@Nevada To bol skôr len záblesk myšlienky... Keď ja naozaj premýšľam vznikajú dlhé litánie úvah a filozofického zmýšľania, ktoré vo výsledku nič nepreberajú a dlho kecám bez zmysu - podľa názorov iných ľudí. Asi som jediný, kto v tom vidí systém :anxious:
Teď je v Pevnosti 20 nejprodávanějších zahraničních scifi -fantasy + horor spisovatelů v českém překladu. Tipnete si kolikátý je G. R. R. Martin a jestli je Sapkowski před ním nebo za ním a kdo je na prvních místech ( bez hledání na netu) ?
Martin není první, není ani v první pětce, Erikson tam vůbec není. Mají to braný jen žijící autory takže ne třeba Tolkien. A jde o prodejnost českých překladů takže u nás.
1. Rowlingová ( odhadovaný prům. prodej na jednu knihu - 700 000 2. King 130 000 3. Meyerová 100 000 4. Paolini 100 000 5. Pratchett 50 000 6. Sapkowski 45 000 7. Martin 45 000 - moc nechápu jak berou pořadí když mají stejně
Existencia Meyerovej v tej tabuľke znížila váhu dôležitosti toho rebríčka na -9999error... Ale chápem, je to predaj kníh, nie kvalita... Proste reklama
@Branislav_Gepeto Ale no tak, něčím se ty rozviklané stoly a police musí podkládat. Víš kolik lidí na světě má doma rozviklaný nábytek a nemají peníze na novou skládačku z Ikei?
@BenNevis Já jsem taky četla nějakou kopii tvajlajtu, bylo to české a jmenovalo se to myslím Dvě věže, Dvě zrcadla, Dvě růže nebo tak nějak, nechce se mi to googlit. Člověk aby se divil, kolik se najde pilných duší, kterým se chce to Stmívání prostě jenom přepisovat :-)
Jo a pustila jsem se pustila do FÜNFZIG SCHATTIERUNGEN VON GRAU, ale asi po padesáti stránkách jsem to odložila, protože v té němčině to vůbec vůbec eroticky a laškovně nevyznívá :-D
@zaklinac můžeš začít ;) těším se na výsledek za pět dní. Můžeš také využít svého momentálního tvůrčího průjmu a zúčastnit se povídkového klání, do 28.6. je ještě fůra času, to stihneš i dvanácti dílnou edici.
@zaklinac Tak to nechapem, preco to neurobis, uz si mohol mat miliony :-k
Kazdopadne posli tu najlepsiu poviedku o dlzke cca 10 normostran, ktoru urcite zosmolis za menej ako desat sekund a my ta vyhlasime za krala nasej poviedkovej sutaze! Ja chcem citat nieco lepsie ako Piesen! Prosim!
@zaklinac Tomu nevěřím. Pokud má píseň +- 5000 stran, musel bys napsat stránku přesně za 17,28 vteřiny. Při průměrné velikosti písma 11, bys to bez metody ctrl+c - ctrl v nezvládnul. Nevěřím že napíšeš celou A-5 stránku včetně vymyšlení děje za 17,28 vteřiny + musíš mít pauzy na vodu a záchod (bez jídla a spánku se jeden den obejdeš). Není možné abys něco takového splácal za 24 hodin. :twisted:
Komentáře
To bol skôr len záblesk myšlienky... Keď ja naozaj premýšľam vznikajú dlhé litánie úvah a filozofického zmýšľania, ktoré vo výsledku nič nepreberajú a dlho kecám bez zmysu - podľa názorov iných ľudí. Asi som jediný, kto v tom vidí systém :anxious:
King?
2. King 130 000
3. Meyerová 100 000
4. Paolini 100 000
5. Pratchett 50 000
6. Sapkowski 45 000 7. Martin 45 000 - moc nechápu jak berou pořadí když mají stejně
Ale chápem, je to predaj kníh, nie kvalita... Proste reklama
Jo a pustila jsem se pustila do FÜNFZIG SCHATTIERUNGEN VON GRAU, ale asi po padesáti stránkách jsem to odložila, protože v té němčině to vůbec vůbec eroticky a laškovně nevyznívá :-D
Kazdopadne posli tu najlepsiu poviedku o dlzke cca 10 normostran, ktoru urcite zosmolis za menej ako desat sekund a my ta vyhlasime za krala nasej poviedkovej sutaze! Ja chcem citat nieco lepsie ako Piesen! Prosim!