Theon je pohledný, chytrý, rázný, ambiciózní. Už od první kapitoly jsem ho nemohl vystát (do hlav se nekope!). Je taky arogantní, tvrdohlavý a krutý. V hloubi duše ponížený, toužící světu ukázat, kdo je doopravdy. Vnitřní nejistotu maskuje suverenitou a "tvrdostí". Jeho vztah k ženám obecně je... nezdravý. Řekněme si to na rovinu - je to děvkař. S ženami to umí, ale jakmile od nich dostnae, co chce, přestávají ho zajímat. Asi se jim nevědomky mstí za to, že byl své dětství nucen trávit jako rukojmí na dvoře svého nepřítele.
ad Sandor: No dobře, tak to není úplně čistý sociopat. (mé ne/znalosti v tomto směru čerpám výhradně z knih Thomase Harrise) :-) Uznávám, že cítí emoce. Nenávist zcela určitě. Myslím ale, že by se rád od emocí oprostil, cítí je jako něco nepatřičného, jako něco, co mu brání v tom být Psem, Ohařem. Sansa ho v tomto ohledu nejspíš zachránila. Nakazila ho lidstvím, ukázala mu, že to, jestli se stane psem nebo člověkem, záleží čistě na něm.
Ale mně vůbec nevadí, pro co píšeš, milá lady Týno! Nejsem moralista (nad to jsem povznesen:-)) agresor ani drtič. Jenom se bavím. Diskuze s tebou jsou velmi osvěžující. Byl to celé vtip, opravdu jsem nečekal, že bys mě začala rozebírat. :-))
Já vím. Kdybys byl, vypadala by ta reakce jinak :-) Z té morální převahy si nic nedělej, tu nade mnou cítí skoro každý, včetně kopáčů škarp, kriminálníků a těhotných žen, které se provdaly za o dvě generace starší muže kvůli penězům a prestiži a nyní se stěhují ke svým milencům :-)
Komentáře
Z té morální převahy si nic nedělej, tu nade mnou cítí skoro každý, včetně kopáčů škarp, kriminálníků a těhotných žen, které se provdaly za o dvě generace starší muže kvůli penězům a prestiži a nyní se stěhují ke svým milencům :-)