Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
17576788081106

Komentáře

• Netuším kde zůstaly...a zrovna by se zase hodily, páč dcera už má šestku a je jí 9 let :-) Takže předpokládám, že osmičku bude taky mít do konce základky....ale bratr má 14 a ten si juchá...ve 14ce už jsou jen dětské lyže :-p
  • upraveno 21. června 2013
    @Lady_Seans ..zdedila ? :anxious:
    ( :spike: ) ;D
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Boty se dědí, když z nich osoba vyroste, ne? Sourozenci po sobě často dědí boty.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Kamarád má nohu 48 a jeho brácha dokonce 50 - ti už nepotřebují ani sněžnice =D
  • @Krisa Netuším, jaký je přepočet :-) Vím, že 8 je 42, ale kolik je 14 nevím....na Severní Moravě se vždycky číslovalo už od nepaměti čísly, které uvádím a proto je mi to vícemístné číslování naprosto cizí a vím to svoje jen proto, že to v některých bývá napsáno :-)
  • Jako děcko si pamatuji, že v obchoďáku mívali v obovi takovou vzorkovnici chodidel - byla to dlouhá plastová deska s vytlačenýma velikostma bot a u každé bylo číslo - tam jsme přišli - mamka mne šupla k desce, já si našla, do které mi vejde noha a pak nám prodavačka vyklopila, co jsme potřebovaly :-)
    Teď ty vzorkovnice nejsou a tak je s děckama potíž - když se jim boty líbí, tak zatají, že je tlačí, jen aby dostali ty co chcou, protože ty co jsou jim akorát nejsou třeba v barvě, co se jim líbí...
  • @Černá_Alison ano, takto to bylo myslené..
    vidite, to je ten vplyv četby knih mistra GRRM - už sa dávam moc ovplyvnovať jeho štýlom a tvrdými, drsnými svety žánru dark fantasy :king: :onfire:
    Jo, ty měřiče noh byly super - vždycky jsme se chtěli s bráchou měřit, jestli nám noha náhodou nepovyrostla :D
  • @Krisa Jasně to byla ta nejlepší část nakupování bot :-))
    no a nevím jaké měřiče jste měli vy, ale na těch našich byly právě čísla 3, 3,5, 4, 4,5....tu mamčinu 7 mám přímo před očima :-) Furt jsem si na ní přiměřovala nohu, kolik mi ještě chybí :-)
    upraveno 21. června 2013
    @Černá_Alison My tam měli asi oboje - já se nikdy ty 3,4,5,6 nenaučila. Navíc jsem zjistila, že mám v UK číslování 5 (nebo 6?) a v USA 8, tak kdo se v tom má vyznat :)
  • @Rolandzee-Zafira-Winterfell Ano, zdědila, to se občas tak stává, hlavně když jí noha rostla snad do šestnácti a mě se zasekla na 38 v deseti, tudíž jí sandále tej velikosti už byly k ničemu, kór když je jedináček :-)

@Černá_Alison Asi žiju v jiným světě, ale vždycky, když jdu nakupovat boty, v komínku jsou velikosti 35, 36, 41, 42. Kamarádka (viz výše) má nohu 42 a nestěžuje si :-)
  • @Černá_Alison Ano, přesně tam, prečo? :-)
  • Hned ze dvou důvodů.
    1. k číslování - hovořila jsem o Severní Moravě a zvyku číslování zde. Brno zde nespadá, tudíž se podivovat nad tím, že vy máte značeny komínky dvojcifernými čísly, jako bych já tvrdila něco jiného.... Možná už i zde na Severu máme v řetězcových obchodech i nějaké jiné číslování, ale těžko říct, protože tam chodím minimálně - nikdy tam nemají slušné boty a navíc všechny prodavačky používají číslování, jež uvádím, tak proč si lámat hlavu s dvěma ciframa, které neznám.
    2. nakupovat boty v brně je zajisté mnohem snazší než nakupovat boty kdekoliv jinde v republice vyjma prahy a gottwaldova. Když nemůžu osmičky sehnat jinde, tak zamířím právě do gottwaldova, respektive do Kostelce, kde mají firemní prodejnu a jsou tam i nadměrky.

