No, ten názor už tu párkrát zazněl. Mně se docela líbily nejstarší povídky, ale postupně mě to přestávalo bavit -> začínalo nudit -> kroutil jsem hlavou -> dočetl aby se neřeklo.
Já mám teda zase snad radši ságu, než povídky... Ale to už je jiná písnička, nechci tady dělat vlny, Zaklínač vs. Píseň, to je věc vkusu. Mě spíš zajímala ta Husitská trilogie, ale asi to zase takový terno nebude...
Narrenturm jsem kupodivu četla před Zaklínačem a přes to, že mě nalákal na koupi kompletního Zaklínače, ten příběh mě až tak neoslovil, abych se pustila do dalších dílů. Asi mi tam vadily ty nadpřirozené prvky nebo co.
@Anvil Z toho mi uvázla nějaká ta hláška, jak druidi nebo kdo hrozej, že jestli lov bude pokračovat stejným tempem, že za nějakých 500 let to vyhubí nějaký úhoře nebo co a král jim řek, aby teda přišli za těch 500 let. Jestli si to aspoň přibližně pamatuju...
@flanker.27 Tak tohle si nepamatuju, ale hláška skvělá, sdílím názor, že příroda je tu pro nás, ne my pro ni, takže sice s ohledem, ale ne v chýších z bláta a tunikách z recyklovaného hnoje.
Ano to je z té povídky. Trošku se obětovat. Kníže se zamiloval do mořské panny a ona do něj, Geralt jim dělá překladatele. Ona chce aby s ní žil ve vodě, on aby ona šla žít na břeh. Když se ani jeden nechce trošku obětovat (ocas vs. nohy) Kníže odmítne Geraltovy zaplatit, že to zpackal on. On ani Marigold nemají prachy a tak jde Marigold zpívat na svatbu, a Geralt s ním aby se najedl a tam potkává bardku s přezdívkou Očko. A tak se odvíjí dál děj té povídky.
@Anvil Co třba lidí s trochu větším zalíbením v otevřeném násilí než je Lady Sansa. Jí bych typoval spíše na Hunger Games nebo něco v tom stylu. Navíc už tady několikrát zmínila o jejím oblíbeném typu postav a co si budem povídat, Geralt by radši nechal pomřít všechny lidi ve Westerosu (poté co by zjistil že si stejně nic jiného nezaslouží) než aby se něco stalo jemu. Je to prostě typ postavy které budu držet palce třeba já (hurá - konečně někdo kdo se nechová jako sebevražedný idiot bojující za rádoby vznešené ideály) nebo Chmur. Ale Lady Sansa to určitě nebude. Samozřejmě, líbit se jí může, ale byla by to spíše náhoda.
Hunger Games jsem četla a věkové skupině 9-12 let bych to rozhodně číst nedávala. Sice to není taková pecka, abych to chtěla číst stále dokola, ale celkem se mi to líbilo - hlavně 1. díl (miluju Woodyho Harrelsona a když jsem zjistila, že jde do kin jeho nový film, tak jsem si to musela přečíst, abych věděla, co tam bude dělat).
Zaklínače jsem četla taky a je to jedna z mých nejoblíbenějších ság, tak teď nevím, čeho jsem cílová skupina :(
@Everett_Young Dneska při sledování 9. dílu Spartaca jsem zjistila, že mi nedělá dobře ukřižování, takže nevím, jestli dobře snáším násilí.
Do Twilightu asi nepůjdu, stačily mi filmy. O přečtení 50 odstínů šedi a toho dalšího jsem vážně uvažovala, protože mě zajímá "co na tom sakra je", ale asi si počkám na film a ve slabší chvilce si ho pustím (předpokládám, že horší jak Magic Mike a Twilighty to nebude).
@sederik Ja mam precitanu celu trilogiu. Zo zaciatku mi to tymi eskapadami pripominalo Barona Prasila :), ale casom sa to rozbehlo. Tiez nie som zbehla v latine a sralo ma to, ale vzadu boli vysvetlivky. V poslednej knihe je jedna z najlepsich, najdojemnejsich, najsilnejsich scen, ake som kedy zhliadla mojimi dioptriami. Revala som ako tur, dioptrie som cistila 5x :)
@Lady Sansa Proč kýč? Dobrého fantasy je poměrně dost a sra*ku ti vydaj od jakýhokoliv žánru. Možná to jde na fantasy hodně vidět, protože se toho vydává opravdu hodně
Komentáře
Mě spíš zajímala ta Husitská trilogie, ale asi to zase takový terno nebude...
Zaklínače jsem četla taky a je to jedna z mých nejoblíbenějších ság, tak teď nevím, čeho jsem cílová skupina :(
Do Twilightu asi nepůjdu, stačily mi filmy. O přečtení 50 odstínů šedi a toho dalšího jsem vážně uvažovala, protože mě zajímá "co na tom sakra je", ale asi si počkám na film a ve slabší chvilce si ho pustím (předpokládám, že horší jak Magic Mike a Twilighty to nebude).