Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1404143454675

Komentáře

• den druhý, fotky vykazují jen velmi malé sklony se rozlepovat - větší sklony maji se strhávat povrchy fotek :( Uvidím večer...
  • Den třetí - použila jsem na fotky násilí - silně poškozené všechny, nadpoloviční většina definitivně zničená, na zbytku sem tam zachráněn ksicht aspoň některý.

Až se vám slepí fotky, tak nevěřte, že se samy o sobě rozlepí v destilce byť po třech dnech :(
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. července 2013
  • ..to može byzť aj nejaký bobor,malý alebo take neco co si robí nory, nemate tam nekde poblíž nejaký potok, al. aspon jayzero ? :-)
    aôe je to celkom chutné, mile :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Veterinář nebo záchranná stanice, jestli tam něco takovýho máte.
  • Veterinář tě s tím vypakuje:-)
    Je to hryzec vodní :-)) Normálně ho pusť u vody a on se zabydlí:-))
    Před měsícem jsem takového viděla v ZOO Ostrava...ve výběhu s kačenkami mandarínskými a želvičkami :-))
    upraveno 31. července 2013
    Já to myslela vážně, nedělejte si ze mně srandu :D

S dědou jsme usoudili, že to bude hraboš, takže jsme ho nechtěli týrat v krabici a evakuovali jsme ho do pole (lovila jsem ho pomocí koštěte a krabice, aby mě to náhodou nekouslo a nebylo to třeba nemocné).
    Bylo to malé, takže nutrie to jistojistě nebyla (ty bydlí v HK na soutoku a krmila jsem je z ruky, jsou boží) a osmák to taky není, ten má jiné uši a ocas, takže to musí být hraboš, prostě MUSÍ.
    A jestli to není hraboš a v poli to umře, tak mi to radši ani prosím neříkejte :'-(

@Černá_Alison Vodní? Krucinál! Řeka je od nás kousek, takže tam určitě dojde, URČITĚ!!!
  • Neumře, ale odstěhuje se k vodě:-) Dobře, žes ho nevypustila v loděnici - prokousal by ti kánoi :-D
    @Lara My máme bojového 5,5 kilového psa =D. Ona na něj Míša hrozně řvala a šťouchala čumákem - asi si chtěl hrát. Druhou zlopsici to kupodivu zanechalo naprosto chladnou.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Krisa Já se spíš divím, že jste to nevzali lopatou po hlavě a nepřehodili přes plot :-)
    @Thorar Tak já už viděla, že vylovim osmáka a budu chodit od baráku k baráku, jestli někomu neutekl =D
    Já bych myš nedokázala zabít. Ale bála jsem se, že mě to kousne a bude to nemocné, tak jsem to naháněla smětákem do krabičky.
    @Krisa od baráku k baráku, až bys došla k sousedovi co chová hady a on by po krátkém zaváhání, s lačným zábleskem v oku řekl že utekl jemu.... To bys osmákovi teda pomohla :-D
    @Thorar Nene, došla bych k baráku, kde by plakaly děti, které by radostně zahlédli svého osmáčka a byly by nesmírně šťastné... :D
    @Krisa Tak tak, a nejvíce ten malý, nevýrazný chlapeček co by stál stranou od ostatních, s podivným výrazem ve tváři, slabě by se třásl a za zády žmoulal v ruce izolepu a nůž :twisted:
    @Thorar Nene! :'-(
    upraveno 1. srpna 2013
    @Thorar Rozplakal jsi nám Krisu, teď nebude slaný jen moře, ale taky Orlice a Labe.
    @flanker.27 To ne, to by se nám mohly odstěhovat nutrie a to nechci.
  • Prosím vás už nechytračte :-) Hryzec vodní se od hraboše zásadně liší. Hryzec totiž žije valnou část života ve vodě a je výtečný potapěč, i hnízda si buduje v břehu s vlezem pod hladinou. Krisiny fotky tomu plně odpovídají. Nejen velikostí, ale především základními znaky. Povšimněte si uší, jak jsou narozdíl od hraboších položeny co nejdál na hlavě, přilehlé a prakticky schované v srsti - při potápění je překryje srstí, aby mu do nich nenateklo. Hraboš má uši tenké, větší a víc odstávající (v porovnání s hryzcem), protože jemu slouží jako radary v případě nebezpečí. Oči hryzce jsou "zapuštěny" do lebky, aby se rovněž dobře zavíraly při potápění, oproti němu má hraboš polní oči vystouplé.
    Když si najdete 100 hryzců a 100 hrabošů, tak si je můžete porovnat a ty rozdíly uvidíte.
    V neposlední řadě taky srst a zbarvení - prohlédněte si obrázky hryzců včetně Krisího a obrázky hrabošů polních - hryzci mají prakticky jednolitou barvu, hraboši polní mají světlé břicho.
    Ano samosebou že mají shodné znaky, vždyť jsou příbuzní. Dospělí hraboši polní samosebou už nemají tak výrazné uši a vypoulené oči jako ti mladí, přesto ve srovnání s hryzcem je to rozdíl viditelný.
    A co ta velikost, tak co, měl 10 nebo 20 cm na délku i s chvostem? Ocásek hraboše má max. 3cm.

Neučte ptáka lítat :-p
    @Černá_Alison Řekla bych, že by mi mohl sedět akorát na dlani - mám sice malé ruce, ale řekla bych, že měl kolem 10 cm. Ocásek měl určitě delší než 3 cm (odhad mám blbej, ale zas až tak snad ne).
  • Mladý hryzec :-)
  • @Krisa Náhodou takhle to funguje - Vašek bydlí v paneláku a jednou se šel vyčurat a na záchodě ve stupačkách viděl nějakou myš. Tak ji popadl a šel do vyšších pater obcházet lidi, komu se to ztratilo. Potom našel nějakou starou paní, jak doma pláče, že se jí ztratila její Korinka (ne pes, ale potka), a tak Korinku vrátil a ještě si vydělal stovku a čokoládu :-)
  • Tak ono z fotky v krabici se trochu blbě poznává, zda dotyčný žije u vody, či na poli. =D Stejně jako ta velikost a délka ocásku.
    My taky našli dokonce dva hlodavce u nás na patře, nakonec se zjistilo, že se ztratili ze zverimexu, který byl tenkrát o dva vchody vedle.
    @Lady_Seans Vždyť já vím, proto jsem to chytala do krabice a nevyháněla koštětem rovnou na pole =D
  • My jsme našli jen 2 andulky (ne najednou), korelu a 3 psy a všechno jsme si ponechali. Tedy těm psům jsme našli nové majitelé mezi přáteli :-)
    My dále našli:
    malého zajíčka - odnesen na zvířecí záchrannou stanici v Jinonicích
    tré koťat - dvě postupně rozdány známým, jedna původnímu majiteli
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.