Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
---
Edward Snowden: To, že vás Dick Cheney označí za zrádce, je největší čest, jaká se Američanovi může dostat.
Jinak ale souhlasím s tím, že je to frustrující. Bohužel jak se říká, k soudům nejdete pro spravedlnost ale pro rozsudek. Já nemám zkušenosti či srovnání s jinými státy, takže nevím, jak tam soudy, policie a zákonodárci pracují. Čistě pocitově mi ale práce práce všech tří složek naší stání moci přijde jako tragikomická. V tom se asi shodneme.
Motivace soudců je jednoduchá - od oběti jim toho moc nehrozí. Soudce, který nedokáže "napařit" adekvátní trest poškozuje systém a podkopává důvěru společnosti ve spravedlnost, a v mých očích se stává spolupachatelem zločinu. Mám podezření, že neschopnost vnímat a ohodnotit aspekty jiné než lékařem zdokumentované poškození organizmu souvisí se současným konzumním stylem života.
Takže když už zbraň vytáhnout, jen tehdy, je-li člověk opravdu rozhodnut ji použít.
Jako bývalý vyšší zdravotnický pracovník podobnou úchylkou doopravdy netrpím (ano, pacient je skoro to poslední co ve zdravotnictví je zohledňováno, bohužel).
Spíš se bojim, že co jsem vystoupil, zase si to na někom začal vylejvat.
Praštil jsi ho, protože měl blbý kecy? Není to náhodou napadení?.....Ne že bych byl proti, ale policie či soud by to tak mohl hodnotit či ne?
Ne pokaždý to musí skončit masakrem :-)
"postřelenej plynovkou" =D