Hra o trůny 3×07 – Medvěd a krásná panna - Ice & Fire

upraveno 13. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×07 – Medvěd a krásná panna - Ice & Fire

Daenerys si vyměňuje dary s otrokářem z Yunkaie. Zatímco Sansu trápí její neradostné vyhlídky, Šae je dopálena nastalou situací. Tywin radí králi a Melisandra odhaluje Gendrymu tajemství. Brienne čelí v Harrenově impozantnímu nepříteli.

Read the full story here


1356710

Komentáře

  • Taky se mi díl líbil. Nejlepší byl jednoznačně konec, Deště Kastameru byly úplně super :-) A Theon mi udělal hroznou radost, ten pocit: "měla jsem pravdu" mě hřeje ještě teď :-)
    Myslím, že ty "výplňové" scény měly svůj smysl. Sansa + Marge naznačila, že Margeary není tak hodná holka - stejně jako v knize je to jen naznačené, nikdy ne úplně potvrzené :-)
    Tyrion a Šae se mi taky líbili, přesně jak říká Kolikoli, i když řetěz mě zklamal :-(
    Tywin byl skvělej, ten herec se pro tuhle roli narodil.
    Co se mi nelíbilo byla Melisandra a Gendry, už se vůbec v těch jejich přesunech...proč ho táhla přes Královo přístaviště?
  • upraveno 13. května 2013
    esed napsal(a):

    i když řetěz mě zklamal :-(

    Tak tohle jsem si neuvědomila... ježiši... bože... :-o takže Shae-Dontos opravdu nebude :D
  • Tak dnešná časť sa mi nepáčila, Robb a jeho manželka..bože. Theon a Ramsay to teraz 4 nasledujúce série budeme dookola vidieť toto mučenie? Bratstvo putuje k Riverunu? Veď sú v tej istej jaskyni už asi 4 diel. K Dany sa nevyjadrujem ta herečka ma neuveriteľne vytáča jej mimikou, ale draci pekne povyrástli. Jaime sa mi páčil ale možno je to tým že som túto pasáž mal v knihe veľmi rád. Ešte aj Sansa a Margaery boli zaujímave, ale Joff a Tywin mnou nepohli.
    Už prešlo 7 častí a mám pocit že sa nič neudialo.
  • @esed No mě Theon moc radost neudělal :-D Ale tak bylo mi jasný, že to tam musej nějak dát, jen jsem to čekala až později ... nějak mě nehřálo to, že jsem se svým předpokladem měla pravdu díky tomu, že to v Tanci bylo natolik naznačované, že si říkám, že si toho nevšiml jen vážně někdo hodně nevšímavý :-D
  • Pozitiva dnešního dílu: Brienne a Jaime, Arya a Ohař, jinak zbytek mě momentálně silně vytáčí takže radši nic :) Jen snad výtka ohledně exteriérů to všichni v Západozemí chodí okolo jednoho kopce? Takhle to vypadá, že Bran, Jaime a Jon jsou od sebe co by kamenem dohodil, stačí zajít za roh a mohou si potřást rukou :roll:
  • Hmmm....
    Dneska budu sluníčková- Danyina část byla celkem dobrá, tu si ještě večer nejspíš i budu pamatovat... :anxious:
  • Joffrey uz snad nemuze byt vetsi slizoun, jemu ten incest kouka primo z oci. ble ble ble.
  • Tyjo, medvěd nebylo CGI ani Menšík v kostýmu :-o http://www.imdb.com/name/nm1212069/
  • upraveno 13. května 2013
    Ad Theon: Nebyla tu ta blondýna kdysi diskutována jako horká kandidátka na roli Val? K tomu snad jen :D
  • Tak dnešní díl dobrý, spokojenost... Theon si to zaslouží... sorry, ale nikdy jsem ho neměla ráda :D a tohle mi jen ukazuje, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě, jen v seriálu z něj chtějí udělat velkou oběť. A Jaime a Brienne dobré, sice jsem měla pocit, že v knize to prožívám víc, ale co už.
    Tyrion & Shae
    líbí se mi ten řetěz, aspoň bude čím škrtit :D :D

    Talisa
    pokud nepotratí, nebo se jí nějak nezbaví, tak Martin asi potvrdil knižní teorii, že utekla s děckem. Ale uvidíme.
  • @Amyee No, já jsem teda zastánce toho, že až tohle si nezasloužil
    což je názor vykrystalizovaný až po Tanci s draky, takže beru tak všechno co se mu stalo ... a smrt by byla lepší :/

    Nepřijde mi, že by z něj dělali v seriálu větší oběť, až na ty přidané/pozměněné okolnosti to zatím všechno sedí ... :roll:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kolikokoli napsal(a):

    Tyjo, medvěd nebylo CGI ani Menšík v kostýmu :-o http://www.imdb.com/name/nm1212069/

    Yops už dávnejšie ktosi písal, že si na to objednali cvičeného maca...
  • Cvičený, nevičený - Gwen má velkou odvahu, klobouk dolů :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kolikokoli napsal(a):

    Cvičený, nevičený - Gwen má velkou odvahu, klobouk dolů :)

