KAPITÁN: Jste šílený, Rimmere. Nemáte ani zbraň. ESO: Čekáte, že se vzdám? KAPITÁN: Kdepak, Rimmere, já čekám, že zahynete! KAPITÁN: Vezměte ho zpátky. Během deseti minut mu vysvětlíte naše plány a pak ho... vyhodíte z letadla.
Ale všichni víme, že Esu Rimmerovi i Chuck Norris může leda čistit boty... :)
@Nitpicker No však - nepřijde ti debilní někoho chytit a říci: "Já jsem ten největší záporák, poslechni si, co ošklivého jsem udělal, abys mě chtěl pak zabít, až mi utečeš"?
@flanker.27 : Vím, že jsem tu totální rookie, ale stejně si neodpustím poznámku: Proč se vlastně obtěžuješ? Seriál, který odmítáš sledovat a i tak tady evidentně sedíš na fóru od rána do večera, připraven promptně reagovat na jakýkoliv příspěvek v HBO-Game of thrones vláknech. Vážně, proč se obtěžovat?
@Krisa: Trochu představivosti? Bolton čumí z hradeb...Připlíží se k němu zezadu Blackfish a spustí na něj jakej je to sprostej vrah a zrádce, proč to udělal? ...Bolton něco řkne...Mezitím doběhnou vojáci, Bolton se smekne a Blackfish je v úzkých...Bolton ještě přídá pár vět k dobru, dá pokyn k zabití Blackfishe no a ten radši skočí do řeky...Šance na přežití takového pádu? Takových 30%, ale my víme...
“Something Vimes had learned as a young guard drifted up from memory. If you have to look along the shaft of an arrow from the wrong end, if a man has you entirely at his mercy, then hope like hell that man is an evil man. Because the evil like power, power over people, and they want to see you in fear. They want you to know you're going to die. So they'll talk. They'll gloat.
They'll watch you squirm. They'll put off the moment of murder like another man will put off a good cigar.
So hope like hell your captor is an evil man. A good man will kill you with hardly a word.” ― Terry Pratchett, Men at Arms
@Nitpicker@Thorar Ale vy mě nechápete! Já nemám nic proti zdrhnutí Bryndena, nemám ani nic proti tomu, že se mu Bolton bude vysmívat, ale nemám ráda, když padouch vyslepičí svůj ďábelský plán klaďasovi, který pak samozřejmě zdrhne a ten plán překazí...
@misho8723 Tu ide o kontrast. Tebe sa Ygritte nezdá hlúpa pretože hodnotíš len jednu stranu. Mne ide o toto - v seriáli je zmenený charakter Ygritte. Ygritte je Divoká do morku kosti. Ako vážne. To sa nedá v odstavci opísať, to potrebuješ viac scén, viac jej konaní a viac slov, aby si zistil, aká má byť v skutku - knižná Ygritte by po zistení, že Jon je vrana okamžite spravila s Jonom zle nedobre. Neignorovala by to. Seriálová Ygritte sama o sebe možno hlúpa nie je, ale v kontraste s knižnou áno. To je moja pointa. Chápem a neberiem ti, že ju nemáš za hlúpu v seriáli, ale ten pohľad by sa naklonil ak by si poznal skutočnú Ygritte. Seriálová Ygriite je pre mňa len Gwen z Downton Abbey v kožušinách a s tehličkami na bruchu ;)
@Krisa Už jednou jsem řekl, že "plány pro Sever" bylo neštastně vyjádření. Napsal jsem, že nic nového neřekne. Jenom nějak shrne události, které vedly k RW a svou roli v nich aby tak TV diváků vypálil do sítnice na celý rok dopředu: I am the bad guy. Watch out!...Nic mu vyzrazovat nebude, to co Blackfish ví už teď mu bude stačit na to aby ho chtěl stáhnout z kůže. Všech Sedm království bude vědět, co Bolton provedl, když jeho armáda a on jako jediný seveřan přežili bez škrábnutí události v Twins, takže není co vyzrazovat...
Mno ale seriál toho moc neodhaluje, nečtenář by si mohl myslet že se Blackfish podílí na Red Wedding, protože si odkráčel a následně je mela. Nebo například netuší že je to Ramsay Snow kdo mučí Theona.
