Nejlepší fantasy krajina

upraveno 5. prosince 2009 v Rozličný pokec
Zajímalo by mě, jestli jste někde - jedno zda u nás či jinde - prošli zemí, o níž si řeknete: tak takhle vypadá Středozem, Zeměplocha, Západozemí, ad... Já osobně jsem vždycky za the best of považoval Nový Zéland, ale teď jsem se vrátil z norských Lofot a musím říct, že tam nejdete absolutně všechno, co si dokážete i nedokážete představit..
2»

Komentáře

• upraveno 17. listopadu 2009
    Cestování mě teprve čeká, zatím jsem na to neměl příležitost a kamarády, a takový dobrodruh abych někam jel sám zase nejsem.
    Jerson: Jo jo, na to člověk musí mít hodně zvláštní povahu. Můj strejda, co vloni umřel, takhle úplně sám sjezdil půlku světa - Kavkaz, Mongolsko (mj. tahle země mě láká čím dál víc), Afghistán, Irán, Kilimandžáro... Byl to nádhernej šílenec, ale já bych to nedokázal. Už jen ze strachu, kdyby se něco pokazilo...
    okradení se může stát, není důvod kvůli tomu tu zemi zatracovat. Naposledy, když jsem byl v Turecku 99 byli turci velmi pohostiní. V Kyrgistánu se mi taky líbilo i když tam na mně vytáhli 2x pistoli. V Guatamale jsem zažil přepadení autobusu a taky jinak fajn země.
    Goran: Hrozně rád bych si někdy prošel Svatojakubskou pouť. To musí být velký zážitek spojený s poznáním.
    Colombo: kdyz odkrocime od jakychkoliv osobnich vypadu, tak si myslim, ze se pletes, Colombo, v tom, ze tvrdis, ze krajiny, ktere jsou v Cechach se vyrovnaji krajinam, ktere jsou jinde. Ne, nemyslim tim, ze proste tady nic neni, je tady spousta mist, ktera jsou kouzelna, ale bohuzel musis objektivne priznat, ze ceska krajina nema ani jednu skutecnou poust. Ani jednu skutecnou tundru. Ani jeden fjord. Ani jeden koralovy utes. A takhle bych mohl pokracovat jeste dele. Nemuzes suplovat pisecne duny a poust lesem a kopci.
    Ani jednu činnou sopku, ani jeden pořádný kráter po meteoritu, ani jedno moře, ani jeden 1000 letý strom, ani jednu vesmírnou stanici. Tohle jsem nikdy netvrdil, že nejsou místa na světě, jejichž ekvivalent u nás nemáme. Tvrdil jsem, že spousta míst u nás je v malém měřítku srovnatelná s různými místy ve světě, za kterými často jezdíváme. Ne všemi, ne ve velkém měřítku (stejně rozlehlou sibiř nemáme a velehory by se nám tu taky nevlezly).
  • upraveno 18. listopadu 2009
  • upraveno 19. listopadu 2009
    Chtěl jsem zde taky přispět, ale poté co jsem si přečetl tyto tři strany a konkrétně ty neskutečné výplody od Colomba, mě úplně přešla chuť :/
  • upraveno 19. listopadu 2009
  • upraveno 21. listopadu 2009
  • upraveno 21. listopadu 2009
  • upraveno 22. listopadu 2009
  • upraveno 23. listopadu 2009
  • upraveno 23. listopadu 2009
  • upraveno 5. prosince 2009
    Ebon Hand: Zapomenuté údolí je jedno z mála míst, kde se dochovaly sruby z první republiky. Jsou na sklách nad potokem, který ústí v Poříčku a proti proudu půjdeš roklí k Drahňovickým mokřdlům, nejhezší sroubky jsou na skalách nalevo, musí se tam vylézt. Je to asi čtyři kilometry, pak údolí přetne dálnice na Prahu :(
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.