    Tiež ma to napadlo, že aj keď je cvičený, asi by som dvkrát váhal, takže som ju už z fotiek a traileru obdivoval :)
  • Docela dobrý díl. Nelíbila se mi scéna Robba a Talisou, jako co má znamenat to těhotenství sakra? Na druhou stranu se mi celkem zamlouvá linka Gendryho a Melisandry, jsem ráda, že má Gendry víc prostoru a taky mi přijde zajímavé, že se dozvěděl o svém původu.
    Pak byly fajn scény se Sansou a Margaery, Joffreym a Tywinem, Tyrionem a Bronnem. No a samozřejmě Jaime a Brienne byli úžasní, bylo to i moje oblíbená linka v knihách a zatím jsem nadšená, jak dobře ji zpracovali.
  • LetztesBiest napsal(a):

    díky tomu, že to v Tanci bylo natolik naznačované, že si říkám, že si toho nevšiml jen vážně někdo hodně nevšímavý :-D

    Oni si toho všimli všichni, ale většina lidí tady se rozhodla, že to není dost průkazné a že prostě tomu nebudou věřit, dokud to nebude úplně stoprocentně jisté a dělali ze mě zlou osobu za to, že si to vůbec můžu myslet:-)
  • Dreamer napsal(a):

    Pozitiva dnešního dílu: Brienne a Jaime, Arya a Ohař, jinak zbytek mě momentálně silně vytáčí takže radši nic :) Jen snad výtka ohledně exteriérů to všichni v Západozemí chodí okolo jednoho kopce? Takhle to vypadá, že Bran, Jaime a Jon jsou od sebe co by kamenem dohodil, stačí zajít za roh a mohou si potřást rukou :roll:

    však dle knihy byli kousek od sebe


    Talisa:
    dnešní díl jsem ještě neviděl (až v deset na HBO), ale pokud je v jináči a jede s Robbem na Edmurovu svatbu, tak se jí může cestou přitížit a Černá ryba ji doprovodí zpátky do Řekotočí


  • @skelet
    U Brana s Jonem to beru, ale, že by okolo toho stejného kopce chodil i Jaime? Připadá mi to zbytečně matoucí, že se všichni tři nachází v (ač pěkném) téměř totožném prostředí, vůbec exteriéry jsou pro mě většinou zklamáním, ale na druhou stranu lepší, než kdyby se vše točilo někde ve studiu.
  • Kdyby nebylo těch smalltalků, tak by to byl hodně povedený díl. O Talise si myslím,
    že pojede na svatbu a žádné dítě nebude. Jayne nejspíš zmizela ze scény nadobro, takže měli prostor na vymyslení nové postavy s novým osudem.

    Draci byli super, hodně vypracovaní.
    Zato Arya v této sezóně není moje oblíbená postava. Asi to bude tím, že v knize se to líčilo z jejího pohledu, zato v seriálu si můžeme její frackovitost vychutnat jako pozorovatelé. :-)
  • Řekl bych, že těhotenství je logické. Tipnul bych, že příští díl Rob příkáže, aby ji Černá ryba odvedl zpátky do Řekotočí.

    Jinak myslím, že asi bastardův hon na malý starky neuvidíme.... dovolím si znovu zapředvídat a myslím, že se reedovci s branem oddělí až Oša uvidí Jona s Divokými a tím ztratí smysl pokračovat do Castle Black....a ve čtvrtý sérii nám pak třeba ukážou i výlet na Skagos...
  • @el21
    Neodvede. V jednom z trailerů na 3. sérii byl záběr z RW, a Talisa tam stojí vedle Robba. (viz vlákno "teorie ve světě ASoIaF)
  • TomTom
    upraveno 13. května 2013
    Tak tenhle díl stál za to, už jen pro
    pohled Maergery, když probírala jak na holky, a jak se jí Sansa zeptala, jestli jí to říkala matka; Šae a Tyriona, + Bronna, pro Ranseye, a Jaimeho s Briene
  • @BenNevis Ja zas furt faram nad tim, ze by to mohlo byt od Velkeho RRRR potvrzeni konspiracnich teorii pro ctenare, kdyz uz psal zrovna k tomuhle dilu scenar a ze
    Jayne je nakonec fakt tehotna a Rob bude mit dedice. Ze jeTheon Bezocasy, misto Theon Greyjoy, to uz je asi jasne
  • sveva napsal(a):

    @el21

    Neodvede. V jednom z trailerů na 3. sérii byl záběr z RW, a Talisa tam stojí vedle Robba. (viz vlákno "teorie ve světě ASoIaF)
    tak to me uplne zdrtilo, po tom co sem si nasel tu tvoji fotku z RW... na chvili sem mel pocit, ze vim kam se serial ubira a hned sem byl vracen zpatky do reality :)
  • Tak zatim jsem si poslechl jen znělku (The best forever), počkám si na titulky, ale už se zase těším v naději že z Robba nakonec neudělají takového idiota.
  • Jinak k další epizodě, vypadá to, že se máme určitě na co těšit :) Hlavně Sam Zabiják:D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Slyště slyště. Západozemský blesk informuje. Sděluje se poddanstvu, že dnešní díl se dal vydržet bez trhání vlasů (teda až na zbytečnou scénu s Theonem). Jedna velmi dobrá scéna mezi Tywinem a Joffreym na trůně - zatím nejlepší v celé sérii.

    Nevěste však hlavy, příště to bude určitě lepší a bude více povyku pro mnoho.
  • upraveno 13. května 2013
    @flanker.27 Doufám, jelikož jsme ve 3/4 tak musím říct, že nudných epizod je víc než dobrých.(O vynikajících nepíšu, tam není žádna.)

    A to musim říct, že je to jedna z těch "lepších knih, kde se něco děje"v knize. (V seriálu se děje jen 5 minut).Radši nemyslet jak dopadne hostina.(Třeba se to otočí)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.