Administrátorský zásah

upraveno 13. srpna 2013 v Webové záležitosti
Přátelé icefire.cz,

vzhledem vývoji událostí považuji za fér vám vysvětlit, k čemu včera došlo a alespoň trochu naznačit důvody, které mě k tomu kroku vedly.

Někteří z vás nesledují vše, takže jádrem celého sporu, který tímto asi trochu rozpoutám, je Jarla (či Černá_Alison poté, co byl na její vlastní žádost první účet smazán). Už loni touto dobou bylo fórum na pokraji rozpadu a nyní jsme se ocitli v podobné situaci. V poslední době jsem sám zjišťoval, že na fórum nechodím rád - důvodem bylo mimo jiné to, že postupně svou aktivitu utlumila spousta dalších členů. Jednou z příčin byl jednoznačně nárůst mimotématických diskuzí a proměna stylu diskuzí - podobné signály dostávám mnoho měsíců od mnoha nespokojených členů. Sami víte, že jsem nikdy nepraktikoval nějaké moderování - ostatně nebylo to třeba - a proto jsem k němu nepřistoupil ani nyní a věřil, že si to přece je nějak sedne...

Nesedlo. Nehodlám však nikomu nic vyčítat. Každý má jiné představy, jak má fórum fungovat a jak se má vést diskuze. Ty mé se dost liší od těch Jarliných. Proto bude nejlepší, když se prostě nebudeme vyskytovat ve stejném prostoru. Dlouho jsem váhal s tímto krokem - to byla však chyba. Měl jsem odmítnout její návrat, jak jsem to avizoval už při smazání jejího prvního účtu. Někteří z vás pamatují na rozpad fóra před lety. Tehdy byl z velké části dán mou nečinností. Tomu se nyní chci tímto krokem vyhnout.

Včera jsem tedy Jarlu požádal, aby na fóru a webu www.icefire.cz již nevystupovala, což bylo z její strany akceptováno. Vím, že tím některé z vás nepotěším, možná i rozlítím. Zároveň ale věřím, že mě znáte natolik, abyste věděli, že je to pečlivě promyšlený a zvážený krok, za kterým nejsou žádné jiné úmysly, než záchrana fóra. Mimochodem, za celou sedmiletou dobu trvání fóra je to teprve druhá vyloučená osoba, kterou si já pamatuji.

Povídková soutěž

V posledních dnech se bohužel ukazuje, že celá povídková soutěž byla manipulována falešnými účty, které jsem nedokázal dříve odhalit. Sic to není psané pravidlo, považuji za samozřejmé, že každý vystupuje sám za sebe a nepoužívá více účtů. Omlouvám se tedy účastníkům povídkové soutěže jménem fóra za to, že povídková soutěž byla znevěrohodněna těmito praktikami. Pro příště se pokusíme najít sofistikovanější způsoby ověřování.

Zároveň bych rád vyjasnil jednu věc. Nebráním se pokračování povídkové soutěže, ba naopak. V posledních dnech došlo k nesmyslnému spojení povídek a akce zvané Drabble. Povídky považuji za smysluplné a přínosné a hodlám je nadále podporovat. Drabble jsem při dané formě označil za příliš otravný spam a trvám si na tom, že měl být prezentován jinou formou. Povídky tedy mohou a doufám, že budou, pokračovat pod podmínkou, že se najde člověk, který si ji vezme opravdu na starost a bude garantem výsledků. Vzhledem k předchozím manipulacím v soutěži bude třeba stanovit nová témata pro další kolo. Pokud byste někdo stál o to spravovat povídkovou soutěž a rozšířit tak IF tým, neváhejte a ozvěte se. Pokud se neozve nikdo, zůstane to nadále na dosavadním autorském týmu IF.

Alek
12467

Komentáře

• hm.. to "unášení povídek".. znie tak romanticky, neco jako slavný *Unos Hepteridiek", atapod. .. :-P :-D
    :oops:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Rolandzee-Zafira-Winterfell Jo, a chtěli jsme jim připravit osud, který je pro počestnou povídku horší než smrt, a pak je prodat do jihoamerického nevěstince. :D
  • @flanker.27 On něco řek, ty tvrdíš opak. Já vám to, pánové, pískat nebudu. Tvoje spory s headem nemají žádný vliv na to, co jsem řešil já.
    @alek On mě obvinil ze lži (vlastně nejen mě, ale ostatní, kterých se to dotýká, protože to bych musel asi mít magický shcopnosti), a to ve věci, která se bytostně dotýká fóra. Ne že "něco řek".
  • upraveno 13. srpna 2013
    @flanker.27: Výborně, takže z toho státního převratu nebude taky nic, kdyžs to teď všem vyžvanil :wall: Naši severokorejští soudruzi přitom již čekají se zbraní v ruce, aby se tajně přesunuli několik tisíc km a zasadili smrtelnou ránu nejen té směšné demokracii, ale i celé prohnilé EU! O tom přece celý ten "sraz" byl, ne? Že já se s vámi kdy zahazoval! :evil:

