Ale to nic nemění na tom, že by to neměla být nelogická splácanina, kde je fuk co tam dají, hlavně že se to jmenuje Hra o trůny a jsou tam stejnojmenné postavy...
@Amyee Zrovna u té poloviny armády nejde o to, že to je v knížce jinak, ale o to, že když má Karstark větší armádu než Stark, proč je Stark králem a nejvýznamnějším rodem Severu? Osobně mi to žíly netrhá a dokážu to překousnout, ale je to divné.
Jde o to co bereš jako vnímají stejně konzervativně. Já vidím rozdíl v tom, že konzervativní radikální křestan nepůjde podříznout krk autorovi karikatury. Taky nevím jak vypadá výraz jsme nekonečně lepší než ty, ale milostivě ti ukážeme cestu k osvícení" :-) Celkem by mě to zajímalo. Obecně bych taky řekl v dnešní době židé s křesťany a naopak zásadnější problém nemají
@Branislav_Gepeto Tak tedy příště použiju jiný příklad, nějaký výstižnější... ale jinak souhlasím se vším, co napsala Koli... prostě je to drobnost, scénáristé se utli, tečka, víme jak to je, tak to můžeme nechat být ;):D
Zapomínáte, že tvůrci ten seriál netočí pro vás - pečlivé hnidopišské čtenáře. Točí to pro průměrného amerického diváka, který si hned po GoT přepne někam jinam, aby koukal na Policajta ze sámošky. Kdyby to točili podle knih (přesně podle knih), tak by se na to nedívalo tolik lidí => nižší rozpočet => konec seriálu nebo žádní draci, Jiní a vlci už vůbec ne. Pán prstenů je hodně volně - vydělal spoustu prachů, byl velmi úspěšný, Hobit je skoro přesně podle knížky (s přidanou linkou navíc) - není tolik úspěšný, protože byl prý dlouhý a nudný. Tak... a vidíte, proč se točí tak, jak se točí...
@derfel Co furt máš s tím podřezáváním krků? Nikdo nic takového neříkal. Jediné, co jsem řekl, když ti to tedy zopakuji jinými slovy je, že katolíci se, stejně jako muslimové nejsou schopni povznést nad jakékoli vtipy o jejich víře. Židy do toho nemotej, o těch jsem nic neříkal a problém se židovským pojetím Nového zákona by měli hlavně katolíci (to bylo původní téma, než jsi se začal ohánět muslimským zabíjením a podobnými kravinami o kterých vůbec nebyla řeč) A byla to jen jedna narážka, tak už za a) přestaň mlít kraviny b) se přesuň do jiného topicu, k tomuto určenému.
@Kolikokoli Já nejsem hnidopich a seriál jsem bránila zuby nehty, ale některé věci jsou moc už i na mě. Netvrdím, že seriál je debilní, ale některé věci v něm debilní jsou a basta. A nechápu, proč se to muselo po první sérii změnit, když už ta byla veleúspěšná a byla pěkně podle knížek s rozumnými změnami.
GoT rovnako ako Pan Prstenov bol najsilnejsi tam kde sa drzal knihy. Hobit ma k kniznej predlohe dost daleko.Naviac dej Hobita je i v knihe o dost slabsi ako Pan Prstenov cize porovnavas neporovnatelne.
@derfel Nevermind :) jak vidíš, tak katolíci nejsou schopni se povznést ani nad jednu ubohou narážku proti nim (jsi-li jedním z nich) jak jsi nám všem právě dokázal, takže nevěřím, že s vtipy o víře by to bylo jinak. Děkuji ti za živoucí důkaz.
Kolikokoli : ja serial nezatracujem,vela veci sa mi paci,ale vyslovene ma stve ak tvorcovia nieco menia bezucelne a zbytocne...a bohuzial po prvej serii dostali obvahu toho menit viac ako je zdrave.
@Kolikokoli Takže obhajuješ tvůrce, že to celé dělají jenom, aby udrželi diváky = tržby? No to je super argument. Takže prostě zku*** předlohu, aby se to divákům líbilo a dají tomu stejné jméno jako předloze, aby se to prodalo. Stále se ještě ptáš, co proti tomu, jakožto původní fanouškové, máme?
