Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
15253555758172

Komentáře

• upraveno 30. května 2013
    @Marek právě že moc ne ale pořád to mám takže až bude nálada tak to zase zapnu...poslední co si pamatuju bylo že jseme zkoušel být v armádě nějakeho lorda a oni tě pak povyšují ale pak jsem dezertoval a tak nějak jsem skončil :) co ty ?
  • @DanielSvatoš To je jen čistý skóre bez odměn. V tom jsou započítané takové ty zásahy za 10-20xp a podobně. Odměny které dostáváš např. za zničení cílů nebo zabijení letadel se počítají jako "odměna mise"
  • upraveno 30. května 2013
  • @Everett_Young jo ták to jsem vůbec nevěděl ale docela mě překvapilo jak jsem skončil dobře...a s čím ty lítáš v historických obvykle ?
  • @DanielSvatoš Záleží na národu. U němců většinou s bombardérem (mají nejlepší kobercové bombardéry ve hře a na dvacítce moje milované Arado). U rusáků je skvělá Čajka, s tou utočíš i o několik tierů vyšší letadlo. U američanů Corssaire. U britů nevím, ty mi moc nejdou. A u japončíků zera s těma se dobře vydělávaji peníze a dobře se s nima sestřelují letadla :D
  • @Everett_Young já zatím hraju jen ja němce a jsem spokojený už si můžu koupit Bf 109 F-4 ale nějak se mi nezdá že má o kanom míň :) ale zase je asi o 100km/h rychlejší než Ečko tak ho zkusím a arkádu hrát asi nebude :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @DanielSvatoš "Efko" mělo obvykle jen jeden kanon a dva kulomety oproti "éčku", které mělo 2 (původně 3) kanóny a dva kulomety. Ale bylo rychlejší a obratnější.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. května 2013
    @DanielSvatoš na sedmičce se mi u němců líbí hlavně to s BFko s pouštní kamufláží, f4-trop myslím.
  • @flanker.27 ve War thunder má éčko dva kanony+dva kulomety a efko jeden kanon+dva kulomety a je rychlejší a má lepší stupavoust ale neotočíse tak rychle jako éčko
    a jdou jim přidat jenom bomby ale ty já u nich nepoužívám
  • @DanielSvatoš Pokud v historické bitvě naložíš na stíhačku bomby tak letí pomaleji, stejně tak je to s množstvím paliva.
  • já vím proto si bomby neberu a paliva dávám nejméně (stejně to vždycky stačí)
    @DanielSvatoš Efko bylo dělaný pro vyšší výkony, takže aby se ušetřilo na váze (která u stodevítek nebezpečně verzi od verze rostla), tak se zeslabila výzbroj. Éčko mělo původně tři kanóny, jeden v ose vrtule a dva v křídlech, ale ten v ose vrtule musel být odstraněn, protože se s motorem nějak nesnesl.
    Efku původně odstranili křídelní výzbroj kvůli větším výkonům, ale protože pak byl pouhý jeden kanon a dva kulomety považované za slabé, někdy se přidávaly další dva kanóny do výstupků pod křídly. Ale to narušovalo jinak dobře sladěné výkony, takže se to nedělalo hromadně.
    Ale Efko se dlouho ve výrobě neudrželo, brzo po něm přišlo Géčko, s mohutnější výzbrojí, rychlejší, ale podstatně méně obratné - což Němcům zas tolik nevadilo, protože do manévrových soubojů se snažili nedostávat, spíš nečekaně útočili a rychle se stahovali (Hit-and-run).
  • @flanker.27 to je i moje taktika...nalítnu na něj vystřelím a zase nahoru a tak dokola se to snážim dělat
    P.S. kde jsi četl všechny ty věci ? nebo nějaký dokument ?
    @DanielSvatoš Dá se říct, že to studuju od dětství, když jsem asi v devíti letech našel ve skříni Němečkova Válečná letadla 3 - Druhá světová válka :)