Proto je tvá odpověď vůči mně mimo mísu :-) Nic víc :-)
  • @Černá_Alison Nakupování bot v Brně pro průměrné nohy jako mám já je hrozně zákeřné, protože na začátku sezóny všechny botchtivé dámy naběhnou do všech obchodů a vybrakujou to tam a my, lenošky, co chodí až na poslední chvíli tam máme jen ty extrémy. Ale chápu, že městysu, vesničce střediskové, vesnici, dědině, osadě, samotě, menším městě to je přesně naopak :-)
  • Těžko říct, zda naopak, ale zkrátka nadměrek je objednáno málo. Málo výrobců je vyrábí s výmluvou, že by museli přiělávat větší kopyto (jako by ho museli dělat stále znova) a že by ty boty vyšly dráž...což je argument na palici, protože ať by vyšly dráž, tak ty s velkýma nohama si je stejně koupí, pokud nechcou nosit trepky z petlahví a provázků. a objednávací sady bt vypadají zhruba tak, že menších čísel z jednoho typu dostanou 3x, 5,6 a 7 (+ půlkové čísla) dostanou 5x a osmičky dostanou max jedny. Objednává se celá řada a výrobci míň nebo výběry neprodávají.
    Ve velkém městě musí prodejci bojovat s konkurencí a nejlépe širší nabídkou, takže na menším městě se neobtěžují, protože oni si ti chudáci stejně nakonec zajedou do velkého měst a - nic jim taky nezbyde - a ve velkém městě je zas mají v každé druhé obuvi k mání.
    Ještě že v dnešní době si už lze nechat aspoň v Polsku ušít boty u ševce na míru a to za cenu normální. To jest - má na výběr nějakých x modelů, vybereš si, co z toho a on ti přeměří nohu a udělá ti to v tvé velikosti (a přijdou tě o třetinu laciněji, co v čr boty v obuvi). Akorát, že poláci se proto právě specializují na zimní boty, protože u letních to ženské vyřeší otevřenou špičkou a patou a sportovní si koupí pánské, kde není problém do desítky až dvanáctky(což snad už ženy ani nemají).
  • Jen tak naopkraj - víte, jak jsem si včera stěžovala, že se kolem baráku kosí celé odpoledne ? No tak dneska se kosí totéž od rána znova :-p Ne já si nedělám srandu!
  • @Černá_Alison normální
  • Mi to normální nepřijde, i když bych na to za ty roky měla být zvyklá...teď jsme byli několik hodin na třešně a přijeli jsme do závěrečného finiše - teď se končí....jsem zvědavá, jestli se bude zítra zase pokračovat...
  • upraveno 22. června 2013
    @Černá_Alison 8-O ;D) tak co,jako, pokosené ?
    :twisted: :-D :anxious:
    nj, normální - ale obsese, (obsedanto-kompulzivní atd.. :D
    ..a ten trávník bych taky chctel rád videt - to už nemože byť jemnučká, pružná, čerstvá, cca 2-3 - 5 cm vzrostlá sviežozelená tráva (bez dier a vyschlích pásov), ale rozorané pole - s na prach rozmixovanou, rozšlahanou oráčinou :spike: :roll:
    jsem zvědavá, jestli se bude zítra zase pokračovat... -sázím 15 - 160 € na ANO, a zvedám sázky :king: 8-)
  • @Černá_Alison :idea: chceme video, ! natočíš pre nás vaše "domáce video, z "luk a háju :D :-P
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Možno kosia pôdu a chcú si vykosiť nejaké zlato... Nie mánia... Horúčka...
    @Branislav_Gepeto A to jste ještě neviděli epidemii jménem mytí oken! Jedna začne mýt a ostatní vyskáčou na okna a myjou tež! Nebo jedna začne luxovat, tak hups a luxujou všechny...
    Měla bych poznamenat, že průměrný věk dospělých v baráku je 76 let (včetně mne a manžela!)
    Davová psychóza :D
    To by ma zaujímalo, čo by sa stalo, ak by jedna z nich pri tom umývaní spadla...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Branislav_Gepeto Zahrát na ně něco jako s tou pistolí :D
    @Černá_Alison "..na černo postavené šopy šopky šopečky a budy budky budečky, z nichž nevlastníme ani jednu, ale zato máme jako jediní auto..",..potažmo asi aj vš, apod.." - je mi to úplne jasné, celkem živo si to viem predstaviť (..ale moc ste tam asi nezapadli, ne? )
    meco jako :
    ..no predstavte is, pani suseda, aj auto majú, nototo!, to musia byť úplný "páni", a bohatí !strašne, to se vííí.. (..a kdoví, susedka moja, z čeho to vóbec majó.. ) =D :roll:

