Administrátorský zásah
Přátelé icefire.cz,
vzhledem vývoji událostí považuji za fér vám vysvětlit, k čemu včera došlo a alespoň trochu naznačit důvody, které mě k tomu kroku vedly.
Někteří z vás nesledují vše, takže jádrem celého sporu, který tímto asi trochu rozpoutám, je Jarla (či Černá_Alison poté, co byl na její vlastní žádost první účet smazán). Už loni touto dobou bylo fórum na pokraji rozpadu a nyní jsme se ocitli v podobné situaci. V poslední době jsem sám zjišťoval, že na fórum nechodím rád - důvodem bylo mimo jiné to, že postupně svou aktivitu utlumila spousta dalších členů. Jednou z příčin byl jednoznačně nárůst mimotématických diskuzí a proměna stylu diskuzí - podobné signály dostávám mnoho měsíců od mnoha nespokojených členů. Sami víte, že jsem nikdy nepraktikoval nějaké moderování - ostatně nebylo to třeba - a proto jsem k němu nepřistoupil ani nyní a věřil, že si to přece je nějak sedne...
Nesedlo. Nehodlám však nikomu nic vyčítat. Každý má jiné představy, jak má fórum fungovat a jak se má vést diskuze. Ty mé se dost liší od těch Jarliných. Proto bude nejlepší, když se prostě nebudeme vyskytovat ve stejném prostoru. Dlouho jsem váhal s tímto krokem - to byla však chyba. Měl jsem odmítnout její návrat, jak jsem to avizoval už při smazání jejího prvního účtu. Někteří z vás pamatují na rozpad fóra před lety. Tehdy byl z velké části dán mou nečinností. Tomu se nyní chci tímto krokem vyhnout.
Včera jsem tedy Jarlu požádal, aby na fóru a webu www.icefire.cz již nevystupovala, což bylo z její strany akceptováno. Vím, že tím některé z vás nepotěším, možná i rozlítím. Zároveň ale věřím, že mě znáte natolik, abyste věděli, že je to pečlivě promyšlený a zvážený krok, za kterým nejsou žádné jiné úmysly, než záchrana fóra. Mimochodem, za celou sedmiletou dobu trvání fóra je to teprve druhá vyloučená osoba, kterou si já pamatuji.
Povídková soutěž
V posledních dnech se bohužel ukazuje, že celá povídková soutěž byla manipulována falešnými účty, které jsem nedokázal dříve odhalit. Sic to není psané pravidlo, považuji za samozřejmé, že každý vystupuje sám za sebe a nepoužívá více účtů. Omlouvám se tedy účastníkům povídkové soutěže jménem fóra za to, že povídková soutěž byla znevěrohodněna těmito praktikami. Pro příště se pokusíme najít sofistikovanější způsoby ověřování.
Zároveň bych rád vyjasnil jednu věc. Nebráním se pokračování povídkové soutěže, ba naopak. V posledních dnech došlo k nesmyslnému spojení povídek a akce zvané Drabble. Povídky považuji za smysluplné a přínosné a hodlám je nadále podporovat. Drabble jsem při dané formě označil za příliš otravný spam a trvám si na tom, že měl být prezentován jinou formou. Povídky tedy mohou a doufám, že budou, pokračovat pod podmínkou, že se najde člověk, který si ji vezme opravdu na starost a bude garantem výsledků. Vzhledem k předchozím manipulacím v soutěži bude třeba stanovit nová témata pro další kolo. Pokud byste někdo stál o to spravovat povídkovou soutěž a rozšířit tak IF tým, neváhejte a ozvěte se. Pokud se neozve nikdo, zůstane to nadále na dosavadním autorském týmu IF.
Alek
vzhledem vývoji událostí považuji za fér vám vysvětlit, k čemu včera došlo a alespoň trochu naznačit důvody, které mě k tomu kroku vedly.
Někteří z vás nesledují vše, takže jádrem celého sporu, který tímto asi trochu rozpoutám, je Jarla (či Černá_Alison poté, co byl na její vlastní žádost první účet smazán). Už loni touto dobou bylo fórum na pokraji rozpadu a nyní jsme se ocitli v podobné situaci. V poslední době jsem sám zjišťoval, že na fórum nechodím rád - důvodem bylo mimo jiné to, že postupně svou aktivitu utlumila spousta dalších členů. Jednou z příčin byl jednoznačně nárůst mimotématických diskuzí a proměna stylu diskuzí - podobné signály dostávám mnoho měsíců od mnoha nespokojených členů. Sami víte, že jsem nikdy nepraktikoval nějaké moderování - ostatně nebylo to třeba - a proto jsem k němu nepřistoupil ani nyní a věřil, že si to přece je nějak sedne...
Nesedlo. Nehodlám však nikomu nic vyčítat. Každý má jiné představy, jak má fórum fungovat a jak se má vést diskuze. Ty mé se dost liší od těch Jarliných. Proto bude nejlepší, když se prostě nebudeme vyskytovat ve stejném prostoru. Dlouho jsem váhal s tímto krokem - to byla však chyba. Měl jsem odmítnout její návrat, jak jsem to avizoval už při smazání jejího prvního účtu. Někteří z vás pamatují na rozpad fóra před lety. Tehdy byl z velké části dán mou nečinností. Tomu se nyní chci tímto krokem vyhnout.
