Co jiného číst?

upraveno 3. ledna 2011 v Literatura
Mých posledních snad 20 knih bylo všechno možné (Martinovy povíky, Irving, G.G.Marquéz, Vonnegut Jr.) jen ne kniha z fantasy ságy. Chápu, že nic tak dobrého jako icefire na trhu není, ale něco co by stálo alespoň za přečtení. Doporučte něco

PS: Nepište Feista ani Sapkowskiho. Něco nového (rok vydání 2006,07), co třeba zatím nevyšlo celé, ale autor to již ukončil.
1151618202192

Komentáře

  • upraveno 21. května 2009
    head: Nadaný žák a Tělo, tak to je půlka Čtyř ročních dob. :-)
  • upraveno 21. května 2009
    Já zas slyšel, že půlka z Léta je malý jelen. :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2009
    heavy_head píše:
    Cha, Cesta, to nic není. Kdo nezažil Antona Chigurha v knižní podobě, neví, čeho je McCarthy schopen! :-)





    Když se mi cesta bude líbit (jakože jsem během cesty tramvají do práce zatím stihl 30 stran velmi depresivních a hutných), třeba se dostanu k něčemu dalšímu. Co to je zač?
  • upraveno 21. května 2009
    Píše:
    Stále se tu někomu mění avatar




    není možné. nikoho takového neznám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2009
    Jo, bez zrcadla se člověk pozná těžko :))
  • upraveno 22. května 2009
    Viděls No Country for Old Women? ;-) Ale není to knížka do tramvaje.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. května 2009
    Znám jenom to přechýlený do mužskýho rodu ale neviděl jsem to.
  • upraveno 22. května 2009
    Cože, a to si říkáš filmový kritik? :-P
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. května 2009
    Filmový kritik si neříkám, říkám si filmový fanda. :) Jednou se k Tommy Lee Jonesovi a Javieru Bardemovi dopracuju, ale je tolik filmů a kterej dřív, že?
  • upraveno 25. května 2009
    volal niekto po filmvom kritikovi? :) http://www.kinema.sk/clanok.asp?id=28671
  • upraveno 12. června 2009
    Milan Kundera: Ignorance
  • upraveno 12. června 2009
    To je taky nějaká fantasy, že? :-)
  • upraveno 12. června 2009
    v širším smyslu slova nesporně ;)
  • upraveno 12. června 2009
    Vidím, že z tebe jakýkoli náznak, o čem kniha pojednává (pokud se nejedná o ten typ literatury, u které její samotný název řekne vše - ó hrůzo!) asi nedostanu. Musím se přiznat, že jsem z MK kdysi zkusil jeho opěvovanou Nesmrtelnost a pokud si mohu vybrat, je mi milejší laskavě-nápaditá Vieweghova parodie na něj, než Kundera sám.
  • upraveno 12. června 2009
    Viewegh fakt stojí za houby.
  • upraveno 12. června 2009
    Ne všichni čtenáři v Čechách mu rozumějí, to se mu musí nechat. :-)
  • upraveno 13. června 2009
    Viewegh je nestatečnej pózérek, nic jinýho.
  • upraveno 13. června 2009
    Nestatečný vůl muže?:-) Ale no tak, vy kádrováci muchomůrek. Jen se chci ujistit - bavíme se teď o Vieweghovi jako osobnosti nebo o jeho knihách? Protože na spisovatelích mě spíš zajímá to druhé. :-)
  • upraveno 13. června 2009
    Knihy?