nj, poznám také pavlačové typy, zo star(š)ích činžákov a čtvrtí.. (aj obyvatelia primerane starí tiež)

nj, a tiež aj to s tými šopečkami, a búdami.. u nás to voláme "brlohy".. tiež doverne poznám.. :/( :[( proste na 3 strany kolem baráku bordel, aj kolem celýho, harampádia, starích ´ôrárohov" všade že preteká takmer až na ulicu, ale miniaturný (napoly vyschlý a rozdrbaný, = ´podierovaný" kusok "trávnika búdú pižlovať, furt, až do zblbnutia.. a ešte otravovať s tým vždy a každú chvilku, že preoč ho MY nekosíme a nestaráme sa, že by sme ho jako MALI robiť a sečať my :/[( ;D :roll: :spike: :-#
    poznám, tiež máme neco podobné u nás.. ://(
  • @Černá_Alison Tomu se říká slepicoidní chování. Účel spočívá v tom mít uklizeno/pokoseno/cokoli dalšího stejně nebo lépe než ostatní a dodržovat společenská očekávání svých sousedů. Je to vlastně bludný kruh. Jakékoli vymezení se proti této společnosti se trestá okamžitým drbáním vymezené osoby, pomluvami a v nejlepším případě naprostou ignorací ze strany většiny. U poválečné generace bohužel naprosto normální, takhle to funguje i v bytovce mých prarodičů. Jak jde jedna mýt schody, ostatní jdou taky aby se neřeklo že na jejich patře je špína. Jak si někdo koupí novou mikrovlnku, ostatní jí začnou shánět taky :roll: Proto naše dějepisářka zdraví naší třídu slovy "Ahojky slepičky." =D
  • Všeci pravdu vravíte :-) Zkrátka takové Slunce seno slepice :-p Jsme smíření s tím, že jsme trnem v oku už jen proto, že jsme relativně mladí a nejsme v důchodě :-)
    Perličkou je chybání sněhu. To se provádí každých 20 minut. My jsme špatní, protože nechybeme například když jsme v práci! To se netoleruje. Pikantní na tom je, že když sněží, tak stejně nikdo kromě nás nikam nejde. A jako třešinka, že stejně chybou jen ten kousek chodníka před barákem a to na nesmyslnou šíři 1,5 metru s kusem trávníku, ale zbytek výjezdu je netknutý, takže si ho můžeme leda vychybat sami. Na to mají brysknou odpověď, že jsou na to příliš slabé...Dokud tu nebydlel manžel a já sama auto neměla, tak ten vjezd vytrvale házeli všeci pro nic za nic :-p Ale zase když jsem jezdila v kočárem, tak se jako jediný neházel výjezd z kočárkárny (podúrovňový). Tak jsem se jim na to vybodla a tahala kočár vnitřkem po schodech.
    My budeme špatní vždycky ať uděláme nebo neuděláme cokoliv. Schody taky myju jen jednou za týden a ne přesně v sobotu 7-9 ráno a ve středu 7-9...Ony se vytrvale pomlouvají i mezi sebou, tak proč se snažit jim jít na ruku...

Většinu času si představuju, že kdybych chovala mořského orla, tak by všechny naše problémy bryskně vyřešil. Ale napadl mne už i nějaký méně dostupný dinosaurus než orel! I medvěd by nebyl marný. Nebo nosorožec!

Tak jsem si pořádně ulevila :-) Omlouvám se :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.