Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
imageHra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

Tywin plánuje strategické spojenectví pro Lannistery. Melisandra navštěvuje Říční krajiny. Robb přistupuje na kompromis ke znovuobnovení spojenectví s rodem Freyů. Roose Bolton se rozhoduje, co učiní s Jaimem Lannisterem. Jon, Ygritte a divocí podnikají náročný výstup.

Read the full story here


1235719

Komentáře

  • @Krisa přesně tak, do teď mi přišla třetí řada velmi dobrá, změny mi nijak extrémně netrhaly žíly, ale tenhle díl beru jako zatím nejhorší z nejhorších.
  • já bych z toho konce nedělal nějakou uplnou hrůzu - kdybych já vylezl na jednom laně s přítelkyní takovouhle luxusní ledovou stěnu, tak bych jí nahoře dal taky "hubičku"
    :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sveva Jo, v knihách se souložilo, byly tam drastický scény, ale nebylo to samoúčelný a nebrzdilo to děj. Co třeba to Lorasovo cukrování minulej díl. Knížka ve spoustě věcí pracuje s náznakama, seriál se vyloženě v tom bahně (nazdar Jaime) válí s radostí :)
  • Jak Mellisandra říkala Arye, že se ještě setkají, mám brát jako věštbu? Něco, co vědí tvůrci a čtenáři ne? :-)
    Co se týče nalezení Bratrstva, ona má alespoň výmluvu, že je čarodějka. Takový Malíček se buď rovnou teleportuje anebo půl sezóny mluví, že jede do Orlího hnízda, a pak se tam rovnou teleportuje. :-)

    Co se týče Iwana, prozatím mě nepřesvědčil. Ne, že by to byla chyba herce, ale měl by víc hrát a méně mluvit. To bylo pořád: "Mimochodem, jsem hrozný psychopat... jo a už jsem se zmínil, že jsem psychopat?" Taky si nemyslím, že by kvůli stažení trošky kůže někdo chtěl hned uříznout prst. V knize to bylo zpracováno lépe.

    Za ty blbé linky můžou podle mě herci, které tvůrci nechtějí ztratit, i když nemají co hrát. Takže každou chvíli někdo vyskočí z křoví a pronese bezvýznamný dialog (třeba Sam a Fialka byli zbyteční). Doufám, že Theon tam nebude viset dvě sezóny.
  • @flanker.27 Nojo ten seriál je i pro primitivy, kteří potřebují názorně vidět potoky krve, mučení a porno. Jak už říkával Železný z počátků Novy: "Lidi to chtějí".
  • Doufám, že Theon tam nebude viset dvě sezóny.
    Co jiného, když jeho linka má bejt v pozadí.
  • @Stark z hor A strana ze které jste lezli by bezpochyby byla ledově ponurá, zatímco ta druhá svěže zelená s nemnoha polštáři nadýchaného sněhu. A právě v okamžiku vašeho triumfu nad chladnou stěnou by vysvitly první paprsky slunce, toho odvěkého posla naděje a štěstí, jen chvilkami překrývané majestátní siluetou kroužícího krále ptactva.... ;)
  • @flanker.27 Nějak jsem nepostřehla, kam posouvaly děj postelový eskapády Tyriona a Šae, Daenerys a tý její služebný nebo Cersei. :)
    To, že seriál ukazuje některý věci "naplno", beru jako daň za to, že je určenej pro široký publikum a nečtenáře.

    Ta Lorasova scéna v minulym díle mě zklamala, pravda, ale spíš proto, že z Lorase udělali "manwhore" a proto, že celý to odhalení Tyrellovský intriky působilo moc zbrkle. Jinak ale byla kratičká. :D
  • upraveno 7. května 2013
    @MissUtahraptor =D
    Mimochodem, myslela jsem, že Zeď taje a odlamuje se především za teplých dní, kdy na ni praží slunce, ne během ledových vichrů a sněhových vánic :-k
  • že z Lorase udělali "manwhore"
    Chlapi bývají víc promiskuitní a když jsou tam jenom chlapi, tak už to jede. :-)

    Jak jsem viděla praskat tu Zeď, tak jsem si říkala, že je po ní. Jon zkazí, na co sáhne, i Zeď zboří. :-) Ale vážně, když se takhle často olamuje, není pořád tenčí a tenčí?
  • Tenhle díl patřil určitě k těm slabším, ale ..
    aspoň už víme, že Sama o jeho slavnou chvilku neochudí, a také se ve mě zvyšuje podezření, že Šae nahradí Dontose a do krčku se jí zlaté ručičky nezakousnou


    na jomantickou chvilku u Jona jsem taky hleděl, ale pak jsem to vzal,
    že je to hlod pro čtenáře, kteří už ví jak tahle lovestory dopadne. Což je od scénáristy kapku cynické

  • missU: :-D
    :applause:
    No jasně - já, když plánuju rande, tak to mam vždy promakaný do nejmenších detailů - a proto bych předtim napsal sms Branovi, jestli by se nemoh trochu "zasnít" a nepíchnul mi trochu s tim počasím...

    a nahoře bych měl ve sněhu zahrabanou zrovna kvetoucí rudou růži a citronový zákusek... :!:
    ;-)

