Inspirace na povídková témata

upraveno 2. února 2014 v Povídky
Vyhráli jste fan-fiction kolo a nevíte, jaké téma zvolit do dalšího kola? Napadlo Vás zajímavé téma, které by se mohlo v některém z dalších kol objevit? Chtěli byste napsat povídku mimo soutěž, ale nenapadá vás o čem? Pak je možno zamířit sem, do vlákna nazvaného "Inspirace na povídková témata".

Do diskuse můžete navrhovat možná témata a inspirovat se jimi. Z navržených bych ty, které jsou aspoň trochu použitelné, přesunul do záhlaví.

Podotýkám, že je to jen insparační, tzn. ten, kdo bude téma volit, se tímto samozřejmě nemusí řídit. Ještě navrhuju, aby se vždy navrhovalo 1-3 témata (někomu vyhovuje užší, někomu naopak širší, takže myslím, že taková dvě jsou celkem fajn).

A teď samotné náměty:
"BENJENOVA PRVNÍ VÝPRAVA" (poslední jsme už v jedné povídce měli)
"BERIC OHNĚM VZKŘÍŠENÝ"
"BRYNDEN PLAVE O ŽIVOT"
"CO SE DĚJE V AŠAJI"
"DETEKTIVNÍ PŘÍBĚH ZE ZÁPADOZEMÍ"
"DĚTI LESA"
"HARREN HÁJÍ HRAD"
"JÁ VE SVĚTĚ PÍSNĚ"
"JINÝ" (je to široké, připouštím nápady na různé varianty)
"KAM CHODÍ DĚVKY ANEB TYRIONOVA PRVNÍ ŽENA/TYRIONOVO PRVNÍ MANŽELSTVÍ"
"NA ŽIVOT A NA SMRT/BOŽÍ SOUD"
"NEJLEPŠÍ PŘÍTEL"
"NOČNÍ HLÍDKA" (ZALOŽENÍ, XTÝ VELITEL, HLÍDKA A ŘÍŠE...)
"O PŮVODU RODU"
"OSUDNÉ ROZHODNUTÍ"
"PROROCTVÍ" (široké, napadne někoho nějaké zúžení?)
"PŘÍBĚH KRÁLE"
"PŘÍBĚH OHAŘE"
"PŘÍBĚH PADOUCHA"
"PŘÍBĚH Z VĚKU HRDINŮ" (POHÁDKA, BÁJE, LEGENDA, PŘÍBĚHY STARÉ CHŮVY)
"ROBERT SPOUŠTÍ REBELII"
"SEN O JARU"
"SEVER SI PAMATUJE"
"SLAVNÁ ZBRAŇ"
"SVATBA NIKOLI RUDÁ"
"WESTEROS V NAŠÍ DOBĚ"
"ZAKLADATELSKÁ LEGENDA"
"ZÁPADOZEMSKÁ POVINNÁ ČETBA"
"ZELENOOKÁ NESTVŮRA (PŘÍBĚH ŽÁRLIVOSTI)"
"ZIMA ZIMA ZIMA - PŘÍBĚH Z DOBY DLOUHÉ ZIMY"
"ZVYKY, OBYČEJE, KULTURA - WESTEROS, ESSOS, SOTHOROS, LETNÍ OSTROVY..."
"ŽIVOTOPIS" (LIBOVOLNÉ POSTAVY)
1235

Komentáře

• Jo o Benjenovi už dlouho nic nebylo :-)
  • A moc ráda bych si přečetla něco o Oberynovi :-)
  • upraveno 24. července 2013
    Mě by třeba zajímala tragédie v Letohradu, baví mě pohledy do minulosti :-)
  • Taky mám ráda střípky minulosti, co do sebe zapadají :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Máme tam První Benjenovu výpravu (poslední jsme už měli vícekrát :)).
  • Benjen na jakýkoliv způsob a jakékoliv téma - ať si to autoři pojmenují po libosti :-)
    ale však uvidíme, hlavně ať jsou témata zadána co nejdřív, ať je dost času porozmýšlet a nápady přijdou :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Arya: Pád Čiernej a Bielej
    Najlepšie vytancovanie s Jonom
    Najlepšie vytancovanie so Stoneheart, Jaimem a Brienne
    Osud Cersei