je to BTW dodneška nepřekonaná věc, byť je na tom znát rok vydání 1977.
  • jo tak mě druhá světová moc nebrala jen nějaké věci znám protože kamarád dělal modely letadel a tanků a taky když jsem byl menší jsem koukal hodně na dokumenty
    Zbytek se na to samozřejmě nabalil, ale druhá byl základ.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Montezuma3 Není to ten léčitelskej stan co se dá koupit v kovárně?
    @Everett_Young :applause:
  • jsou starší díly Heroes MaM lepší než 4. díl? ty nove 3D mne neba
    @Marek Dle mého názoru jakožto letitého hráče je čtyřka nejslabší. Nikdy jsem se do ní neponořil a poměrně brzo jí přestal hrát. Nejlepší jsou podle mě trojka a pětka.
  • @flanker.27 Trojka, pětka a šestka ;)
    upraveno 1. června 2013
    Do šestky jsem se taky nějak nedokázal zabrat, asi druhej rok jí mám rozehranou, že se k ní vrátím, a pořád nic :)
  • @flanker.27 Mě se hodně líbí řada změn co udělali, třeba to, jak se doly vracejí automaticky majiteli nejbližšího města, když u nich nezůstane dobyvatel stát, taky to zjednodušení systému surovin je ve hře, kde jde hlavně o boj a až ve druhé řadě o ekonomiku celkem fajn a ten bojový systém dopilovali skvěle. I po grafické stránce je to dobré, takže spíš to, že se k tomu nemůžeš dokopat nebude chyba hry ;)
    @Askia Věc vkusu. Přesně ty změny, který popisuješ, mi velmi vadily.
  • @flanker.27 no asi takto, ze čtyřky +datadisky mne bavily asi jen 2 nebo 3 kampaně, byť jsem dohrál teměř všechny, po nejvíce asi kampan za Lorda Lisandera, kterou jsem jako jedinou hrál s velikým nadšenim. Pro mne je hodně důležité abych si mohl své hrdiny tahat napříč kampaní od 1. do poslední mise, ale bohužel ve většině z nich se z mise do mise přesouval jen hlavní hrdina, teměř nikdy cela parta. Je to ve 3. dile lepší? Když už jsme u toho mohl by mi sem nekdo hodit pár nejzasadnějších rozdílů mezi 3. a 4. dílem? aby mne neco nepřekvapilo ...
  • @Marek jěště jsi mi neřekl co jsi prožil v Clash of Kings v0.8 :)
    @Montezuma3 Dvojka byla svýho času fenomenální. I teď si jí ještě občas zahraju, tak krásná ruční grafika mě nikdy nepřestala bavit, byla to prostě taková pohádka. Trojka byla vyváženější, strategicky zajímavější a času jsem u ní ztrávil mnohem víc, ale dvojka je taková ta pohádka z dětství, ke který se občas člověk rád vrátí kvuli pocitu.

@Marek Čtyřka měla stejně jako předchozí díly moc hezky psaný ty dějový okna. Ale díky slabý hratelnosti mě to prostě nechytlo.

Zásadní rozdíl je, že čtyřka naprosto rozkopala předchozí systém, kterej se ty tři díly zdokonaloval. Na jednu stranu se cení, že nechtěli dělat totéž, když na tý trojce skoro nešlo nic vylepšit, ale nešli zrovna dobrou cestou.

Ten zásadní rozdíl je v tom, že v ostatních dílech se hrdinové nezapojovali do bitev a nemohli se pohybovat sami bez jednotek. V bitvě stál hrdina za bitevním polem a metal jen kouzla (plus samozřejmě jeho vlastnosti zlepšovaly útok či obranu jednotek). Bitevní plocha byla hexová a hexy se zobrazovaly. Ve čtyřce se nedají pole zobrazit a mně se nedařilo s jednotkou zaútočit ze stejnýho pole dvakrát po sobě. Nebylo vidět, jestli se jednotka musí na zvolený směr útoku přesunout nebo ne.

Navíc tím, jak se boje účastnili hrdinové, kteří se zesilovali, tak prakticky se vytratila strategie, než se starat o hospodářství a suroviny, aby si člověk budoval armádu se spíš naháněly zkušenosti samotnejch hrdinů. Tím se naprosto změnila hratelnost.

Totálně se změnil systém dobíjení hradů, hrad měl ve čtyřce jen jakejsi směšnej vodní příkop a to bylo vše.

Celkově se prostě ze strategie stalo spíš rpg, nic proti nim, ale v týhle podobě mě to prostě nebralo.

