Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1303133353675

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 9. dubna 2013
    @M1on mám v šuplíku asi 20 účtenek jen za poslední měsíc, ale zrovna tuhle najít nemůžu. To je prostě karma.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 9. dubna 2013
    A nechodíš do toho knihkupectví třeba pravidelně? Třeba by Ti to uznali i bez účtenky.

Jinak vydavatel by to měl vyměnit taky. Vím, že třeba Talpress tohle dělá běžně bez debat.
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Bohužel impulzivní nákup v Luxoru. Jde o http://www.databazeknih.cz/knihy/mesto-mrtvych-138152 takže to je nějakých 140kč, ale stejně, naštve to.
  • @Thorar Myslím, že by to u vydavatele mělo být reklamovatelný. Jednou se stejný případ (chyběly stránky a ztratila se účtenka) řešil s majitelem fantomprintu a ten řekl, že je vždy lepší to řešit s prodejcem, ale že takovou knihu vymění. U mě je problém, že jsou knížky, který do ruky vezmu teprve v době, kdy už by mi stejně žádná účtenka nepomohla :D a takovýc hknížek mám desítky, tak snad žádná nebude vadná
  • upraveno 10. dubna 2013
    @Lady Sansa: (trochu se zpožděním) Ty přestupy skutečně takhle fungují, ostatní svazy to mají zjevně podobné, viz. příspěvek Krisy. Výše přestupové částky se liší podle soutěže. Alternativou je zrušit své členství v původním oddílu a po uplynutí stanovené doby (nejspíš ten rok) se přihlásit do nového.

Oficiálního zdůvodnění se ti už dostalo - slouží to jako kompenzace týmu, který tě "odchoval". Když nějaký oddíl vychová hráče, o kterého mají zájem např. v extralize, tak za něj musí zaplatit (ještě aby ne, když už to sami provozují na profesionální bázi - smlouvy atd.). Na nižších úrovní to pak slouží převážně k tomu, aby si tak lidé házeli klacky pod nohy, když se někde nepohodnou :roll:

Pokud tvoji sestru volejbal baví, máš lepší zaplatit, než se někde dohadovat. Za kadetku až tolik chtít nebudou a ušetřený čas má větší cenu. Rozhodně nemá cenu si kvůli tomu někde dělat zle, sport má sloužit k tomu, aby lidi bavil a ne, aby si prostřednictvím něj působili příkoří! Já jsem se kdysi "rafnul" s trenérem a asi půl roku jsem pak hrál s klukama z "B-čka". Tehdy to šlo na hostování, páč jsem byl ještě mladé ucho. Při zpětném pohledu to byla pěkná kravina (především z mojí strany), měli jsme si to někde vyříkat někde u piva a bylo by.. Nakonec jsme se také dohodli, akorát nám to chvíli trvalo.

K té druhé věci - musím ti citovat (samozvaného) odborníka na tyto záležitosti, jistého W.F.? :P
  • @Ugla Tak já jsem asi mladá a blbá, ale prostě to nechci nechat jen tak plavat. Sport je samozřejmě pro zábavu a pro radost, my bychom to taky tak rádi vnímali, ale trenérka Veselá, když jsme za ní včera byli nás mile uvítala, nabídla nám dokonce jakýsi hnědý tuk, který měl podle Poláků být čokoládou, ale pak nám řekla, že hostování nám ráda podepíše, ale zrovna ne k oddílu B, to že je hrozný oddíl a že oddílu A dělají jen samé naschvály.
    Takže v tuto chvíli už nic prostě neuděláme, Klára si může trhnout a tak maximálně fandit a odhlásí se z oddílu A na podzim. Bohužel nesdílím tvůj názor mile si s Veselou promluvit a normálně to vyřešit - tahle fáze je už za námi a jaksi to zkrachovalo. Neříkám, že chyba není v nás, ale to nic nemění na tom, že šanci řešit to klidně a přátelsky je už dávno za námi (a na pivo bych ji stejně nezvala, protože mi vůbec nechutná :-D) Ale děkuji za dlouhou a ochotnou odpověď, zpoždění to rozhodně není, tahle záležitost zůstane aktuální až do podzimu.

2) Chvíli jsem přemýšlela, kdo je to W.F., ale pak mi to došlo a myslím, že se bez citací obejdu :-)
  • O přátelských rozmluvách jsem nic nepsal, jen že to nemá cenu zbytečně hrotit. Já pivo také skoro nepiju, což neznamená, že se u něj nedá posedět, když ho pije protistrana - co víc, získáváš tak intelektuální převahu vyplývající ze střízlivého stavu :-)

Jestli se trenérky handrkují a přetahují o děti, je to škoda, ale asi s tím nic nenaděláš. Podívej se ale do stanov, mám dojem, že po zaplacení stanovené částky ti svaz přestup prostě vyřídí. Vzhledem k panujícím vztahům bych ovšem dával pozor, aby to nebylo z bláta do louže. Zkusím se na to zeptat kamaráda, který trénuje holky (kadetky, juniorky).

