Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
12324262829106

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. května 2013
    @paulcz @Hildegarda Tak jak se ptá @Černá_Alison. Jak tohle souvisí s tím, jestli si zapisovat do sešitu nebo do noťasu...
  • upraveno 15. května 2013
  • @Hildegarda
    V tom případě je naprosto nejasné, o čem zde hovoříš?
    Já se ptala, jak to řešily generace, co měly k dispozici pouze ten papír a ne technické vymoženosti posledních let. Tudíž si musely dělat poznámky na papír a učit se z papíru, protože jinak to jaksi nešlo....
    @Hildegarda To že to bylo uvozený větou "Starý špatný zapisování do sešitu :)"
    Já na sešity endám dopustit no, právě že mám pocit, že mi dovolovaly jak si realtivně rozumně zapisovat podle toho jak jsem potřeboval (pokud bylo co, viz dřívější zmínka o managementu), tak sledovat co se děje, tedy vnímat. A viděl jsem jak jiní lidi co to neměli naučený ze střední, s tím měli fakt problém.

Samozřejmě v reálu stejně samotný přednášky nestačily, skripta byly nutností (pokud byly), ale bez přednášek se ve skriptech člověk zpravidla nevyznal. Takový přednášky správního práva od doktora Staši, to byl základní stavební kámen, kterej tomu dal strukturu a systém :)
    @flanker.27 ta uvodna veta ti z citacie vypadal, tak teraz uz to je jasne :)

Problem bol, ze my sme niekedy nemali ani skripta. Potom zostavalo len to puzzle zo zositov...
    @Černá_Alison Vid flanker

Do tej generacie patrim, takze viem velmi presne, ako som to riesila. Vid vyssie :).

Edit: a mam pocit, ze do notasu si nik nerobi u nas poznamky ani teraz, lebo na vzorce rychlost pisania velmi nepomaha.
  • @Hildegarda
    Hovořila jsi o internetu a foťáku...já hovořím o systému bez toho.

Zkrátka vidím rozpor mezi tím, že to bez technických vymožeností není možné a tím, že generace před těmi vymoženostmi se bez nich holt musely obejít a přesto vystudovali a přesto pochopili, akorát jich možná školu nedodělalo tolik co dnes a nyní je otázka, jestli je to dobře nebo špatně :-D
  • @Černá_Alison A potom som pisala, ze ak nebol net a na fotenie neboli prachy, tak som skladala puzzle :)
    @Hildegarda Člověk se prostě bez zápisků neobejde...
  • paulczpaulcz zima se blíží
    @flanker.27 se sešitama to nesouvisí nijak, spíš s přístupem -- přednášející rychle diktuje a studenti zapisují. Jo, kdysi tak přednášky asi probíhat musely (i když skripta jsou poměrně starý vynález), což bylo pouze na škodu, dnes se může přednášející soustředit plně na vysvětlení učiva.

K mému tvrzení "Starý špatný zapisování do sešitu" -- jistě sis taky všimnul věty "První dva body jsou spíš specifické pro to rychlé diktování, než k samotným sešitům".

Jedna část diskuze se ubírala k sešitům, druhá k "Jestli to nebude chybou na straně studenta" :-).
    @paulcz Problém byl spíš v tom, že jsem celé tvoje tvrzení pochopil jako že "zapisovat se do sešitu dá diktování a to je apriori špatný a tudíž zapisování do sešitu je taky špatný".

Proti tomu se ohrazuju, protože mně na přednáškách rozhodně a absolutně nikdo nediktoval. Zapisoval jsem si normální výklad látky.
  • @Černá_Alison Vzdy si z tych 100 studentov niekdo zapisky robi a vzdy sa niekdo podeli. Tak to bolo aj predtym a bude aj potom.
  • @Černá_Alison Nevím jak za Tebe, ale mezi studenty na medicíně panovala velká kolegialita, dokonce jsem svého času vedl i studijní skupinu asi pro třicet lidí před zkouškou z biofyziky ve svém volném čase. A materiály každého byly všech ;)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 15. května 2013
    @flanker.27 Jo, uznávám, že jsem to poměrně nešťastně formuloval. Na přednáškách mi taky nikdo nikdy nediktoval, pomatuju si to pouze ze střední. Proti normálnímu zápisu uživa nemám samozřejmě žádné výhrady -- původně jsem vlastně narážel na to, že se mi nikdy nestalo, abych nestíhal, což je dáno tím, že jsem se nikdy ani nepokoušel tvořit zápisky z celé přednášky (protože bych pochopil minimum a raději se zamýšlím na přednášce, než později nad výpiskem).
  • Nejde o to, že by se vždycky nenašel někdo dobrého srdce. Jde o to, že je celkem ...kulantně řečeno - nehezké parazitovat na těch, co to stíhají, píší si a dělají tak práci za ostatní.
    Nemáte pocit, že takoví mají jaksi větší právo na to tam být ?
  • @Černá_Alison Jednou pomůžou oni tobě, podruhé ty jim :) Každý byl dobrý v jiném předmětu.
  • Já vždycky ochotně půjčovala zápisy ostatním (pravda, párkrát se mi to vymstilo a doma jsem nadávala do blbců), ale nikdy jsem neměla pocit, že bych měla větší právo tam být :)
  • Nutně mi podsouváte myšlenku, že úpadek vzdělání může být v tom, že to proleze s takovými berličkami každý....
    @Černá_Alison Preco by tam mal mat niekto vacsie pravo byt, ak vedel rychlejsie pisat? Napriklad dvaja moji spoluziaci sa cisto spoliehali len na inych - jeden bol albin a volali sme ho skener, lebo iba tak videl na tabulu a druhemu pri porode poskodili mozog, takze sa nevedel ani sam obliect a najest.

Moje statnicove otazky doteraz koluju po skole a vypracovala som ich aj z poznamok inych, ti si zase poziciavali tie vypracovania odo mna. Nik na nikom neprazitoval. Nehovorim o domacich ulohach!
  • Echm - určitě bys měla upřesnit toho spolužáka s poškozeným mozkem při porodu, protože jeho přítomností jsi celé studium degradovala....
  • @Černá_Alison Nedegradovala. Mal poskodene pohybove centrum, inak mu mozog fungoval velmi dobre. Teraz je z neho sikovny programator, ku ktoremu chodia po radu sluzobne starsi kolegovia. Preco hned take odsudzovanie?
  • Neodsuzuji, napsala jsem právě, že bys to měla upřesnit. Bez toho upřesnění to totiž působilo hodně zajímavě :-))
  • Mně se líbí ty červené boty :-D Ty bych hned brala.
    Ty zlaté jsou jako pro řeckou bohyni, taky bych si je dokázala představit jako součást garderoby Matky draků, Za bouře zrozené... atd. jsou to šaty hodné královny :) navíc taky elegantně řeší problém (ne)odhaleného ňadra.
  • @Michelle ty si Murad navrhuje taky sám :-) Jen by ta slečna měla mít kotníky u sebe :-) (Ty klíční kosti jsou strašidelné)
    upraveno 15. května 2013
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.