Tak to spíše mažu než pálím :-)) Sešity mám hezky vyrovnané ve skříni ve sloupcích...kolikrát už jsem tam našla odpovědi, které jsme hledala :-) Kromě toho tam mám na deskách zaznamenané vtipy a historky z vyučování a malůvky :-D
Mimochodem jak si na noťasu děláte nákresy do poznámek a podobně? Neumím si představit, že bych v nějakém malování stíhala kreslit anču nebo patolu...kde najdu drsnatinku, nerv či uzlinku a nebo jak vedu řez ....přece to nebudu dohledávat dodatečně, abych si to tam vkládala, pokud ovšem najdu někde na netu obrázek přesně toho co potřebuji....
@paulcz no já si zase pamatuji ve které části sešitu to je a jestli vpravo nebo vlevo, nahoře, uprostřed nebo dole. S takovým rozlišením si naprosto vystačím :-))
Ale jak to děláš s těmi nákresy?
EDIT: tím dohledáváním myslím třeba...zubní vzorce : třetina druhého sešitu anatomie vpravo nahoře nebo tvorba vejce: chov první sešit tři pětiny vlevo od poloviny strany začíná nákres fialovou pastelkou....
@Černá_Alison Obrázky na anču nastahuješ, popřípadě vysomruješ od starších ročníků :D nebo máš lepší učebnice ve kterých jsou. Zvlášť rád jsem měl Yokochiho foto atlas.
@Askia Což by mi bylo na veterině na prd :-p ano dá se to částečně dostahovat dodatečně, ale jestli potřebuji vedle sebe řádku equus, ruminautia, sus, canis, felis, eventuleně ještě ruminautia rozdělené na bos,... a potřebuji na fleku vidět ty rozdíly. Fotky jsou většinou velmi neuspokojivé, dávám přednost perokresbám, ale i dnes, když hledám, tak zkrátka nenacházím. Onehdá jsem hledala nějakou hezkou kresbu jařmové kosti u krávy a prostě jsem nenašla. Snažila jsme to obechcat koňskou, ale ani to ne. Lidská mi je naprd - tu jsem našla, ale odhadnout rozměry v porovnáním - to je fuk...prostě nanic :(
Nemám zdání :-) Absolvovala jsme před kala kala dobou a ano, ještě dnes si ode mne půjčujou sešity :-D Což mi připomnělo, že zatraceně nevím, kdo má moji učebnici anče! a komu jsme půjčila parazitologii nevím už leta :(
@Černá_Alison To byla skripta "Základy ekonomie", která mě jako studenta Sociální patologie a prevence vůbec nezajímala a byla jsem ráda, že to mám za sebou :). Po nástupu na navazující Sociální pedagogiku jsem zjistila, že budeme mít Základy ekonomie znova + Řízení lidských zdrojů + Management neziskových organizací + Granty v neziskových organizacích + něco jako Podnikání v neziskové sféře :wall:
U nás je náčrtků jen pár a dají se zvládnout "malováním" ve wordu - např. tvary sociální stratifikace (pyramida a šestiúhelník).
@Hildegarda@paulcz Je-li výklad nesrozumitelný ať už vinou na straně přednášejícího nebo studenta, změna psacích prostředků to zpravidla nezachrání. I když někdy z může být s neobvyklým prostředkem aspoň sranda :)
@Michelle Já si říkala, žes k tý panence ještě nedojela =D Myslím, že zpěv i klip odpovídají písni o sražené sukni v pračce... Chtěla jsem si dát vyprat své nové bílé šaty s černými puntíky a úplně se bojím, co by se všechno mohlo stát :D
@flanker.27 Vyklad je zrozumitelny, ale povedzme mas napriklad vetu na dva riadky, ktorej dokaz zaberie dalsie styri strany plne implikacii, pomocnych liem, krokov a az z, pripadov 1 az 10. Ja nie som genius a proste musim sa zamysliet nad tym preco z a vyplyva b (hlavne ked poddokaz toho bol na minulej prednaske, tak si zalistujem dozadu) a pod. To je uplne ina kava ako pravo.
@flanker.27 ak si myslel pravo, tak to urcite nezvladnem pri veceri. :)
Neporovnavala som uroven poznamok. Ale ako hovori @paulcz. Na niektore ucivo (a mohlo mat iba jednu stranu) som potrebovala den na to, aby som pochopila voco jde. To na prednaskach nestihnu ani ti najvacsi borci. Nestihas chapat aj pisat. Kto sa u nas venoval prvemu, nepisal, kto druhemu, tak vela veciam po prednaske nechapal, preto boli zosity plne sice poznamok, ale na marginaliach boli same otazniky.
Komentáře
Mimochodem jak si na noťasu děláte nákresy do poznámek a podobně? Neumím si představit, že bych v nějakém malování stíhala kreslit anču nebo patolu...kde najdu drsnatinku, nerv či uzlinku a nebo jak vedu řez ....přece to nebudu dohledávat dodatečně, abych si to tam vkládala, pokud ovšem najdu někde na netu obrázek přesně toho co potřebuji....
Ale jak to děláš s těmi nákresy?
EDIT: tím dohledáváním myslím třeba...zubní vzorce : třetina druhého sešitu anatomie vpravo nahoře
nebo tvorba vejce: chov první sešit tři pětiny vlevo od poloviny strany začíná nákres fialovou pastelkou....
Což by mi bylo na veterině na prd :-p ano dá se to částečně dostahovat dodatečně, ale jestli potřebuji vedle sebe řádku equus, ruminautia, sus, canis, felis, eventuleně ještě ruminautia rozdělené na bos,... a potřebuji na fleku vidět ty rozdíly. Fotky jsou většinou velmi neuspokojivé, dávám přednost perokresbám, ale i dnes, když hledám, tak zkrátka nenacházím. Onehdá jsem hledala nějakou hezkou kresbu jařmové kosti u krávy a prostě jsem nenašla. Snažila jsme to obechcat koňskou, ale ani to ne. Lidská mi je naprd - tu jsem našla, ale odhadnout rozměry v porovnáním - to je fuk...prostě nanic :(
http://www.novinky.cz/domaci/301897-cermat-udelal-chybu-v-maturitnim-testu-z-cestiny.html
U nás je náčrtků jen pár a dají se zvládnout "malováním" ve wordu - např. tvary sociální stratifikace (pyramida a šestiúhelník).
EDIT: Dobrá, ten konec je hodně divný :-D
Myslím, že zpěv i klip odpovídají písni o sražené sukni v pračce... Chtěla jsem si dát vyprat své nové bílé šaty s černými puntíky a úplně se bojím, co by se všechno mohlo stát :D
Neporovnavala som uroven poznamok. Ale ako hovori @paulcz. Na niektore ucivo (a mohlo mat iba jednu stranu) som potrebovala den na to, aby som pochopila voco jde. To na prednaskach nestihnu ani ti najvacsi borci. Nestihas chapat aj pisat. Kto sa u nas venoval prvemu, nepisal, kto druhemu, tak vela veciam po prednaske nechapal, preto boli zosity plne sice poznamok, ale na marginaliach boli same otazniky.
A jak to dělaly ty ubohé ročníky před érou noťasů? Nikdo nevystudoval a nikdo nepochopil ?
Vlastne nik u nas nemal notas, ja som zo starej ery :)
Ci si myslela nieco ine?