Samá silná témata :-)) Ale opravdu kus dřiny upasovat to, aby vše sedělo :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych chtěla, aby někdo vymyslel nějaké otevřenější téma, na které by flanker napasoval pokračování poslední povídky, páč ho nutně potřebuju číst :D
  • Flanker napasuje pokračování i na téma Horovy mokré sny :-$
    Zas mě nepřeceňujte. Rozhodně uvítám, když jedno z témat bude trochu volnější (=nebude mít explicitně jméno postavy v názvu).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Nějak si poradím, ale nějaká ta vrátka rozhodně uvítám :)
    Mňa by zaujímalo hlavne pokračovanie niektorých postáv, preto by sa Vytancovanie dalo brať ako samostatná téma pre všetkých zároveň.
    @Branislav_Gepeto Problém je, že osudy postav jsou určovány Martinem. Pisatel povídky by neměl psát něco, co by bylo v rozporu se samotnou dějovou linií. Ano, měli jsme tu alternativní osudy, ale vymyslet paralelu k už existujícímu je trochu jiné než vymýšlet osudy, které pak stejně ve Vichrech budou jiné (ostatně pokud si pamatuju neměla ta alternativa moc ohlas).
  • Je to velmi zajímavé téma, ale ohromně náročné. Pokud člověk chce obstát, tak musí nejspíše hodně načíst reálií, a pak si přidržovat všechny nitky zároveň, aby mu neujely nohy.
    Moc ráda bych si něco takového přečetla, ale fakt uznávám, že byste to měli hodně těžké :-)
    Ovšem odvážným v cestě nestojím :-)
    @flanker.27
    To si uvedomujem, ja len, že keď to Martivoni tak trvá, bol by som rád, ak by sa tu ukázali ľudia s názormi, ako sa dá vytancovať zo situácií ako je smrťožitie Jona (oživenie by bolo už asi moc, teda to chce niečo originálne), Dany a jej stret s Dothrakmi, ktorých vodcovi sľúbila nepeknú smrť, Theon v Stannisovom tábore a podobne.
    V tom případě by téma mohlo znít prostě "Pokračování (osudů)".
    @flanker.27 Vytancovanie znie výstižnejšie :evil:
  • Víte co by třeba zajímalo mou osůbku? Osud nymerie - jo je to "jenom" psisko, ale docela by mne zajímalo kudy chodí, co vidí,...
    @Branislav_Gepeto Napadá mě ještě jiné slovo, ale je před desátou večerní :)
    @flanker.27 Ale to slovo sa dá hádam použiť len pri seriálovej Melisandre - teda Jonovi... Na ostatných to nesedí :D

@Černá_Alison Spýtaj sa Arye :D Podľa nej si Nymeria pochutnáva na niekoľkých nevinných ľuďoch a bandičke žoldnierov so svojimi detičkami.
    @Černá_Alison No, o tý tu a tam slyšíme, jak vede smečku a tu toho, tu onoho nakousne.
  • Nojo něco sylšíme, ale jen takové odrobinky...a já chci víc :-D
    Něco v tom stylu měla v jedný povídce vlčačka, nešlo teda o Nymerii, ale byl to zlovlčí pohled.
  • Jo to byly ty povídky, cos mi posílal. Pamatuji si na více zlovlčích pohledů :-) Vybavují se mi aspoň 3 různé zlovlčácké povídky:-)
    Pak byla jedna z pohledu Ducha. Třetí si teď nevybavím.
  • Třetí byl zlovlčí Šejkspírovský sněm :-)
    Jo, kostičky pro Lejdynu.
  • Zní to jako zákusek pro Sansu :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.