A vůbec, volejbal je hroznej sport, člověka z něj soustavně něco bolí, přes týden se musí utíkat ze školy/práce na zápasy, o víkendech se vstává na turnaje, místo aby se člověk taky někdy vyspal.. Ještě že jsem toho po 25 letech nechal :D @Krisa ti určitě nezaujatě poradí nějakou vhodnou alternativu..

Jen jsem chtěl říct, že 5 dětí ještě nic neznamená, podívej se na Starky, jak to s nima dopadlo :evil: Taková Cat moc dobře věděla, proč chtěla ve Hře ještě jedno dítě..

A až budete s mámou a mrňousem někdy na Šumavě na Klostermannově stezce, přečtěte si tam jednu ceduli. Určitě poznáte, kterou jsem myslel ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já se obávám, že žádná vhodná alternativa není, protože jsem pochopila, že Kláru volejbal baví a má tam kamarádky - přes co vlak většinou nejede.

Ale kdyby se náhodou mezi třetí a šestou odpoledne poflakovala po HK a neměla do čeho dloubnout, ať přijde, my ji vezmem všema deseti :)
  • @Krisa Hele, neříkej dvakrát. V Hradci máme kamarády, tak až tam zase někdy pojedeme, já sed ti ještě ozvu. :-)

@Ugla Děkuji za ochotu, ale teď už se s tím vážně nedá nic dělat, takže přestupovat bude sestra na podzim. Já jsem se rozhodla, že chci dosáhnout nirvány, takže se z toho nebudu rozčilovat a vztekat.
    Všechny sporty jsou hrozný. Sice pořád nadávám, že nic nestíhám a bolí mě záda, kolena, lýtka, všechno, ale v zimě jsem měla nějaký podělaný koleno od prkna a myslela jsem si, že z toho učení a podezřelýho volnýho času asi zhynu. Vstávání na turnaje je ještě dobrý, tam nemusíš vypadat (v rámci možností) krásně. Když ale máš tančit krásnou královnu víl a přijdeš mimořádně nevyspalá po nějakým protáhlejším večírku, to už je problém. :-D
  • Z uplne nevinnej navstevy banky som prisla domov so zmluvou o kreditke. Do 14 dni sa da zrusit a ked som si to tak rozlezala v hlave, nestaci mi normalna debetka? Nic v zahranici nenakupujem, jachty neprevadzkujem a 2.50 za mesiac sa mi velmi platit nechce.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kvuli kreditce mi volali někdy v pátek, že jsem jeden z vybraných, který si ji může vyzvednout na pobočce blabla, spoooousta výhod a jen za 39 Kč měsíčně a kdesicosi, sem řek nezlobte se žádný zábvazky neuzavírám po telefonu bez rozmejšlení a znalosti konkrétních podmínek - Pane Sedláček, co si chcete rozmejšlet? - Je mi líto, jsem právník - Aha, tak promiňte =D
  • upraveno 23. dubna 2013
    @flanker.27 účtuješ si 20 000,- na hodinu?
  • @M1on To seš z levnýho kraje :D
    @M1on No, kdybych s takovým přišel za ředitelem, mohly by se stát dvě věci. Buď bych letěl z okna já nebo by jím proskočil ředitel :D

My podnikoví právníci se spokojujeme s málem, když jsou k tomu občas nějaká ta vajíčka ;-)
  • @flanker.27 K platu výhodná hypotéka na vajíčka =D
    @Anvil No, v knihovně si jako vajíčka místo hypotéky představ spíš knížky :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Má tu niekto skúsenosti s tým ako sa pečatí voskom?
  • Co je na tom těžkýho? Koupíš pečetní vosk nakapeš a obtiskneš do toho nějakou blbost...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    zapálíš, rozehřeješ, naliješ, obtiskneš.
  • Jak říká Montezuma, Zapálíš oheň v krbu, rozehřeješ svařák, naleješ si a pak obtiskneš svoje pozadí do křesla u krbu :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Skúšal som kvapacie a pečatny prsteň zostal vo vosku.. nerobylo sa to tak Že to nahriali, potom nie kvalkali ale akoby obtrely taku jemne tvatnu hmotu a otlačili?
  • Buď jsi to obtiskl moc nebo neměl pečetní vosk a zkoušel to s normálním, nemám pravdu?
  • @Anvil mam pečetný vosk
  • Tak to pak neporadím, zkus to několikrát a uvidíš, že najdeš svůj styl, jak to udělat bez potíží.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    YT je plný návodů. Třeba tahle paní má celou sérii videí kde ukazuje různé druhy a metody.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Nevada Netušim.Co máš za stroj?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.