@Branislav_Gepeto Knihu jsem číst musel a neuvěřitelně jsem se při tom nudil. Podle filmu kvalitní referát neuděláš, to už je lepší to obšlehnout někde z netu pokud se tomu opravdu chceš vyhnout, ale pokud už tomu hodláš věnovat nějaký čas, tak určitě raději knihu.
@Branislav_Gepeto Knihu jsem číst musela a neuvěřitelně jsem se při tom bavila. Podle filmu kvalitní referát neuděláš a z netu to opravdu neobšlehávej, protože ti to nic nedá a AK patří ke knížkám, kterou si aspoň jednou za život prostě přečíst musíš. Já ti to určitě doporučuju, přeskoč jenom volby předsedy zemědělskýho družstva a bude tě to možná i bavit :-)
Pod nekompatibilní si máme predstaviť, že sa ti rýchlo šupí z opáleného stavu do bledého alebo proste ani nedôjde k tomu, že sa opáliš, alebo máš pokožku citlivú na dlhodobé a intenzívne žiarenie slnka alebo?... :)
@Krisa to máš ještě dobrý, mně stačí pět minut na sluníčku bez opalovacího krému a moje kůže září jasně červenou ještě tři dny, ale už jsem se smířila s tím, že v létě jsem odsouzena k plížení ve stínech :)
@Dreamer Kdyby dobrý - já jsem takhle spálená pokaždý, když vylezu na delší dobu na sluníčko (každý závody, každý víkend venku). A to jste ještě neviděli moje vypálený brejle =D
@Krisa Už to vidím. Nu, tak to nezávidím. Ja som vonku len pri venčení psa a chodení do školy a zo školy a poprípade ešte cez krúžok a ja sa ani neopálim, nie to sa spáliť. A mne to tak vyhovuje - ja som bledý rád :) Ale raz asi keď som mal trinásť alebo štrnásť rokov som sa riadne spálil, že bolelo aj prezliekať sa a to som bol furt dehydrovaný/dehydratovaný (neviem, ktoré z toho je správne) a keďže som bol príliš unavený, aby som sa napil, tak som skoro celé dni spal.
@Branislav_Gepeto Já se právě taky neopaluju, ale když je člověk celý den na vodě/u vody (sranda závody na dračích), tak to takhle dopadá. Když jsem vylezla ze sprchy a dotkla se ručníkem ramen, usoudila jsem, že raději počkám až uschnu :D. Zítra jedu na další závody, sice jen dělat rozhodčí, ale stejně to bude celý den venku u vody :onfire:
@M1on tak to ti závidím. U nás v škole furt peče, keď prídem do školy som skoro celý mokrý, neustále musím piť, pretože mám pocit, akoby zo mňa tá voda kúzelne vyprchávala. A to ešte pri venčení psa... Plno hmyzu, plno bzučiacich hávedí, plno chrobákov, vysoká tráva a keď ti slnko celý deň peče na tu haldu exkrementov aj od iných psov, vytvorí to prahnusný zápach, zatiaľčo v zime to bolo rýchlo zahalené a nepáchlo to ani keď to pes čerstvo vykonal v blízkosti.
Ak je niečo, čo skutočne neávidím, tak leto. Jediná jeho výhoda sú jahody a hrach.
@Dreamer Ty znám, ale když člověk jde na vodu, tak se použít nedají - jak se cáká, tak stejkají na ruce a pak se klouže pádlo a s klouzavým pádlem se nedá pádlovat. Nedají se mazat ani nohy, protože když se dotkneš nohy/položíš pádlo na nohy, tak si pádlo zas omastíš...
No a když na vodu nejdu, tak se stejně spálím i s krémem, páč bych ho musela matlat znova a znova, což je nadkrisí úkol...to je stejné jako s krémem na obličej, který jsem dostala - kdybych byla schopná se tím pravidelně mazat, mohla bych být hrozně krásná, ale bohužel... =D
@Krisa Já používám krém s ochranným faktorem 50+ , který jsem se musela naučit používat pokaždé před tím než vylezu ven, taky se snažím přizpůsobit oblečení. Taky na sebe nerada patlám krémy a nejsem schopná se tím pravidelně mazat, mám doma slušnou zásobu prošlých nepoužitých "dárků" :D. Ale je pravda, že k vodě nelezu, radši se držím na břehu :)
@Branislav_Gepeto taky léto nemusím, ale radši to neříkám nahlas, protože v mém okolí jsou samí milovníci veder, co se rádi dobrovolně smaží na slunci :anxious:
Naštěstí opalovací problémy nemám, ale jednou se mi stalo, že jsem celý den dřepěla na výzkumu na poli (tzn. stín leda pod kárama/kolečkem/šupkarou/kolcem,...) a spálila si prostor mezi kalhotama a koncem trika. Další týden jsem nemohla mít batoh na zádech, protože mi při chůzi bouchal právě do té spáleniny.
Komentáře
Nič nevidím, odkaz nefunguje....
Už to vidím.
Nu, tak to nezávidím. Ja som vonku len pri venčení psa a chodení do školy a zo školy a poprípade ešte cez krúžok a ja sa ani neopálim, nie to sa spáliť. A mne to tak vyhovuje - ja som bledý rád :) Ale raz asi keď som mal trinásť alebo štrnásť rokov som sa riadne spálil, že bolelo aj prezliekať sa a to som bol furt dehydrovaný/dehydratovaný (neviem, ktoré z toho je správne) a keďže som bol príliš unavený, aby som sa napil, tak som skoro celé dni spal.
Ak je niečo, čo skutočne neávidím, tak leto. Jediná jeho výhoda sú jahody a hrach.
Tak si vezmi slnečník. A môžem si tam aj zatancovať Šušušúúúúúúúúú/I love lollypop a urobíš im aj skvelý program :D
No a když na vodu nejdu, tak se stejně spálím i s krémem, páč bych ho musela matlat znova a znova, což je nadkrisí úkol...to je stejné jako s krémem na obličej, který jsem dostala - kdybych byla schopná se tím pravidelně mazat, mohla bych být hrozně krásná, ale bohužel... =D
@Branislav_Gepeto taky léto nemusím, ale radši to neříkám nahlas, protože v mém okolí jsou samí milovníci veder, co se rádi dobrovolně smaží na slunci :anxious: