Babinec aneb hnízdo zmijí

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
12021232526106

Komentáře

• @Krisa Přece nebudeme slovíčkařit ;) :D Víš jak jsem to myslel, ne? A nemyslel jsem to nijak pejorativně. A vůbec, jediné, čeho dosáhnou změnou názvu je, že víc a víc názvů bude dostávat pejorativní nádech, který sebou ta instituce prostě bude mít a nic to nezmění.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 14. května 2013
    @Askia Však mně přijde docela vtipný, že zvláštní je hanlivý, kdežto speciální/praktická/nevímjaká je v poho :)

Navíc mi to nakonec přijde úplně jedno, protože kdo píše stejně jak na základce? Každej si své písmo zprasí postupem času na něco neidentifikovatelného.
  • @Krisa onop je jedno jaký eufemismus pro zvláštní školu použiješ:-)) Ale jsem vděčná, že jsou, protože tyhle děcka nemají právo brzdit ty obyčejné. To musí úroveň vzdělání klesat tak hluboko, aby ho pochopili i Otíci?
    umíte si představit na jeké úrovni vzdělání budou vaši potomci, když budou zvládat učivo, co dokáže i duševně zaostalé dítko? Ale ne víc?
    Na výšce to nedožene a jestli jo - za co bude taková výška stát?
  • @Krisa Ono jde spíš o ten trend těch změn ve školství, než o to, jakým stylem budou děti psát až budou dospělé.
    @Černá_Alison No tak snad nechceš přirovnávat způsob písma k úrovni vzdělání...
  • upraveno 14. května 2013
    @Černá_Alison Můj kamarád píše tiskacím (takové prasotiskací) a stíhal všechno v pohodě. Já datlím na notebooku, protože píšu jako prase a stejně jsem si nakonec všechno přepisovala do počítače, protože potřebuju mít svůj systém, který rukou prostě nejde (přeskakování, škrtání, doplňování...).

Nestíhání zapisování je ale něco jiného než úroveň vzdělání. Spolužačka psala strašně pomalu, nestíhala nic a rozhodně nebyla nějaká hloupější/méně vzdělaná/méně naučená na zkoušku než ostatní...
    @Černá_Alison Naznačuje to snižující se kvalitu vzdělání, ale tak černě :) bych to neviděl, písmo si přizpůsobíš, když už chodíš na VŠ a o celkové úrovni to taky nevypovídá, spíš o snižující se tendenci.
    P.S. Abych upřesnil, snižující se tendenci základního školství.
  • @Krisa Ja som vobec pisat nestihala, mali sme profesora, ktory nic nevysvetloval, ale za prednasku popisal 8 dvojkridlovych tabul hroznym pismom. Prednasky som si potom vzdy fotila.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Já píšu pouze tiskacím a to už střední školy -- píšu tak daleko čitelněji a rychleji. Hrozně mě vytáčelo, když po mně na základce chtěli psát psacím.
    @paulcz
    Jo na základce jsem taky musela machrovat a mít vlastní hlavu a psát tiskacím od páté třídy, ale na střední jsem přestala stíhat a od druháku na střední už jsem dál mohla psát pouze psacím, protože to zkrátka jinak nešlo. U některým profesorů v pohodě, ale někteří prostě diktovali a pak přednášky - to bych nestihla ani za milion let. Psacím to šlo.

edit - tiskacím jsme začala psát v mylné naději, že to bude úhlednější - pomalu jo, ale rychle mne bolela ruka asi od zvedání a přenášení hrotu tužky. nakonec bylo psací čitelnější, i když ne hezčí.
    upraveno 14. května 2013
    @Černá_Alison je pravda, že zapisovat jsem nestíhal pouze jednou na střední u učitele matematiky (kde na psacím/tiskacím pochopitelně nezáleželo). Ostatní učitelé se na střední většinou stíhat dali. Takže bych řekl, že je způsobeno spíš tím, že jsem opravdu rychlé učitele nezažil. Na výšce už je to něco jiného -- většina poznámek jsou vzorce/pseudo kódy. Zbytek zapisuju na notebooku (pokud je to ovšem třeba, dochází k tomu minimálně, protože já se učím stylem -- přečíst slajdy, vygooglit podrobnosti pokud něčemu nerozumím nebo se podívat na záznam přednášky).

btw tvůj starý nick by šel "zmínit" (@jmeno) :-)
  • @paulcz jestli tu padne, tak musím pryč ze stejného důvodu jako dřív - fultextové vyhledávání :( Právě proto
    Ok, beru na vědomí.
  • @paulcz Dík :-) jinak žádné tajemství to není, jen se nesmí dostat do fultextu :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Starý dobrý zapisování do sešitu na přednáškách...

My Nerudovci (Gymnázium Jana Nerudy) jsem naštěstí v zapisování výkladu byli cvičení tak, že mi to na vejšce vůbec nedělalo problém (teda pokud šlo o normální přednášku a ne management, kde ovšem nebyla problémem zapisovací technika). Dodneška si občas svejma sešitama s nadpisem Občanské/trestní/správní právo můžu listovat a přečtu to po sobě

To nový písmo - no ovšem že nebude dětem dělat problém stíhat si věci psát, páč jim stejně nebudou řikat nic co by si musely pamatovat...

nedávno jsem viděl nějakou reportáž, jak romské děti, které u nás chodí do speciálních/pomocných nebo jak se tomu nadává škol, mohou v anglii navštěvovat normální vyučování - tak nevím, jestli je problém u nás nebo za Kanálem...
  • Ten hokej mě nebaví, nebaví, nebaví. V neděli, asi pět minut před koncem jsem si dovolila vkročit do obyváku, abych vyluxovala a brácha normálně vstal a dal mi facku, co si to jako je dovoluju vyrušovat v tak posvátné chvíli. Takže:
    1) Dámy se nebijou, dokonce ani vaše otravná sestra, která si z vás věčně dělá srandu kvůli dyslexii a dysgrafii (Když ale napsal, že hlavní město Itálie je Řým, z toho jsem nemohla :-) )
    2) Stejně už byl konec.
    3) Pevně doufám, že to dneska podělají, aby byl chvilku klid. A pak že panuje rovnocenná společnost, když se každej večer musím milostivých pánů ptát, jestli jim vůbec můžu vyžehlit jejich košile, nebo jestli je odfrkování žehličky bude vyrušovat.
  • @Lady Sansa Vrazila si mu hned jednu zpět? (já vím já vím, zase tu podporuji násilí, ale tohle se prostě nedělá a třeba by si to lépe pamatoval)
  • @Everett_Young To si piš, taková citlivá a miloučká dívenka, abych se na kolenou odplazila pryč a ještě se jim omlouvala, opravdu nejsem :-)
  • @Lady Sansa To je dobře. A příště ať si košile vyžehlí sami když je to tak obtěžuje ;-)
  • @Everett_Young A to si myslíš, že moji bratři jsou na takové manuální úrovni? Jarda skončil u kapesníčků, Filip se o to vůbec nikdy nepokoušel a taťkovi se netroufám přikazovat. Dneska jim na to ale kašlu a hezky si budu číst :-)
    @Lady Sansa Anoanoano, mluvíš mi přímo z duše - klucí to vyhráli pro nás, jsme mistři!!!
    Věta "sám bych to líp neudělal" je boží, navíc je to většinou pravda =D
  • To my když se třeba s bratříkama díváme na Matrix a Filip u té nejpočítačovější scény prohlásí, že sám by to líp neudělal. Jak si to pak mám užít, když se musím hihoňat a dobírat si ho, jestli tohle by náhodou neudělal líp (třeba to zastavování kulek)? :-)
  • Mě hokej docela baví :anxious: na rozdíl třeba od fotbalu, který mě uspává.
    @Dreamer Mě hokej taky baví, baví mě i fotbal - nebaví mě vše okolo hokeje i fotbalu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.