@Branislav_Gepeto Tak já jsem jedním z létomilů. Nemám ráda zimu = chlad, mrznu do 15 stupňů, nesnáším sněhovou břečku ve městě, nesnáším oblíkání si 30 vrstev, šněrování zimních bot, nenávidím, když ze zimy vlezu do přetopené místnosti, nesnáším, že v zimě nemůžu jezdit na kole, nesnáším brzké stmívání, nesnáším dny bez sluníčka a po celou zimu bývám vždycky děsně nachcípaná.
mne sa dosť čast, aj minule, opálili lýtka, a "spodné nohy, na hrebenovke v Západných Tatrách ;o ;D
@Branislav_Gepeto ..tak to by si asi nebol moc velkým fanušikom jedneho sveta : *..arid, desert planet Arrakis, also known as Dune.." :twisted::onfire:
bwt., ešte som sa nedostal ju čítať/zkuknúť, -jaká je tá Narnia knihy / filmy - neco jako seria Might & Magic ? :P
Narnie je jak šli všichni do nebíčka a pak už jen gengy ledních medvědů...s přestávkama jsem přetrpěla první díl :-p
Ad opalování - my jsme taky tvaroháčci, co se spaří jako prasátko, sloupou a spálí, sloupou a spálí - přímo úměrně počtu výlezů na slunko, takže léto mám nejraději ze zabedněného bytu :-p Jaro nesnáším kvůli břečce. Moje doba je podzim :-) Zima mi neva, protože větší počet vrstev mi nahrazuje absence shlukování uječených drben pod okny naproti u obchodu, imrvére řvoucí kosarky(co kosí trávu a nebo spíš jen řvou a smrdí, páč tráva tam už není) a hmyz cpoucí se mi do bytu. Oblékání je malá cena za ten klid :-))
to mi už pripomína(te) ten starší vtip o polnohospodároch -ked sa ich pýtali, aké je pre nich najhoršie ročné obdobie - že "jaro, léto, jesen, a zima" ;p :-)
Já mám nejradši podzim a jaro, i s tou břečkou a mlhou :) k zimě mám neutrální vztah. V létě mám ráda bouřky :twisted: (samozřejmě teď nemyslím kroupy, přívalové srážky, tornáda a jiné smutné katastrofy), hlavně chvilku před tím než začne bouřit a lít, když se setmí, zvedne se vítr a vzduch voní vodou, když se v dálce ozve první zadunění.
Sedím přímo u těch balkónových dveří, takže ona nemovitost na zábradlí je necelé 2 metry ode mne a za týden na ní skrmím cirka 9kg slunečnice. Ale za odměnu mohu sledovat z bezprostřední vzdálenosti ornitologickou hitparádu, což je někdy úchvatná podívaná. Pro jistotu sypu i nyní (celoročně) a především za deště sem někteří jedinci chodí na přivýkrm pro své hladovité potomstvo. Z tohohle pohledu je pro mne zima obzvlášť krásná a zajímavá :-)
@Dreamer takže, taká *malá noční boure ? ;P ( :twisted:) 8-) vidím, že je nás tu viac takíchto romantikov /classic ;D :-D
@Černá_Alison no zima je velice fajn, najma v tom v prípade ak zrovna ty nemusíš odklízeť tie haldy snehu z chodníka a celeého dvora (nj.., barák y.. ) - čo mi pripomenulo další vtip - ten o prestahovaní sa do divokej, nádhernej lesnatej prírody v Massachussetts..:twisted: a le ak ti odklízení snehov nevadí, o to lepšie ;)
@Rolandzee-Zafira-Winterfell A kdo myslíš, že házel všechen ten sníh? :-)) Včetně vjezdu pro auto. "Večer to odhážu namažu záda ráno se obudím a zas kurva padá" :-D:-D:-D
Tak jsem se dneska poctivě mazala opalovacím krémem a byla pod slunečníkem...a už nemůžu ani zvednout ruce :onfire: Vynálezce Panthenolu by si zasloužil nobelovku!
Mi stačilo nevytáhnout čumák z baráku :-p (akorát teď jsem byla zalít kaktusy na balkoně - můj geniální tah -na parapet i do truhlíků narvat kaktusy :-D vánoční a velikonoční v první řadě - ty jsou převislé a ostatní v druhé řadě...a nemusí se to zalívat denně :-p)
Alison: Aj našemu psovi praskali, dokonca sme sa mu snažili na to nejako narvať vydlabanú ponožku, ale blbo sa mu v tom chodilo a aj tak mu to padalo. Tak sme mu tie packy vždy rýchlo umývali, keď sme prišli domov. U mňa utrpel kúsok topánky, kde sa vytvorila diera, ale bol som príliš lenivý, ísť si kúpiť nové a zrovna tieto boli perfektné, vysoké a sedeli mi, takže som tú malú škárku pretrpel, aj keď za obeť padlo pár ponožiek.