@Kolikokoli Ale jistěže není špatně se trochu přizpůsobit, ale tohle je už hodně přehnané a hodně mrví předlohu. Jak vidíš, tak druhá série, kde začali s úpravami tak oblíbená nebyla, dokud nepřišla bitva a pak se to zvedlo. Diváci chtějí hlavně akci a třetí série stoupá ve sledovanosti díky tomu, že se stále něco děje, ne kvůli nějakým stupidním úpravám, "aby se jim to líbilo" Z čehož vyplývá opět to, za co nás odsuzuješ. DĚLAJÍ ZBYTEČNÉ ÚPRAVY
Knižní předlohy se mrví pořád, to je prostě fakt a tak 1 ze 100 adaptací je lepší než originál. To ale neznamená, že se chci nějak zastávat seriálu - připadá mi, že z něho tak nějak vyprchalo to původní kouzlo (Viserys k sežrání, zlovlci, malá Sansa a Arya, tvůrci se prostě míň krotili), ale teď je to prostě jenom o násilí, o sexu, případně o Marginých výstřizích (neměla to v knížce být celkem hodná holka).
Nevím, na co konkrétně tady nadáváte, protože poslední tři díly jsem neviděla, ale zbytečné úpravy dělají, to je pravda.
Ano vacsina serialov sa toci koli beznemu mainstream divakovi,ale v pripade ako je GoT sa prihliada na fanusikov kniznej predlohy ktori su serialu verny i ked vacsinovy divak prestane serial sledovat.Su to prave fanusikovia ktori serial spopularizuju a ak to tvorcovia nezvladnu a fanusikovska obec ich produkt zavrhne ,spravidla je s serialom koniec.
Moc nechápu místní obsesi cudností a odsuzování nahých scén, děvky Ross (či jak se jmenuje v seriálu) atd. Přeci: More nudity more fun! :dance: Teď jsem se odhodlal k (snad) dočtení ADWD a tam jsou zase takový vepřárny, že kdyby to dali do seriálu, tak se tu místní puritání propadnou hanbou :-P
Taky moc nechápu nářky ohledně Robíčkova chování k Edmurovi. Že to neni fér a bla bla bla. Kurňa je to snad král ne (nebo si to aspoň myslí), tak si může dělat co chce a nemusí se nikomu omlouvat nebo ospravedlňovat! :king: Odehrává se to v prostředí pseudostředověku a ne na americký highschool, aby se někdo furt omlouval, nebo řešil někoho pocity. :roll:
Komentáře
Osobně mi to žíly netrhá a dokážu to překousnout, ale je to divné.
Obecně bych taky řekl v dnešní době židé s křesťany a naopak zásadnější problém nemají
Pán prstenů je hodně volně - vydělal spoustu prachů, byl velmi úspěšný, Hobit je skoro přesně podle knížky (s přidanou linkou navíc) - není tolik úspěšný, protože byl prý dlouhý a nudný. Tak... a vidíte, proč se točí tak, jak se točí...
A byla to jen jedna narážka, tak už za a) přestaň mlít kraviny b) se přesuň do jiného topicu, k tomuto určenému.
A nechápu, proč se to muselo po první sérii změnit, když už ta byla veleúspěšná a byla pěkně podle knížek s rozumnými změnami.
b) já jsem s tím tady nezačal
No to je super argument. Takže prostě zku*** předlohu, aby se to divákům líbilo a dají tomu stejné jméno jako předloze, aby se to prodalo. Stále se ještě ptáš, co proti tomu, jakožto původní fanouškové, máme?
Z čehož vyplývá opět to, za co nás odsuzuješ.
DĚLAJÍ ZBYTEČNÉ ÚPRAVY
Nevím, na co konkrétně tady nadáváte, protože poslední tři díly jsem neviděla, ale zbytečné úpravy dělají, to je pravda.
Taky moc nechápu nářky ohledně Robíčkova chování k Edmurovi. Že to neni fér a bla bla bla. Kurňa je to snad král ne (nebo si to aspoň myslí), tak si může dělat co chce a nemusí se nikomu omlouvat nebo ospravedlňovat! :king: Odehrává se to v prostředí pseudostředověku a ne na americký highschool, aby se někdo furt omlouval, nebo řešil někoho pocity. :roll: