Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
1181921232493

Komentáře

• upraveno 22. prosince 2009
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. prosince 2009
    upraveno 22. prosince 2009
    V následujících pár měsících tu zakazuji jakkoli hanit HBO, už ani slovo o zařezávání seriálů. HBO je úžasná stanice s výtečnou produkcí a Řím skončil jen proto, aby byl nahrazen něčím, vy-víte-co-myslím, ještě lepším. Tečka. :-)
    Tenhle příklad jsem si schovával, pokud by to s tou smrtí nevyšlo... ale dobře, nechám ti ho, věřím, že se ho brzy dočkáme :-)
    S tou smrtí to opravdu nevyšlo. Zažil jsem to... ale život jde dál. Naopak mi připadalo, že to v těch filmech a bůhví kde moc přehánějí.
    upraveno 23. prosince 2009
    Earette™: Zajímavý příklad. Škoda že už se nemusím zaučit, požádal bych o spolupráci :)))
  • upraveno 23. prosince 2009
    Colombo: Aha, takže zprostředkovaná zkušenost byla jiná než ta reálná. A nesnažil se ti právě tohle Alek naznačit?
    Noir: Ne. Jak jsem říkal, ve filmech. A filmy rozhodně nemůžu označit za snahu o vysvětlení pojmu ztráty blízké osoby.
    upraveno 23. prosince 2009
  • upraveno 24. prosince 2009
    Buditelé nabádali "lidé, bděte", head "lidé, čtěte", budiž tedy od nynějška nazýván čitatel. :-)
    Velmi doporučuji Sorokinův Den opričníka. Mimořádně poučné..
  • upraveno 26. prosince 2009
    meno vetra má druhý diel vonku? nebodaj už aj preložený?
  • upraveno 26. prosince 2009
    Sorry, ne druhý díl, ale druhá kniha prvního dílu, asi tak to má být správně. O druhém dílu zatím nic nevím, ale skoro by mě to už zajímalo :-)
  • upraveno 27. prosince 2009
    druhá kniha? hm. ja mám jednu, ale je hrubá dosť. je možné že český preklad bol rozdelený...
  • upraveno 27. prosince 2009
    Jj, koukám, že u vás k dělení nedošlo, můžeme vám jen tiše závidět... No dneska dopoledne jsem dočetl ten druhý svazek a bylo to opět super. Sice se mi už nestávalo tak často, že jsem se nahlas tlemil, ale zas to vynahradila větší akčnost. Jo a skvěle Rothfuss popsal Kvotheho romantické trampoty, to musim zmínit.
  • upraveno 2. ledna 2010
  • upraveno 2. ledna 2010
    Tak názvy kapitol si, vzhledem k jejich množství a absenci obsahu, fakt nepamatuju.
  • upraveno 2. ledna 2010
    Ale no tak, Aleku, nejlepší část knihy, a ty si ji nepamatuješ? To je ta, jak Kvothe přijde zahrát do toho podniku, kde se ucházejí o členství nejlepší bardi v zemi. A rozhodne se, že si vybere mimořádně obtížnou píseň. Je to vlastně duet, odehraje a odzpívá svoji část a pak čeká na to, jestli se z publika někdo připojí k ženskému partu. A ono se to stane. Šíleně romantické. Téměř surreálné. :-) Normálně jsem u toho úpěl. Dělal jsem: "Úú, uúú..." Samozřejmě tak, aby mě nikdo neslyšel. Tohle se mi už dlouho nestalo. Tahle kapitola celá je napsaná úplně neskutečně, od začátku až do konce. Škubal jsem si při ní vlasy závistí, jak ten Rothfuss umí psát.
  • upraveno 2. ledna 2010
    Aha, ty jsi ještě nečetl druhou část prvního dílu, jinak by ti zcela jistě utkvěla v paměti. Takže tě to ještě čeká - ó, jak ti závidím. :-)
    upraveno 2. ledna 2010
    Promiňte neználkovi, ale teď jsem se ztratil v tom, o který knížce mluvíte?
  • upraveno 2. ledna 2010
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.