Jupka používa moja babka, človek to pochytí a ťažko sa toho zbaví. Je to výraz pre mikynu. :)
@Branislav_Gepeto jach tak :-) My doma zas pravíme "kvikina", tak si z toho nic nedělej :-) Jen mne to skutečně zaujalo. Neboj, naša babi se taky občas vytasí s pojmenováním dobovým :-) Jen to teď budu mít před očima - Bran v jupce :-))
Ani neviem či to bol nejaký špecifický bytčinsky kroj, skôr len taký kroj. Bolo to viac menej čistobiele, maximálne nejaké tie dekorácie prišité. Ale inak obyčajná krojová košeľa :D U nás v Bytči asi tiež kroje neboli. Tu boli akurát tak bažiny, kým sa sem niekto uráčil. Vtedy sa to myslím volalo Veľká Bytča...
@Dreamer Francouzština je přece boží krásný ušlechtilý vznešený a hlavně neuchrochtaný jazyk! Já bych se na filmy ve FJ dívala od rána do večera :twisted:
Francouzština záleží na nářečí :-) Některé chrochtavé mlaskavé jsou děsuplné, některé příšerně brebentivé jsou šílené, ale některé jsou libozvučné. Fakt záleží na přízvuku :-)
Mně Francouzština trhá uši za všech okolností :D je jen pár filmů, kde jsem ochotna ji přežít (Amelie z Montmartru, Nedotknutelní) u ostatních raději volím dabing.
Komentáře
@Branislav_Gepeto ..tak to by si asi nebol moc velkým fanušikom jedneho sveta :
*..arid, desert planet Arrakis, also known as Dune.." :twisted: :onfire:
bwt., ešte som sa nedostal ju čítať/zkuknúť, -jaká je tá Narnia knihy / filmy - neco jako seria Might & Magic ? :P
Ad opalování - my jsme taky tvaroháčci, co se spaří jako prasátko, sloupou a spálí, sloupou a spálí - přímo úměrně počtu výlezů na slunko, takže léto mám nejraději ze zabedněného bytu :-p
Jaro nesnáším kvůli břečce. Moje doba je podzim :-) Zima mi neva, protože větší počet vrstev mi nahrazuje absence shlukování uječených drben pod okny naproti u obchodu, imrvére řvoucí kosarky(co kosí trávu a nebo spíš jen řvou a smrdí, páč tráva tam už není) a hmyz cpoucí se mi do bytu. Oblékání je malá cena za ten klid :-))
vidím, že je nás tu viac takíchto romantikov /classic ;D :-D
@Černá_Alison no zima je velice fajn, najma v tom v prípade ak zrovna ty nemusíš odklízeť tie haldy snehu z chodníka a celeého dvora (nj.., barák y.. )
- čo mi pripomenulo další vtip - ten o prestahovaní sa do divokej, nádhernej lesnatej prírody v Massachussetts..:twisted:
a le ak ti odklízení snehov nevadí, o to lepšie ;)
"Večer to odhážu
namažu záda
ráno se obudím
a zas kurva padá"
:-D :-D :-D
Vynálezce Panthenolu by si zasloužil nobelovku!
Aj našemu psovi praskali, dokonca sme sa mu snažili na to nejako narvať vydlabanú ponožku, ale blbo sa mu v tom chodilo a aj tak mu to padalo. Tak sme mu tie packy vždy rýchlo umývali, keď sme prišli domov. U mňa utrpel kúsok topánky, kde sa vytvorila diera, ale bol som príliš lenivý, ísť si kúpiť nové a zrovna tieto boli perfektné, vysoké a sedeli mi, takže som tú malú škárku pretrpel, aj keď za obeť padlo pár ponožiek.
Jupka používa moja babka, človek to pochytí a ťažko sa toho zbaví. Je to výraz pre mikynu. :)
@Branislav_Gepeto jach tak :-) My doma zas pravíme "kvikina", tak si z toho nic nedělej :-) Jen mne to skutečně zaujalo. Neboj, naša babi se taky občas vytasí s pojmenováním dobovým :-)
Jen to teď budu mít před očima - Bran v jupce :-))
U nás v Bytči asi tiež kroje neboli. Tu boli akurát tak bažiny, kým sa sem niekto uráčil. Vtedy sa to myslím volalo Veľká Bytča...