@Blackfish Budeme shovívaví a za sebe slibuji, že ti nevytknu ani pravopis ani gramatiku :-) (pro tentokrát)
@flanker.27 jo měl bys to nafotit scanerem a poslat mi :-D
Již delší dobu uvažuji o tom vyrobit si dvojsloupkový seznam pomístních názvů, abych byla v obraze. Základní pomůcka překladatele, kterou Březáková ignoruje, a pak to tak dopadá, že má v různých knihách různé překlady :-p
Není to špatné, ale nezahrnuje to vše - koukám třeba Torrhen’s Square - Torrhenova věž Ovšem v další knize to Březáková překládá jako Torrhenův Dvorec....bylo by lepší uvádět všechny zmíněné názvy.
@Hildegarda Je tam odkaz právě na ten překladovej klíč.
Co se týče změn v překladech, na tý fotce, jestli je to vidět (je to přesvětlený, udělal jsem dvě fotky, druhá byla lepší, ale šikovně se mi povedlo si jí smazat a znovu už se mi vytahovat foťák nechce) je najednou Krasterova bašta namísto pevnost.
@flanker.27 Přinejmenším ve dvou případech jsem narazila dokonce na 3 různé překlady téhož názvu :( Tady na stránkách mi taky velmi chybí české mapy...nebo jsme si přinejmenším českých fakt nevšimla :(
@Dreamer Ale no tak :-) Děcka, to je takový problém si to navzájem prohodit a projít chyby? :-) Prostě se domluvte vždycky mezi sebou a máte po starostech :-)
Komentáře
@flanker.27 jo měl bys to nafotit scanerem a poslat mi :-D
Již delší dobu uvažuji o tom vyrobit si dvojsloupkový seznam pomístních názvů, abych byla v obraze. Základní pomůcka překladatele, kterou Březáková ignoruje, a pak to tak dopadá, že má v různých knihách různé překlady :-p
http://www.d20.cz/klic/165/
@Hildegarda Rejstřík postav a míst je i přímo tady, ovšem je dlouho neaktualizován.
http://www.icefire.cz/svet/postavy/rejstrik-postav-a-mist/
Torrhen’s Square - Torrhenova věž
Ovšem v další knize to Březáková překládá jako Torrhenův Dvorec....bylo by lepší uvádět všechny zmíněné názvy.
aktualizacia slovnika by bodla.
Co se týče změn v překladech, na tý fotce, jestli je to vidět (je to přesvětlený, udělal jsem dvě fotky, druhá byla lepší, ale šikovně se mi povedlo si jí smazat a znovu už se mi vytahovat foťák nechce) je najednou Krasterova bašta namísto pevnost.
Tady na stránkách mi taky velmi chybí české mapy...nebo jsme si přinejmenším českých fakt nevšimla :(
Ty černobílé. Ale není tam všechno.