Krásný prosluněný začátek, příjemný den strávený s Brienne náhle přeseknutý naturalistickým popisem rozpadající se mrtvoly, který jen prohloubil podezření, že tohle rozhodně sluníčkově neskončí :'-( Velmi pěkná povídka.
@Černá_Alison Koukám. U něj je napsáno "He died when he was eight years old." Pak se v tom prase (či v Praze) vyznej. Zkusím to dohledat v textu knihy.
Nebudu autora vinit, že si to nepamatuje z knihy :-) Zjevně si vypomohl wiki a ta je nepřesná. Inu aspoň jsme tak nepřišli o tuto zápletku :-)) Opravdu jsem za Brienne vděčná :-*
Moc hezká povídka s hodně smutným koncem :-( Brienne mám taky ráda, takže příběh s malou Brienne (a Renlym) mě také potěšil a velké plus je i barvitá jazyková stránka :-)
Ja tiež nemám rád, keď je hrdina až moc kladný a je to desný slušňáček, keď do toho profilu vôbec nezapadá prostredím a vzhľadom (pri všetkej úcte), ale v Piesni mi klaďáci ako Ned či Brienne prídu reálni a v pohode. Zase sa raz cítim ako fiktívna postavička...
@flanker.27 V podstatě. Ono celkově by se mé preference od fiktivních postav po reálná zvířátka daly shrnout do věty: "Jakmile mi to zcela nečekaně může ukousnout hlavu či způsobit jiné srovnatelné poškození, bude se mi to líbit." =D
MissU: Nechtěla jsi být v dětství krotitelkou v cirkuse? Povídka ucházející, jen se autor v začátcích příliš opájí krásami romantického ostrova, aby pak najednou hupnul k "jádru pudla". Tedy vlažnější rozjezd, ale pak už to má celkem tempo.
@Vlcacka I o tom jsem přemýšlela, ale nikdy se mi moc nelíbilo, že nutí ta zvířata dělat takové blbosti. Řídím se zásadou: "Nechtěj po nich nic zbytečného, co bys sama nedělala.", takže "mí" psi sice nikdy neuměli panáčkovat na povel a až na jednu výjimku dávat pac, ale obvykle bleskově reagují na "fuj/nesmíš/ke mně/ty hajzle, cos to zase udělal". :D
@MissUtahraptor No a to je nejdůležitější. Blahosklonně přehlížím to že vlčanda a belgičanda si umí "sahat" na tvář, podávat packy a špicka na povel skáče do náručí. :-D
@MissUtahraptor Tady nejde o "to líbit", ale o "on/ona líbit" :) ale už vím, proč si ženské tak často vybírají parchanty. Pak ať si ale nechodí poplakat, jak je to hrozný :D
Komentáře
Jinak čtivě napsané.
Povídka ucházející, jen se autor v začátcích příliš opájí krásami romantického ostrova, aby pak najednou hupnul k "jádru pudla". Tedy vlažnější rozjezd, ale pak už to má celkem tempo.
No a to je nejdůležitější.
Blahosklonně přehlížím to že vlčanda a belgičanda si umí "sahat" na tvář, podávat packy a špicka na povel skáče do náručí. :-D
@Černá_Alison To se, bohůmžel, nedaří natolik, abych se tak titulovala. :D
Ne, ten malej parchant se přitom usmívá. Ale ona se jako správnej špic usmívá pořád. Flanker potvrdí.
ale už vím, proč si ženské tak často vybírají parchanty. Pak ať si ale nechodí poplakat, jak je to hrozný :D