Mno, z těch pěti velkých jmen mě velice těší Jaime (Waldau má očividně zkušenosti i "look", možná trošku starší, ale to se vsákne :) a Jorah (Iain Glein by byl skvělou volbou do jakékoli role), dost zaražený jsem z Theona, přímo nadšený nejsem ani z Robba (už jenom proto, že je taky trochu mimo hledaný věk - vemte si, že v knize má čtrnáct, v seriálu sedmnáct a bude ho hrát dvaadvacetiletý)... Mno, snad kromě Jaimeho je tu největší otázkou Dany. Tamzin je milá a nejspíš dostatečně dobrá herečka, ale jako nejkrásnější ženu Západozemí, kolem které se točí osud celého světa? Hm... Snad mě Tamzin a maskéři příjemně překvapí. No a co se Aryi a Sansy Pansy týče, asi je bude třeba vidět v akci.
Tak jsem po delší době opět zavítal na fórum české komunity Song of ice and fire a dost mě zarazilo, jak je to tam mrtvé, zatímco celý ice and fire svět šílí nad novinkami k chystané HBO sérii. Takže se mi docela ulevilo, když jsem objevil nějaký život alespoň tady :)) BTW já jsem s obsazením všech rolí hodně spokojen, jediná vyjímka je asi Tamzin M. (Dany). Ale možná, že za pomocí maskérek z ní udělají něco jiného než je teď :))
Station Agent je jediný, co jsem viděl. Ale stačilo mi to k tomu, abych pozna Dinklage jako ideálního herce pro Tyriona. A McCarthy je taky nadějný. Jen se někteří obávají (údajně jedna producentka z HBO blízká produkci), jak zvládně tak velký štáb s tak velkou produkcí. Zároveň se ona producentka prý zmiňuje, že natočení pilotu je jen formalita, ujištění, že ten štáb je schopný, že to funguje, ale jinak je prý počítáno s celou první sérií.
Když jsme u těch fantasy seriálů. Zrovna sleduju Legend of the Seeker (seriál pod patronací Sama Raimiho na motivy ságy Meč pravdy). Ságu jsem neznal, první díl seriálu mě lehce otrávil svou předvídatelností (ale to bude dáno asi hlavně předlohou). Hned od prvních minut bylo jasné, jak se to bude vyvíjet. No je to prostě klasické, obehrané fantasy schéma. Ale jak říká Molda, těchhle produkcí je jak šafránu, tak jsem tomu šanci dal. Už jen proto, že to je poměrně dobře natočené; pěkná výprava, zajímaví herci, žádné trapně působící scény. A teď po nějakých 7 dílech si to docela užívam. Můžu vcelku doporučit, pokud toužíte po fantasy. Je to určitě mnohem lepší než třeba Merlin, kterýho jsem sice taky sledoval, ale tam bylo na můj vkus až moc trapných scén.
O Legend of the Seeker jsem jen od kamaráda slyšel, že nic moc. Od McCarthyho jsem též nic neviděl, ale nelámal bych nad nim hůl, spoustu výpravnejch seriálů (a koneckonců filmů) režírujou ne tolik známí režiséři, takoví se objevili u Bratrstva neohrožených (Richard Loncraine, David Frankel a další), Říma, konec konců i Harry Pottera. Naopak v tejdnu jsem zkusil Fire and Ice reřírovanou tim cápkem co si řiká Pitof, kterej zkušenosti s většíma věcma teoreticky má, a byla to naprostá příšernost.
meč pravdy som kedysi čítal. skončil som asi pri šiestej dvoj-knihe, pretože už sa to naozaj slušne opakovalo a málo posúvalo. je to taký ten typ remeslenej fantasy, ktorá je zručne napísaná. o seriáli som netušil, skúsim vyhľadať, vďaka za tip.
Jo ještě pro Molda, na tohle jsem zapomněl. Jaktože tu není možný edit? To nemyslíš vážně, viď? Až se mě příště někdo zeptá, k čemu je registrace, můžu ho na tebe odkázat? :-)
Komentáře