Povídka č. 10 /5. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky

Komentáře

• Tak tady máme flankerův magnum opus na téma Noční král, ale dozajista v něm je i dost rozhodnutí :-) (bodejť by neměl první dočteno, co)
    Hlavní devizou je maximální čtivost a dokonale vyvážený příběh, co do akce, romantiky, intrik i vtipu. Vyhýbá se anachronismům, logickým lapsům, pravopisným i gramatickým chybám (jinak by mohl těžko kritisovat druhé, co :-))
    Povídku jsem si opravdu užila!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Černá_Alison Že se nestydíš takhle profláknout autora =D

Na tuhle povídku jsem se hrozně těšila a mé očekávání skvělé povídky bylo naplněno (a tímto se nesnažím si šplhnout).
    Jediná výtka autorovi: měl by sis ujasnit rozdíl mezi citronem a mandarinkou :P
  • @Krisa Ale to není profláknutí, to už je prostě logická dedukce.
  • Opět kvalitní dílo s bohatým jazykem. Autor má vyjadřovací schopnosti na vysoké úrovni, bohatou fantazii a jde vidět, že tvořit ho baví. Malinkou poznámku bych měla k délce - na mě je to přece jen docela dlouhé a trochu ukecané, ale někomu to zas může třeba sedět :-) Nejvíc se mi asi líbilo pojetí pověsti o Nočním králi, dokonce bych si dovedla představit, že by byla více rozebraná a povídka by byla jen o ní. A ta vložená písnička byla taky moc fajn :-)
    No a konec povídky věští, že ještě zdaleka konec není... :-D
  • Druhé kritické čtení: i na tebe došlo :-) Každopádně - druhá polovina příběhu jsou jen bojové scény. Ano pro chlapy prima, ale pro ženy trošku moc najednou. Osobně by se mi mezi těmi bitvami líbil prostřih k Alisii, jak odjíždí, rozhoduje se nebo dostane vzkaz...žádné prozrazování, ale prostě taková vsuvka, co odlehčí bojové scény pro nás ženy (mluvím jen o většinových procentech, ne o všech samosebou) a navodí už novou zápletku :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Chjo, zase jsem v menšině =D. Já bych naopak zkousla popis bojů královy skupiny, ale je mi jasné, že to do povídky nepatřilo :).
  • Já věděla, proč se celou dobu těším, až se Brandon konečně prokecá k bitvě. :D Ne, že by ona kecací část byla špatná, právě naopak, povídka díky ní postupně gradovala, až ke chvíli, kdy ji Brandon svým řízným motivačním proslovem nakopnul k závratnému tempu :applause: pak už mi řádky před očima letěly rychleji než havrani z Pěsti na Zeď. SEVER VÍTĚZÍ!

P.S. Doporučuju pustit si ke čtení nějakou epickou muziku, ještě jednou vzdávám hold za skvěle popsanou bitevní scénu se vším všudy.

• Já jsem asi průměrná žena, protože začátek a obvyklé pěkné dialogy mě vtáhly do děje a ta bitva mě potom už zrovna moc nebavila, spíš možná i trošku nudila. Ale chápu, že autor se nemůže zavděčit všem cílovým skupinám, bratr a všichni roveři, kterým jsem to půjčovala, byli nadšení. Takže od nich vzkazuji pochvalu.
  • Není přece možný, aby tam něměl žádný hrubky! =D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @heavy_head Asi to psal ve Wordu :-k
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. srpna 2013
    Zásluhou napjaté politické situace v krajině IF se k normálním věcem stran povídek dostávám až teď.

Takže děkuji opět těm, kterým se povídka líbila i těm, kterým ne, že si ji alespoň přečetli. Mé tradiční druhé místo mi vyhovuje, ale vyhovovalo by mi třetí, čtvrté, páté, jakékoli, dokud se to co tvořím líbí alespoň jednomu člověku (kromě mě pochopitelně).

Sluší se poděkovat za kontrolu chyb jakož i věcné připomínky, za což děkuji Krise a Černé Alison, které odvedly vynikající práci a jediná chyba, která zůstala (nedokončená věta zhruba ve třetině textu) padá zcela na mou hlavu (páč jsem si ten kus při nějaký úpravě umazal).

Zvláštní poděkování pak patří uživatelce csfd jezinka.jezinka, a to za neocenitelnou pomoc s textem písně. Slova jsou moje, ale veršování mi nebylo souzeno.

Děkuji i všem ostatním autorům a ještě jednou blahopřeji vítězi i mé souputnici na druhém stupni vlcacce.

A snad někdy příště třeba i jinde u dalších povídek, které jsou skutečně dle mého čímdál lepší naše sokolské NAZDAR :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.