EDIT: A ještě ke všemu jsem to poslal do špatné diskuze! :onfire:
    @Ugla Právě. Abych se ubránil, že plánuju převrat, jsem všem vyžvanil, že plánuju převrat. Slovy vevrky z Bitýšky, dává to smysl? :D
  • To, že jsi lhář a nevážím si tě, ještě neznamená, že nejsi blázen, nevím, co na tom pořád nechápeš! =D
    @heavy_head heavy, umíš to se smajlíky =D
    Jo, vida, málem bych zapomněl. Já si vlastně vzal dovolenou. To je přece jasnej důkaz, vzal jsem si volno, abych mohl celý svůj ďábelský plán uskutečnit :)
  • Občanky k roztrhání odevzdejte v Lampárně do 06:15 ZULU :D
  • Převrat na internetovým fóru? U Peruna, který chorý mozek na tohle přišel. Vy už tu knížku nečtěte, leze vám to do hlavy. Tohle není Královo přístaviště, Flanker není Malíček....
  • paulczpaulcz zima se blíží
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Ta nepřiměřená, skoro až hysterická reakce byla vážně tak divná, že to prostě může někomu připadat jako by to bylo už předem plánované a jen se čekalo na nějaký impulz.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. srpna 2013
    @paulcz Ale to se vůbec netýkalo drabble. Na to jsem se tady opakovaně ptala už před několika měsíci.

A kdo by měl začít diskutovat? No ti, kteří tady drabble chtěli, když majitel webu prohlásil, že se tento styl nelíbí. Zkusili se na něj obrátit s dotazem za jakých podmínek nebo jakým stylem by to tady být mohlo?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @sveva Takže s Paulem se to řešit nesmí i když je admin a je pověřen řešením problémových situací a s Alekem jo?
    @sveva Ano, a právě proto, že ta možnost existuje, obrátili jsme se na paula, protože měl čas a jevil ochotu, a nikde nebylo řečeno, že bychom se nesměli obrátit na něj. Nechápu, proč je nám to přičítáno k tíži.
  • @flanker.27 Nevím, jestli jste něco plánovali dopředu. Ale ta reakce na Alekovu připomínku mi opravdu přišla hysterická a přišlo mi, že jste ho vůbec nepochopili.

Očividně tu nastal rozkol v názorech dvou adminů, vy se zaštiťujete tím, že vám to paul dovolil, Alekovi se to nelíbí. Upřímně, tady asi selhala komunikace mezi nimi dvěma.
    upraveno 14. srpna 2013
    @sveva Není to zaštiťování se, jen suchá fakta. Nejsem admin a nevěděl jsem, ani nevím dosud, jak jsou kompetence rozděleny.

Po alekově připomínce jsme chtěli najít způsob, jak to vyřešit tak, aby naopak nikdo nemusel být obtěžován "spamováním" a všechno bylo v pořádku, dokud najednou nezačala pršet obvinění, že jde o dlouho připravovaný komplot.

A rovněž kdyby nedošlo ke zcela nesmyslnému nucenému odchodu jedné z členek fóra "v zájmu starých kolejí." No, jestli jsou ty alekovy "staré koleje," kdy prý nikdo nebyl napadán, to co předvedl heavy a jeho paranoidní napadání ze lži, kterému alek odmítl bránit, tak to tedy nevím, jaké že staré koleje bez napadání se to tu připravují.
    upraveno 14. srpna 2013
  • Sic mi je potom jako neaktivnímu členovi icefire prd, ale..
    1) s příchodem (návratem) Černé Alison se zde nálada proměnila, a to podle mě k horšímu.. nějak jsem pak ztratil chuť zde projíždět diskuze (pro její zastánce - já si na ni nestěžoval). Ale to je na vkusu každého ..
    2) po nešťastně zvoleném prohlášení Aleka o tom, že drabble je na hranici spamování se zde rozvířila doslova hysterie, která na sebe nabalovala další a další bordel, i v podobě oné hurá akce založíme si vlastní stránky. I to by asi přešlo v klidu, kdyby se zde někdo nezačal ohánět tím, že on je právník a tedy něco požaduje po icefire. Jestli se pak onen dotyčný diví, že s ním nikdo z protistrany nechce komunikovat v přátelském duchu, tak by si měl dát chvilku pauzu. Pak to možná pochopí.

A pokud Vám vadilo neustále posouvání termínu vyhodnocení povídek a určování termínu nových povídek, tak není nic jednoduššího než se domluvit na tom, kdo to od Aleka převezme. A pokud mu vadí Černá Alison, tak se snad domluvím na jiné osobě. Lidí tu máte na to dost.

Takže prosím se zas hoďte do klidu a začněte spolu normálně komunikovat. Zatím se chováte jako malé děcka na pískovišti, které se hádají o kýblíček. Díky
  • @skelet O jaký kýblíček? Tady jsme v Čechách/na Slovensku- tady se kýblíčky ztrácejí. :D
  • já ještě pocházím z těch idylických dob, kdy se kyblíčky nekradly, ale dostal jsem kvůli němu motyčkou :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.