Pětka to pak vrátila do víceméně trojkovýho systému, jen ve 3D a s předělanou bitevní plochou, která byla čtvervocá, ne hexová, jako u dílů 1-3. Ze čtyřky zachovali jen to, že hrdina může přímo fyzicky zaútočit namísto toho, aby jen sesílal kouzla, ale nestál na bitevní mapě. Bylo to vyvážení bojovejch hrdinů ke kouzlícím.
  • @DanielSvatoš no někdy příští týden to všechno hodim do toho spešl članku o modů. Před pár dny jsem ve svém sídle ve Weeping town (jeden z největších přístavů na Misu Hněvu) pořádal turnaj. Účastnili se ho všichni lordi Bouřlivých zemí, včetně krále Renlyho (dobyli jsme Královo přístaviště od Lanisterů, takže je na místě nazívat ho králem). Po několika obtížných střetech završených střetem kopí s mladým Lorasem Tyrelem jsem nakonec zvítězil a korunu královny krásy daroval své ženě Neldě, dceři lorda Estermonda ze Zelenokamene s nichž jsem se oženil před několika měsíci. Na následné slavnosti konající se onoho večera jsem promluvil si promluvil s ostatními lordy o tom, že by bylo dobré zasadit Lanisterům další lekci. Krom Kings Landing a Duskendale jsme Lanisterům nic zásadnějšího neobsadili a větší část jejich uzemí zabraly ostatní frakce, Harrenov dobyli lordi z Údolí již před mnoha měsíci, Tyrelové obsadili celý jih včetně Crakehallu, Silverhallu a ostatních hradů kolem Rudeho jezera, Edmure po těžkých bojích dobyl Stoney Sept a Gloden Tooth a nyní on a ostatní Říční lordi svádějí prudké boje v průsmyku kolem Sarsfieldu. Takže téměř všechny ostatní království nabývají na síle na úkor Lanisterů, zatimco my se krčíme na jihu, protože Renly je evidentně spokojen s tím že jeho zadnice sedí na železnem trůně a dotahnout válku do konce se mu už nechce. Tim pádem se válka strašně vleče, protože společné síly Řekotočí a Roviny nemají takovou sílu aby Lanistery a Železné uplně dorazily a ostatní, včetně nás, už se do války moc nezapojují. Proto jsem promluvil k ostatním Bouřlivým lordům a většinu z nich, hlavně Morrigena a Conningtona aby se se mnou vydali na válečné tažení. Jelikož v Renlyho armádě nezastávám žadnou vysokou funkci (maršál), která by mi dala právo pořádat válečné výpravy, vše probíhalo čistě díky dobrým vzájemným vztahům a tim pádem jsem ryskoval že v případě neuspěchu se ostatní lordi vydají domů a moje armáda (na urovni 150M) by na to zustala sama, což by znamenalo předčasný neuspěch. Renlyho jsem sice k účasti nepřesvědčil, nicmeně souhlasil alespon s tím že bude napadat východní část Lanisterského území a donutí Lorda Tywina ale alespon částečně rozdělit síly a nenechat většinu jeho armád poblíž Lanisportu, ke kterému jsme se z jihu přes Rovinu hnali my. K Lanisportu se mnou nakonec dorazilo přibližně 8 lordů, jmena si nepamatuju, s jejich armádami a začali jsme Lanisport obléhat. Městská posádka byla oproti našim silám přibližně poloviční, což nám vysoké šance nedávalo, obvzlášt když se poblíž Casterly Rock oběvil lord Marband a Westerling s armádou. Naše síly je převyšovali, takže si netroufli na nás zautočit, nicmeně kdyby se k útoku rozhodli v čase kdy začneme ztékat hradby Lanisportu, mohlo by to mít fatalní důsledky obvzlášt kdyby se k nim připojil lord Tywin. Proto jsme přerušili obléhání a vydali se je pronásledovat. K boji došlo několik desítek líg od Kayce, kde se k nim připojil ještě lord Kenning, nicméně stále jsme je převyšovali v poměru 4:1 takže ztráty byly minimální, bohužel sem si nedal pozor a při pronásledování jsem dostal zásah kuší protože jsem hulákal rozkazy a nekryl si kebuli. Po bitvě jsem se vrátil s většinou našich sil k Lanisportu a nechal Morrigena s Estermondem plenit okolní vesnice, nicméně v pulce cesty nás jejich armády zase dohnaly pronásledovány poměrně rozladěným Tywinem a jeho armádou, která byla přibližně stejně silná, početně i kvalitou, jako všechny naše společné síly dohromady. Ke střetu došlo pod Kasterlyovou skálou a na obou stranách bylo mnoho mrtvých. Po celodenním boji byla nakonec lanisterská armáda poražena a jako třešnička na dortu se lordu Tywinovi nepodařilo uprchnout, takže padl do zajetí. Cena za vítězství však byla velice vysoká, proto jsem usoudil že bude lepší se stáhnout protože naše zbývající síly by na dobytí Lanisportu nestačily, takže v tuhle chvíli moje armáda pochoduje na jih od Darryjskeho hradu, prozpěvuje píseň o Medvědovi a krásné panně a vleče zajateho Lanistera a Marbanda do mého sídla Weeping town, kde je zavřu do nejhlubší kobky abych se přesvědčil zda mocný pán z Lanisterů skutečně kadí zlato :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.