Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1160161163165166581

Komentáře

• @flanker.27 Chtělo by to další povodně. Nic nepročistí vzduch než vzájemná výměna koberců a pohovek :)
  • @Tom: Myslím, že tvůj poslední odstavec je dost naivní představou. Asi ani sám nevěříš, že by to takhle skončilo. Jinak tvé výčitky by měly směřovat spíš na justici případně zákonodárce než policii.
    Jinak ale souhlasím s tím, že je to frustrující. Bohužel jak se říká, k soudům nejdete pro spravedlnost ale pro rozsudek. Já nemám zkušenosti či srovnání s jinými státy, takže nevím, jak tam soudy, policie a zákonodárci pracují. Čistě pocitově mi ale práce práce všech tří složek naší stání moci přijde jako tragikomická. V tom se asi shodneme.
  • @Chmur Tak jako 1:25 (jeden z 25 objasnitelnost) jsem sto přijmout jako riziko :)
  • @Tom: Cítím to podobně. Na slovo "pouze" jsem (nejen v tomto kontextu) poněkud háklivý. Navíc si myslím, že u takovýchto činů na motivaci útočníka nijak zvlášť nezáleží. Já bych ji ani nezkoumal.

Motivace soudců je jednoduchá - od oběti jim toho moc nehrozí. Soudce, který nedokáže "napařit" adekvátní trest poškozuje systém a podkopává důvěru společnosti ve spravedlnost, a v mých očích se stává spolupachatelem zločinu. Mám podezření, že neschopnost vnímat a ohodnotit aspekty jiné než lékařem zdokumentované poškození organizmu souvisí se současným konzumním stylem života.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tom K tomu odstavci o řešení. Kdysi jsem vyslechl v autobuse hovor několika kluků, z nichž jeden líčil cos e stalo tuším jeho strýci. Taky se stal svědkem přepadení kohosi, a protože nosil zbraň, jal se pomoci. Vytáhl ji a vystřelil do vzduchu. Jeden z agresorů se ovšem nerozpakoval došel k němu, zbraň mu sebral a pak ho společně seřezali. Onen muž nedokázal vystřelit.

Takže když už zbraň vytáhnout, jen tehdy, je-li člověk opravdu rozhodnut ji použít.
  • @flanker.27 To je spjato s "humanitou" a "citem pro hodnotu života".
    Jako bývalý vyšší zdravotnický pracovník podobnou úchylkou doopravdy netrpím (ano, pacient je skoro to poslední co ve zdravotnictví je zohledňováno, bohužel).
    @Tom Já si sám sebe vyzkoušel minulý čtvrtek, když jsem umravnil agresivního bezdomovce pěstí na oko, až mu tekla krev. Neměl říkat "tak to zkus"...
  • @flanker.27 To je oblíbená hláška většiny umravňovaných a nejen bezdomovců. Mezi další takové patří např: "A o co že ne?" nebo "To by sis nedovolil." :D
    @Everett_Young Kvákal něco o tom, že si to můžu zkusit, že je silnej. pak tam seděl, držel se za oko a uznale prohlašoval "ta byla dobrá..."
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 =D Tak to byl frajer, když tě ještě pochválil. Nakonec jste se stali přáteli a odcházeli spolu do západu slunce?
    @Krisa To nebyl film...
    Spíš se bojim, že co jsem vystoupil, zase si to na někom začal vylejvat.
    @flanker.27 Ale to se přece stává i doopravdicky...
    @Krisa Anebo to končí kudlou v zádech...
    @flanker.27 16x naběhl na nůž?
    @Krisa Či útok důchodce odrazil třiadvaceti bodnými ranami...
  • @flanker.27
    Praštil jsi ho, protože měl blbý kecy? Není to náhodou napadení?.....Ne že bych byl proti, ale policie či soud by to tak mohl hodnotit či ne?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Chmur Ne, řekl mu "Tak to zkus", přímo ho vybídl a dal mu svolení :-D
    Krisa napsal(a):

@flanker.27 =D Tak to byl frajer, když tě ještě pochválil. Nakonec jste se stali přáteli a odcházeli spolu do západu slunce?

Asi tak 5 let zpátky, když jsem měl volnej semestr jsem dělal brigádně u jedné bezpečnostní agentury na Andělu (špinavé a hnusné místo) a jednou takhle večer ke mě přišel frajer, začal si se mnou povídat o práci a tak, a najednou vytáhnul teleskop a prej co budu dělat, tak jsme ho taky vytáhnul a čekal co bude. On řekl ok, zastrčil ho zpátky, a vytáhnul pistoli, dal mi ji k hlavě a řekl a co budeš dělat teď? Tak jsem mu jen řekl "Tak to zmáčkni", tak ji zase schoval (byla pravá) no ale nakonec jsme spolu prokecali skoro celou noc v přátelském duchu :-)
    Ne pokaždý to musí skončit masakrem :-)
    @Thorar Ty jo, obdivuji tě za zachování chaldné hlavy. Nemám nejmenší ponětí, co bych v takové situaci udělala...
    upraveno 18. června 2013
    @Krisa Před lety jsem schytal výstřel plynovkou a to jsem se pro změnu zhroutil a brečel jak malej kluk, nevim jestli víc tim slzákem nebo nervama,ale to mi zase bylo -náct a ještě jsem nebyl tak zvyklej na lidskou dobrotu a lásku =D
  • @Thorar 8-O na to bych neměla, obávám se, že ať už bych plácla cokoliv, byla by to pravděpodobně moje poslední slova...
    @Dreamer Spíš jsem byl moc hloupej na to, abych se začal bát a ne každej má na to to zmáčknout jak tu někdo psal.
    @Thorar To nemá, ale rozhodně bych na to nespoléhala...
    @Krisa Vždyť říkám - hloupej. Prostě mu to z očí nekoukalo, že by to udělal :-)
  • @Thorar hmmmm co děláš teď a proč si byl postřelenej plynovkou?
    upraveno 18. června 2013
    @M1on Dělám recepčního, a proč to nevim, šel jsem po ulici a proti mě šel nějakej feťák co prostě jen vytáhnul zbraň, vystřelil a odešel.
    "postřelenej plynovkou" =D
    @Chmur Neměl pouze "blbý kecy" (vyřvávaný na ceklou tramvaj), ale choval se též velmi agresivně k jiný houmlesačce. Násilím se jí pokoušel vytáhnout z tramvaje, strhával jí obvaz, kterej měla na noze, zahrnoval jí urážkami a tak dále.
  • @Thorar Máš docela děsivý zážitky. Doufám, že já ani nikdo z mých blízkých nic nezažije. Ten borec s pistolí byl pěknej kreten. Já bych asi na něj volal poldy. I když nevím, zda by to mělo nějakej efekt. Žena má kamarádku, která podobně přišla o syna. Jeho kamarád policajt na něj ze srandy vytáhl a namířil bouchačku a jak to tak často bývá...světe div se, nebyla zajištěná s prázdným zásobníkem. Pak se onen vtipálek taky střelil. Takže dvě rodiny přišly v mžiku o své děti. Zbraně jsou zlo....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.