@Krisa : Ok, ale ty nejsi scénarista, který musí počítat s tím, že 95% diváků tvého seriálu nečetlo předlohu a týden po skončení sezóny už nemají páru koho si představit pod jménem Bolton, jelikož už mají v těch jménech co se objeví tak dvakrát do sezóny takový guláš, že by klidně mohli nepostřehnout zásadní roli tohohle charakteru. Ty jim to do té hlavy musíš nějakými zapamatováníhodnými scénami natlouct. Jeden z důkazů proč jsou takovéhle věci třeba: Jenom teď když se rozhlídneš všude po netu, tak všichni píšou: Fuck the Lannisters!, ale to se právě trochu míjí...ten největší zrádce a kolosální zmrd je právě Bolton, v knížce to člověku dojde rychleji, protože má všechny ty informace okolo, které zapadají do sebe, tady se to musí připomenout přímočařeji.
@Nitpicker: Snad abychom si pár věcí ujasnili. Za prvý fórum není (jen) o seriálu a už vůbec o jeho fanoušcích a kriticích, ale o tom, že se tu bavím s dost fajn lidma. Kdyby tvůj zájem přerostl seriálové vlákno, viděl bys, že tohle vlákno je naprosto minoritní aktivita. Za druhý jestli něco nesnáším, tak je to jednohlasnot. "My všichni fanoušci" seriál zbožňujeme a podobně. Proto si myslím, že je namístě, aby byl občas slyšen hlas kritický, který nezaznívá zdaleka jen ode mne, naopak jejich počet spíše roste. Za třetí nikdo z kritiků seriálu nezačal s taktikou "vy co se díváte", s žádným vymezováním se vůči někomu. Naopak, ti co seriál začali kritizovat, si prostě napsali svý, tím by to pro ně končilo, ale mezi fanoušky seriálu se vždycky našel někdo, kdo začal kritizovat kritiku za to, že kritizuje. I u tohoto dílu jsem pouze napsal, že jsem se ze zvědavosti podíval na jednu scénu a nelíbila se mi. Neřekl jsem žádné mínění o nikom, komu se líbila, nikomu jsem nenakazoval, že se mu nemá líbit, že se nemá dívat a podobně. Jestli tu někdo má podobné manýry někomu neustále něco předhazovat co by měl nebo neměl, nejsou to kritici. A za čtvrtý kdo tu mluví o obtěžování? Ostatně díky za tu péči, ale o tom co mě obtěžuje a co ne si rozhodnu sám...
@flanker.27 : Můj příspěvek nebyl míněn jako kritika kritiky. S Krisou nebo Dreamerem jsem se věcně "pohádal" a žádná zlá krev. K reagování na tebe mě vedla pouze upřímně míněná snaha vědět, proč někoho baví bavit se na konci třetí sezóny o seriálu, který nesleduje. Důvod jsi sdělil (pokec s fajn lidma), takže jsi mi odpověděl na otázku a tímto bych to uzavřel.
