Bran "Měnič" ještě v podání Martina něco zajímavého předvede.
Já mám nejraději Jaimeho, Ohaře, Jona, Brana a Daenerys. Nemám rád Malíčka, Cersei, Eurona, Melisandru a mnoho dalších. Tyriona jsem měl rád do otcovraždy. Tou mě hodně zklamal. Jinak některé postavy jsou mi sympatické částečně - Victarion, Davos, Renly atd.
Připomínám, že pro oblíbené postavy je tu extra sekce v diskusích (diskuse - svět IF). Dále připomínám oblíbenou diskusi Ideální vládce ve spekulacích. Nebojte se hlasovat...
Theon - Sansa, Ohař - Barristan...to je ale schizma:-)...Já mám, ale výše uvedené taky celkem rád. Snad až na Sansu...to víte, nepřímo zavinila smrt mnoha dobrých lidí...
Komentáře