    Přečetl jsem jeho údajně částečně autobiografickou knihu Výchova dívek v Čechách a, pokud se dá hodnotit podle jedné knihy a pokud mne za to hned nesestřelíte, dost slabé. Jo, četlo se to pěkně(stejně lehce se mi četli třeba Čapkovi Mloci), ale myšlenek a hloubky jsem tam moc nepochytil. Možná, že se jedná o mou nevyspělost v oblasti, do které se Viewegh pouští, ale stejně jako Mloci mi to přišlo plytké, ploché, kniha mi nic nedala, nijak mne neposunula.
  • upraveno 13. června 2009
    Já jsem nedávno dočetl zatím poslední díl Drizzta, ale opravdu nevím, jestli ti to můžu s čistým svědomím doporučit. ;-) Hned potom jsem začal znovu číst G.G.Martina, takže asi tak... :-))
  • upraveno 14. června 2009
    Shodou okolností byla Výchova první kniha od Viewegha, která se mi dostala do ruky. A musím říct - byl jsem z ní nadšen. Maximálně čtivá a vtipná, více mi bylo netřeba. Asi jsem měl to štěstí, že jsem se k němu dostal až poté, co si to rozházel u všech kritiků v zemi. :-) Opravdu, dneska kdybych někde narazil na jeho jméno, byl bych ve střehu, číst ho se v jistých kruzích považuje téměř za něco neslušného. Hodně záleží na tom, jestli vám sedne jeho smysl pro humor. Mně ano, takže to neřeším. Pak je tu ještě jeho jistá, jak to říct... velkohubost. Ano, Viewegh se nebojí vulgarit. :-) V Románu pro muže se fakt odvázal. Navíc, jeho soukromý systém vztahologie mezi mužem a ženou je, řekněme, diskutabilní. Daly by se najít věci, v kterých s ním nesouhlasím, to ano. Ale pak začnu číst další jeho knížku a zase mě to baví (a není to o ničem, jak se mi snaží namluvit páni kritici). Viewegh totiž umí psát, to mu ani žádný Rejžek nemůže upřít. Umí to líp než drtivá většina těch, co se o to pokouší v téhle naší malé zemi.;-)
  • upraveno 14. června 2009
    Až poté nebo ještě předtím, přeberte si to, jak chcete. :-)
  • upraveno 18. června 2009
    Oddělovat maloměstskou Vieweghovu postavičku od jeho knih nejde. Když mi bylo patnáct, některé jeho věci mě bavily - stejně jako Nesmrtelnost - (to jsem ještě snad ani s nikým nechodil a měl jsem za sebou Foglarovky a Mayovky:).. Teď už mi to přijde trochu legrační, narozdíl od Kundery. Neházím všechny jeho knihy do jednoho pytle, třeba Vybíjená špatná nebyla, ale jinak jsou jeho poslední knihy nesnesitelně vychloubačný a nenápaditý. Řada jeho názorů se mi líbí, znám ho ze Sázavy, řada jeho knih nikoli. Rejžek je zavilej, to je fakt, ale psát umí taky :) Obecně vzato, jsem u nás ale nenašel v poslední době žádnýho autora próy, kterej by se dal číst. V poezii Wernisch, ale jinamk mě nikdo kromě Kundery nenapadá.. ale nijak mi to nevadí, kdybych měl přečíst jen zlomek toho, co dobrýho vychází třeba jen v Británii, Německu či ve Státech, nesměl bych dělat nic jinýho.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. června 2009
    Výchovu dívek v Čechách jsem zaznamenal jako četbu na pokračování v rádiu před mnoha lety. To se mi hodně líbilo, tak jsem si to i přečet. Ale pak jsem zjistil, že jakoukoli jinou jeho knížku už nejsem schopnej přelouskat (s výjimkou parodování Danielle Steelový v Nápadech laskavého čtenáře).
  • upraveno 18. června 2009
    Nesbíráte ještě někdo sérii JFK? Já skončil u 11 dílu a bylo toho tehdy dost.. ale už mi otrnulo a mám zas chuť na nějakou akčnější oddychovku. Jen nevím, jak zdařile pokračovali pánové Žamboch, Procházka & spol ve svém snažení.
  • upraveno 18. června 2009
    Rytir: No pak jsou myslim dalsi, velmi povedena Stin Legendy v zenskem provedeni, komtesa je vyborna. Dokonce vybornejsi nez obvykle, trochu se odkryje co je na pozadi Agentury a tak.

    "Mlokove" byly psany z pohledu jine osoby, JFK byl "vedlejsi postava" skoda jen, ze je to tak kratke. No myslim, ze pokracuji docela dobre. Bohuzel jsem se taky k tem dalsim nedostal, cekam az toho zase bude hodne, nakoupim a pak to nekdy spolknu naraz nekde v prirode:)
  • upraveno 19. června 2009
    přečtěte si něco ode mně, ať nemusíte pomlouvat samý cizí lidi :-)
  • upraveno 20. června 2009
    Existuje u nás obchod(nejlépe s e-shopem) který prodává originály Dragonlance a Forgotten Realms knížky?Nebo je jediná cesta objednávka s ciziny?
  • upraveno 25. června 2009
    Nečetl jste někdo Pilíře země? Je to sice údajně čistě historická fikce, ale vzhledem k autorovi předpokládám, že to dude fantastický až dost.. Koupil jsem si to, ale vzhledem k tloušťce se mi do toho vůbec nechce..
  • upraveno 1. července 2009
    čítal som druhý diel toho (veľmi voľné pokračovanie) a bolo to výborné. práve som si zadovážil piliere.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.