Hmm... Nechápu, jak někdo může za nejdojemnější považovat zabití CGI zvířete, které tam vlastně celou dobu skoro nebylo... To už je dojemnější ten Rickon :D. Nejvíce mi ale bylo líto Joraha, je vidět, že je Daenerys ukradený. Několikanásobné shlédnutí mně utvrdilo v tom, že to docela zvládli. Ano, mám rád knihy a nemám rád kur.ení postav (Stannis), ale déšť a úhel bodnutí tak moc neřeším, chci se bavit ;-) Jo, nejlepší byl rozhodně Bolton a hned za ním Frey! Ty jejich pohledy, kroužková košile, jak Frey zvedl ruku (nečtenář říkal - "to on si určitě uvědomil, jakou udělal chybu" hehe :D ). Taky s tou manželkou to bylo fajn a hodilo se to do kontextu... "I will find another..." :D Kiksy - Sandor, bota jako prase("Vezu prasečí nožky, té zbroje si nevšímejte, ta je po dědovi, sváteční"), to je fakt. Jorah a spol. ... WTF? Co se tam vlastně stalo? To jsem byl trošku zmatený, to je fakt. To jakože pobili dalších 50 vojáků sami? Hollywood :D. Šípy - Ygritte neřeším, linka natvrdlého bastarda jde i v knihách mimo mně ;-) Šipky - Stříleli z KUŠÍ. ŠIPKY Z KUŠÍ!!! Vy si opravdu myslíte, že ta šipka zůstane v těle? Když na sobě ani neměli zbroj? Mně spíš štvaly ty, které v nich zůstaly! Vždyť kuší prostřelíte koně skrznaskrz! Ne, nebyly to sice heverové ani jinak napínací kuše, ale stejně... Jen ta kadence byla možná trochu zvláštní a taky banda kušníků vykračujících si do bitevní vřavy s nenabitou kuší... OK, jak je libo ;-) ... Tož tak no, možná si ještě na něco vzpomenu... Každopádně, tady je Bolton vs. Robb z boku: http://msnbcmedia1.msn.com/j/streams/2013/June/130603/6C7695706-130603-ent-rob2-vmed.blocks_desktop_small.jpg Bohužel, z druhé strany :(
@Nevada: Whatever. Chápeš, že to jsou jenom spekulace, které jsem vypotil, během pár sekund v reakci na Krisu? Místo toho "proč" si klidně dosaď "já jsem tušil, že něco ohledně té operace v Duskendale smrdí". Jenom spekulace. Může a nemusí to být tisíckrát jinak, ale baví mě jak zase někdo řeší nepodstatné smyšlené (sic!) detaily, když podstata té případné scény by spočívala úplně v něčem jiném.
@Dreamer: V předchozím příspěvku je všechno co ti k tomu mohu říct. "Proč" se dá taky přeložit jako "Co ti za tohle ti lví bastardi slíbili stahovači? Ne že by na tom záleželo, protože až s tebou teď skončím, tak pak vedle toho bude vypadat tvůj znak asi jako zástava Tyrellů ty šmejde..." Jak říkám, milionkrát jinak se dá tahle scéna představit. Mohl bych samozřejmě vyprodukovat neprůstřelný scénář vypilovaný do posledního detailu, ale nějak se mi nechce. Nebylo to mým záměrem předtím a není to ani teď. Mám návrh, co kdybys to udělal ty?Schválně jestli to nezvládneš? Ale ne,myslím, že na to máš...
Komentáře
ESO: Čekáte, že se vzdám?
KAPITÁN: Kdepak, Rimmere, já čekám, že zahynete!
KAPITÁN: Vezměte ho zpátky. Během deseti minut mu vysvětlíte naše plány a pak ho... vyhodíte z letadla.
Ale všichni víme, že Esu Rimmerovi i Chuck Norris může leda čistit boty... :)
Co se mi nejvíc líbilo - to ticho v závěrečných titulcích.
Bolton čumí z hradeb...Připlíží se k němu zezadu Blackfish a spustí na něj jakej je to sprostej vrah a zrádce, proč to udělal? ...Bolton něco řkne...Mezitím doběhnou vojáci, Bolton se smekne a Blackfish je v úzkých...Bolton ještě přídá pár vět k dobru, dá pokyn k zabití Blackfishe no a ten radši skočí do řeky...Šance na přežití takového pádu? Takových 30%, ale my víme...
“Something Vimes had learned as a young guard drifted up from memory. If you have to look along the shaft of an arrow from the wrong end, if a man has you entirely at his mercy, then hope like hell that man is an evil man. Because the evil like power, power over people, and they want to see you in fear. They want you to know you're going to die. So they'll talk. They'll gloat.
They'll watch you squirm. They'll put off the moment of murder like another man will put off a good cigar.
So hope like hell your captor is an evil man. A good man will kill you with hardly a word.”
― Terry Pratchett, Men at Arms
Tu ide o kontrast. Tebe sa Ygritte nezdá hlúpa pretože hodnotíš len jednu stranu. Mne ide o toto - v seriáli je zmenený charakter Ygritte. Ygritte je Divoká do morku kosti. Ako vážne. To sa nedá v odstavci opísať, to potrebuješ viac scén, viac jej konaní a viac slov, aby si zistil, aká má byť v skutku - knižná Ygritte by po zistení, že Jon je vrana okamžite spravila s Jonom zle nedobre. Neignorovala by to. Seriálová Ygritte sama o sebe možno hlúpa nie je, ale v kontraste s knižnou áno. To je moja pointa. Chápem a neberiem ti, že ju nemáš za hlúpu v seriáli, ale ten pohľad by sa naklonil ak by si poznal skutočnú Ygritte. Seriálová Ygriite je pre mňa len Gwen z Downton Abbey v kožušinách a s tehličkami na bruchu ;)
Mno ale seriál toho moc neodhaluje, nečtenář by si mohl myslet že se Blackfish podílí na Red Wedding, protože si odkráčel a následně je mela. Nebo například netuší že je to Ramsay Snow kdo mučí Theona.
Za prvý fórum není (jen) o seriálu a už vůbec o jeho fanoušcích a kriticích, ale o tom, že se tu bavím s dost fajn lidma. Kdyby tvůj zájem přerostl seriálové vlákno, viděl bys, že tohle vlákno je naprosto minoritní aktivita.
Za druhý jestli něco nesnáším, tak je to jednohlasnot. "My všichni fanoušci" seriál zbožňujeme a podobně. Proto si myslím, že je namístě, aby byl občas slyšen hlas kritický, který nezaznívá zdaleka jen ode mne, naopak jejich počet spíše roste.
Za třetí nikdo z kritiků seriálu nezačal s taktikou "vy co se díváte", s žádným vymezováním se vůči někomu. Naopak, ti co seriál začali kritizovat, si prostě napsali svý, tím by to pro ně končilo, ale mezi fanoušky seriálu se vždycky našel někdo, kdo začal kritizovat kritiku za to, že kritizuje. I u tohoto dílu jsem pouze napsal, že jsem se ze zvědavosti podíval na jednu scénu a nelíbila se mi. Neřekl jsem žádné mínění o nikom, komu se líbila, nikomu jsem nenakazoval, že se mu nemá líbit, že se nemá dívat a podobně. Jestli tu někdo má podobné manýry někomu neustále něco předhazovat co by měl nebo neměl, nejsou to kritici.
A za čtvrtý kdo tu mluví o obtěžování? Ostatně díky za tu péči, ale o tom co mě obtěžuje a co ne si rozhodnu sám...
Několikanásobné shlédnutí mně utvrdilo v tom, že to docela zvládli. Ano, mám rád knihy a nemám rád kur.ení postav (Stannis), ale déšť a úhel bodnutí tak moc neřeším, chci se bavit ;-)
Jo, nejlepší byl rozhodně Bolton a hned za ním Frey! Ty jejich pohledy, kroužková košile, jak Frey zvedl ruku (nečtenář říkal - "to on si určitě uvědomil, jakou udělal chybu" hehe :D ). Taky s tou manželkou to bylo fajn a hodilo se to do kontextu... "I will find another..." :D
Kiksy - Sandor, bota jako prase("Vezu prasečí nožky, té zbroje si nevšímejte, ta je po dědovi, sváteční"), to je fakt.
Jorah a spol. ... WTF? Co se tam vlastně stalo? To jsem byl trošku zmatený, to je fakt. To jakože pobili dalších 50 vojáků sami? Hollywood :D.
Šípy - Ygritte neřeším, linka natvrdlého bastarda jde i v knihách mimo mně ;-)
Šipky - Stříleli z KUŠÍ. ŠIPKY Z KUŠÍ!!! Vy si opravdu myslíte, že ta šipka zůstane v těle? Když na sobě ani neměli zbroj? Mně spíš štvaly ty, které v nich zůstaly! Vždyť kuší prostřelíte koně skrznaskrz! Ne, nebyly to sice heverové ani jinak napínací kuše, ale stejně... Jen ta kadence byla možná trochu zvláštní a taky banda kušníků vykračujících si do bitevní vřavy s nenabitou kuší... OK, jak je libo ;-)
... Tož tak no, možná si ještě na něco vzpomenu...
Každopádně, tady je Bolton vs. Robb z boku: http://msnbcmedia1.msn.com/j/streams/2013/June/130603/6C7695706-130603-ent-rob2-vmed.blocks_desktop_small.jpg
Bohužel, z druhé strany :(