    Ben: no, já to bral, že Zeď brání sama sebe...
    ;-)
  • Jak Ygritte bouchla tím kladívkem do Zdi, nemohla jsem si nevzpomenout na...
  • I v knížce je to tak popsané, že Zeď jako by bránila sama sebe
  • nebo ještě lépe - nahoře by najednou přiběhnul Duch s růžovou mašlí okolo krku a slušivém lokajském oblečku, růži v puse a na zádech piknikový koš plný jídla, jeho rudý oči by naplňovaly prostor romantickým červeným světlem a z tlamy by se mu linula hudba z Titaniku....
    ;-)
  • @Stark z hor Tak to promiň, no, nevšimla jsem si, že jsi přímo dokonalý učebnicový gentleman. Předpokládám, že tu růži by sis vrazil mezi zářivě bílé zuby, dámu jemně uchopil a protančil s ní troje střevíce a celičkou noc přímo na vrcholu oné majestátní ledové stavby, naslouchajíc pouze hudbě vašich souznících srdcí... :)
  • flanker.27 napsal(a):

    Tu fakt nejde o porovnávání s knihou. Prostě Melisandra si nerušeně nekráčí přímo doprostřed válečný zóny a "Bratrstvo", který je utajený všem, najde nejspíš po čuchu, aniž by jí kdokoli vyrušoval. Větší hovadinu už fakt vymyslet nemohli. Nemluvě o tom, že Mel je zahraná naprosto tragicky. Nechápu, jak mohla ta samá Carice van Houten zahrát dokonalou hlavu sekty v Černý smrti, tady se pořád tváří jako "kolik dílů to eště má" (no, vlastně k tomu má důvod, protože já se začínám tvářit stejně).

    Viděla to v plamenech?

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tom Viz další diskuse.
  • @BenNevis To je ošklivá pomluva, kterou vyvrátil nejeden výzkum!
  • Tak Malíček dominuje na celé čáře :) Jinak se ten díl popsat nedá... A proč by se zase teleportoval? :) vždyť odjel lodí...
  • Nevada napsal(a):

    Mohlo to být daaaleko horší.
    To je úsměvné. Takže máme být jako rádi, že to prasí jen částečně místo úplně?
    (Pomiňme, že to k tomu úplnému prasení nemá moc daleko.)


    No tady je zkrátka ta nepřemostitelná názorová propast. Mě zkrátka nepříjde že to úplně prasí. Když se člověk podívá na komplikovanost té ságy, množství míst, linek, postav atd. a tvůrci z toho musí udělat masové populární seriál, jehož obecenstvo tvoří z drtivé většiny nečtenáři tak mi ten kompromis fakt příjde...v pohodě. A tím daleko horší myslím naprostej průser ( vynechání značnýho množství postav a linek, zachování jen těch nejatraktivnějsích, popřípadě nejlevnějších). Takže tak.
  • Riv napsal(a):

    @Blackfish

    neodjel

    Jaktože ne? Vnímal jsem to ta jako že odjel a Sansu tam nechal, otázka byla jak se dostane do Orlího hnízda. Přesně si nepamatuju jak to probíhalo v knize. Ale nějak mě nesedí časová osa.
  • Malíček tuším
    neodjel jen jeho loď. A ve správnou chvíli Sansou "zachrání" a odjedou spolu
  • A naše rusovlasá děva, která nás neúnavně provázela celým seriálem je pryč.... škoda.
  • Jinak k tomu Robbovi ,jak ho tu všichni nesnáší...Mě příde akorát zoufalej.Všechno se mu ..re pod rukama ,tak toho má dost no.. :)
  • Taky mi nepřijde, že to prasí. Beru to jako paralelní vesmír, kde sice možná kazí některé postavy (Robb, Jon, Brynden), ale ty mi přišly blbé (rozuměj nudné, otravné) i v knize, takže je mi to fuk, ale naopak pomáhají vylepšit jiné postavy (Tywin, Stannis - jo, jejich seriálová verze mi přijde lepší, Gendry...).
    A taky mám šok ohledně Malíčka. Naivně jsem si myslela, že Sansu opravdu zachránil z lásky :D.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @IceLance V knize je taky zoufalej, přesto se nechová jako idiot. Stačí se podívat, jak rozdílně vyzní poprava Karstarka v knize a v seriálu.

    Jo, a taky si to seriál "vylepšuje" poznámkama jako "s Karstarkem jsme přišli o polovinu armády" a podobný pitomosti.
  • @flanker.27 V knize i v seriálu tím pomohl k prohrání války, jinak mi moc nezáleží na tom jak to vyznělo. Myslím, že chování seriálu, má korespondovat s jeho věkem. Ale pravda, zmenšení armády na Karstark, Bolton, Frey se mi nezamlouvá zvlášť, když to takhle vypadá, že Tullyové a Starkové jsou vlastně bez armády. Ale furt jsou na tom lépe než Lannisteři, tam celou armádu tvoří jen oni, aspoň tak to přijde nečtenářům.

    Myslím, že je nutné přistupovat k seriálu s rezervou, něco se mi líbí a něco ne. Každopádně nesrovnávat.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Gorgloj Zhoršil si tím situaci, ale RFW by byla tak jako tak, takže by se nic nezměnilo. Možná paradoxně pár členům armáýdy Karstarků zachránil život :)

    Jd ale o to, že v knize ho Karstark začal napadat a vpodstatě mu nedal jinou možnost. Tady to bylo celý ořízlý a působilo to jinak. Dialogy prostě trpěj.

    A proč nesrovnávat, když to mám někde dobře a jinde špatně :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.