Soutěž o knihy, trička, odznáčky či karty s motivy GoT

upraveno 30. března 2013 v Akce a hlasování
Ahojte lidi!

Už dlouho tady pročítám všechny příspěvky, spoilery, názory a musím říct, že je tady hrozně fajn parta. Proto jsem se rozhodla nakonec vystoupit z anonymity a také se Vám ukázat. Tedy, nechci ukazovat sebe, ale svůj projekt, který se jmenuje /jak originálně/ Měsíc Písně ledu a ohně. Součástí je také velká hádací soutěž pro všechny fanoušky tohoto úžasného světa od George Martina o mnoho věcných cen - knihy, trička, odznáčky nebo hrací karty. Projekt vznikl jako podpora vysílání třetí série a sama stanice HBO přislíbila ještě další ceny.

Princip je hodně jednoduchý, každý den bude připravena rýmovaná hádanka, která bude odkazovat na nějakou postavu. Úlohou soutěžících je pak tu postavu uhodnout. Jak jsem tak koukala, spoustu z Vás toho ví o Písni mnohem víc než já, takže asi nejsem úplně způsobilá něco podobného pořádat, ale už jsem se do toho pustila a ustupovat určitě nebudu :)

Tak kdyby Vás to třeba zaujalo, stačí se podívat na moje webovky, kde se dozvíte víc.

http://laurdes.cz/?p=1493

Jestli jsou nějaké dotazy, ptejte se, ráda odpovím :)
1141517192032

Komentáře

• A já jsem pravděpodobně naprosto vedle a nápověda mě akorát zmátla :D
  • Omlouvám se holky, to bylo hlavně na Anvila a na Gepeta. :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    No tak teď teda nevím - i nápovědu dokážu našroubovat na mnou poslanou postavu, ale začínám mít nějaké neblahé tušení, že jsem vedle jak ta jedle :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @sveva Hahaha, tak a teď, přestaň tancovat a zamysli se, jak to sedí na mou postavu a zjistíš, že taky :D :D
  • @Anvil "Spousta sourozenců"? :)
  • @sveva Když to vezmeš stejně volně, jako vyložení hermafrodita u tebe, tak to dává smysl :D
  • jakej druhej hermafrodit? V sáze je jedinej hermafrodit poklad. Chci taky do PM vysvětlit jinýho hermafrodita .... a taky žlutý vlasy a zpěv atd... :)
  • Taky bych ocenila vysvětlení :D Klidně až po limitu :D Ale odpověď jsem poslala někdy dopoledne a jsem asi vedle a připadám si jak trouba :D
  • @sveva Přidáme Phoebeu k našemu "hádacímu" vláknu? :D
  • Taky to chci vědět a výsledky budou až zítra! :D
    upraveno 14. dubna 2013
  • laurdes přes víkend slavila narozky a teď se učí a nestíhá, tak to prý dá do kupy až zítra :) ...však ani včerejší nám neodhalila!
  • Taky by mě zajímalo, kdo tam ještě byl :D.
  • Máte to tam dámy, přeji hezké čtení a souhlas s mými názory :D
    @Phoebea Už jsi odhlasovala?
  • @Anvil Já taky, já taky! Prosím, prosím, smutně koukám :anxious: Jsem zvědava na toho druhého (nebo prvního) hermafrodita.
  • No tak to sem nahodte :)
  • Jak už někteří vědí, moje odpověď dneska zněla:

"Gendry
    Vzpomíná na matku, která měla žluté vlasy a zpívala mu, když byl malý.
    Spřátelil se s Aryou, která se nejdřív vydávala za kluka – proto ten „hermafrodit“ (ale tohle slovo mě dneska nejdřív pořádně zmátlo :) )"

• Moje odpověď není tak propracovaná, ale podle mě sedí lépe, je to Grešle,

Sladinka byla hermafrodit (obě pohlaví najednou, Arya neměla obě najednou, takže je to spíš transsexuál) :D
    Našel jsem v knize dokonce citaci se zpěvem: „Naše matka nám zpívávala, když jsme byly děti. Mému bratrovi a mně. Vždycky říkávala, že nezáleží na tom, jaký máš hlas, pokud se ti píseň, kterou zpíváš, líbí.“ Grešle Tyrionovi
    A žluté vlasy bude buď někdo z Lannisterů, kterří zavinili smrt jejího bratra nebo ser Oswell Kettleblack, který je najal, aby účinkovali na Joffreyho svatební hostině.

I "sourozenci" jdou vysvětlit, jako trpaslíci, které zabili místo Tyriona, ale uznávám, že tady je Gendry lepší ;)

Vaše názory?
  • @Anvil
    Na Grešli sice líp sedí ten hermafrodit, ale na Gendryho zase ten první řádek. To, že si vzpomněl na žluté vlasy a zpěv matky mělo v příběhu alespoň nějaký význam, narozdíl od Grešle...

Já mám taky Grešli.

Zpěv - vystoupení na Joffově svatbě
    Žluté vlasy - brácha, kterého zabili místo Tyriona
    Hermafrodit - Sladinka
    Sourizenci - trpaslíci zabití místo Tyriona
  • @sveva
    Mno, ale diskutovali jsme přece o tom zpěvu, že. Ve wiki je jenom o žlutých vlasech a nikdo zde si skutečně není jist, jestli tam byl i zpěv. Máte někdo citát?
  • Přiznávám, že Arya jako hermafrodit mě vůbec nenapadla. Taky jsem tipovala Penny. Ale svevina argumentace pro Gendryho je povedená.
  • Aha, tak to je zajímavé. Mě úplně prvně napadlo, že to taky je nějaký "přenesený význam" a ne doslova (takže jsem přemýšlela, že je to Jaime - míval žluté vlasy, které mu ale "zešpinily", zpěv = Tom Sedmistruna a "hermafrodit"... spíše "mužatka"... to už si domyslíte :D).
    Ale nakonec jsem napsala jinou odpověď.
  • upraveno 14. dubna 2013
    Jo, jako on to asi ten Gendry nakonec bude (kvůli nápovědě) :D
    Edit: Ale zklamalo mě, že tam jsou části, které sedí na Grešli líp, to předtím nebylo, vždy šlo říct, na kterou postavu to "sedí nejlíp"
  • @Anvil Našla jsem, ve Hře: "She died when I was little. She had yellow hair, and sometimes she used to sing to me, I remember. She worked in an alehouse."
  • Tak ten moj Illyrio je vedle jak ta jedle. Sice spomina na zlte vlasy, ktore kedysi maval a mozno mu spievala manzelka. Netusim. Hermafrodita som ponala trochu obrazne ako Varysa :)
  • @Hildegarda Super, tak nejsem úplně mimo! Měly jsme úplně stejný myšlenkový pochod :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.