Včera jsem tedy Jarlu požádal, aby na fóru a webu www.icefire.cz již nevystupovala, což bylo z její strany akceptováno. Vím, že tím některé z vás nepotěším, možná i rozlítím. Zároveň ale věřím, že mě znáte natolik, abyste věděli, že je to pečlivě promyšlený a zvážený krok, za kterým nejsou žádné jiné úmysly, než záchrana fóra. Mimochodem, za celou sedmiletou dobu trvání fóra je to teprve druhá vyloučená osoba, kterou si já pamatuji.
Povídková soutěž
V posledních dnech se bohužel ukazuje, že celá povídková soutěž byla manipulována falešnými účty, které jsem nedokázal dříve odhalit. Sic to není psané pravidlo, považuji za samozřejmé, že každý vystupuje sám za sebe a nepoužívá více účtů. Omlouvám se tedy účastníkům povídkové soutěže jménem fóra za to, že povídková soutěž byla znevěrohodněna těmito praktikami. Pro příště se pokusíme najít sofistikovanější způsoby ověřování.
Zároveň bych rád vyjasnil jednu věc. Nebráním se pokračování povídkové soutěže, ba naopak. V posledních dnech došlo k nesmyslnému spojení povídek a akce zvané Drabble. Povídky považuji za smysluplné a přínosné a hodlám je nadále podporovat. Drabble jsem při dané formě označil za příliš otravný spam a trvám si na tom, že měl být prezentován jinou formou. Povídky tedy mohou a doufám, že budou, pokračovat pod podmínkou, že se najde člověk, který si ji vezme opravdu na starost a bude garantem výsledků. Vzhledem k předchozím manipulacím v soutěži bude třeba stanovit nová témata pro další kolo. Pokud byste někdo stál o to spravovat povídkovou soutěž a rozšířit tak IF tým, neváhejte a ozvěte se. Pokud se neozve nikdo, zůstane to nadále na dosavadním autorském týmu IF.
Alek
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Hlavně proč bychom to sakra dělali? :)
jestli to chcete vědět natvrdo, začali jsme plánovat sraz několika členů a proto jsme si to fórum zřídili, to je naprosto všechno. Michelle, je mi líto, že došlo k tomuto nedorozumění. Ale věř, že s povídkami to opravdu nic společného nemělo.
Mám však dojem, že tohle byla pouze banalita v celém sporu. Jestli se s Jarlou neshodnete, tak se holt neshodnete. Slibovat si od její neúčasti globální snížení míry off-topicu? Jarla možná vydá za 3 normální OT-čkaře Gepetova ražení (~0.5 Krisy v soustavě SI) v těch málo diskuzích, kam přispívá, ale těch několik měsíců, co tu předtím nebyla, se v tomto ohledu nic zásadního nezměnilo. Já osobně off-topicování též nemusím, ale hlavní důvody vidím jinde:
1. S nepíšícím Martinem samotná Píseň poněkud ztrácí na hlase.
2. Se skončením (navíc do sraček jdoucí) seriálové sezóny na poli Písně zas na čas chcípl Pes.
3. (a teď ruku na srdce) dost oněch "starších" (nikoli nutně věkově) členů má patrně jiné starosti a povinnosti než přispívat na momentálně hybernující fórum. Za sebe můžu potvrdit ohledně mé "aktivity" na incgamers poslední cca rok a půl (období až podezřele se shodující s mojí přítomností zde :-k ). "Oživit" dění mohou zejména konstruktivní počiny, zpětná vazba samozřejmě funguje.
No, evidentne nepochopenie z obidvoch strán. Možno som to len zle pochopil ja. Ale to chápem, tak ťa do toho neudeme ťahať.
@flanker.27
No veď práce s tým som sa na tomto fóre ešte nestretol a preto ma to prekvapilo.
Chtěl bych, aby viděl, že s povídkama celý PM nemá naprosto nic společnýho, že jsme nic takovýho nedomlouvali a že šlo o docela podrazácký obvinění.
Doufam, ze podezreni ohledne manipulaci nepada na me, jakozto na falesneho viteze a zahadneho autora, co se objevil tak znicehonic. slo mi opravdu jen o to z radosti neco napsat a pak zvedave sledovat, co lidi na to, nebot povidky jsem nikdy nepsala a uz vubec nedavala druhym cist (nepocitam-li harrypotterovske pokusy ve veku 10-13 let)
ucet jsem si zalozila jen kvuli "vyzvednuti ceny a vyhlaseni novych temat", forum znam sice dele, ale stacilo mi si jen procitat starsi diskuse, nemela jsem nikdy potrebu se registrovat a sama prispivat, nebot me nazory byly vzdycky nekym z debatujicich vysloveny a tak celkove.
a ac jsem si ani s jednim z vas nepsala, vetsinu z casto prispivajicich trosku "znam", aspon ze cteni tu na foru (jezis opravdu nechci znit jak nejakej stalker nebo nolifer nebo cokoliv) pokud do toho smim mluvit, je mi lito, ze se vam to tu ponekud rozpada. prijde mi take skoda, ze tu nejsou "starsi" uzivatele (zejm. leto a chmur), pac jsem se mohla mnohdy potrhat smichy nad tim, kdyz jste se o neco spolecne preli nebo nad necim spekulovali. vybudovali jste si skvelou atmosferu.
no a stejne skoda, ze nejsem pravoplatnej vitez :D hlavne protoze jsem si chtela pocist na ta temata, co jsem vybrala. doufam, ze tedy bude vubec co cist ke konci...