@Everett_Young Dík, jako bonus ti prozradím, že až na jednu, dvě poslední, mám všechny doma. Mě to tehda fakt bavilo (i když je fakt, že přečtu kdeco).
@MissUtahraptor Já mám pocit, že jsme je četli před Bobšem, ale klidně to mohla být třetí třída (a Bobeš čtvrtá). Na vyšším stupni už nebylo čtení, tedy aspoň takové to, že se postupně po několika stránkách četlo nahlas pro celou třídu.
Ja si zo základky z povinného čítania pamätám akurát Krvavú Grófku (o Báthoryčke), ale to bolo až niekde v 8. ročníku. A ešte sme sa v 5. triede museli povinne nadrviť Mor ho, to si pamätám doteraz. Zleteli orly z Tatry, tiahnu na podolia... :D
Už asi tři roky čtu ságu Darrena Shana. Je to strašná nuda. 1.-3. knížka byla OK, docela zajímavé počteníčko, ale od té 4. knihy je to děs :D. Teď jsem u 7. a fakt nevím, jestli to někdy dočtu (ale slíbila jsem to kámošovi). :/
Můžete mi vysvětlit:Proč v Krvi elfů,jak trpaslíci převáž povoz s bečkami, jsou ty bečky plný kamení?Já vím že to má bejt past, když někomu Demawend a Henselt nevěří, tak naplní povoz kamením.To jako nevěří ochrance karavany nebo komu?
Zdravím, tak jsem nevěděl kde navázat se svým dotazem a tady mi to přišlo vcelku vhodné... Právě jsem dočetl povídku Potulný rytíř a procházením místních diskuzí jsem narazil na šuškandu o existujícím překladu druhé povídky z tohoto cyklu The Sworn Sword od Léta. Nebyla by prosím možnost, abych tento překlad nějakým zázrakem získal k přečtení?
@Melindaaaa Jo, jo, přesně tomu :D. Prvních 5 knížek jsem četla v originále, ale potom už se to fakt nedalo. Doufala jsem, že čeština bude aspoň "na oko" lepší. Je pravda, že jsou ty věty víc rozvinuté a tolik se tam neopakují slova, ale ty nelogičnosti to táhnou dolů. Ale ten 11. nebo kolikátý díl je prý boží. Chci to dočíst taky proto, že jsem zvědavá, jak to dopadne. Ale předtím dám možná ještě kolečko ASoIaF :D
Tak jsem se konečně dostal k četbě Kroniky Královraha a hned na úvod mě čekalo velice nepříjemné překvapení. Nevím jestli je to vydáním, nebo jestli jsou překladatelé opravdu tak retardovaní každopádně jméno Kvothe je do češtiny přeloženo jako Kote. To už tam klidně mohly dát Kotě a měli by to bez gramatické chyby! Je tohle normální?
@Everett_Young Retardovaní nejsou - čti dál a dozvíš se víc ;)
Včera jsem se konečně dostala k Tulákovi Roverovi a to bylo tak hezké a milé. Strašně se mi to líbilo. Po Královi Kryse a Pánu much hotová terapie. Dík MU, žes mi to doporučila :)
Kdo ještě nečetl, tak doporučuju Cestu od Cormaca Mccarthyho :) zrovna se ji chystám podruhé číst (až projdu znova všech 5 dílů písně). Spolu s Life of Pi (Ian Martel- skvělý jméno, což) asi nejlepší, co jsem kdy četl.
Komentáře
Jako osmileté dítko jsem z Káji byla nadšená.
@M1on ten jsem normálně stáhl na ulož.to, ale ty další povídky tam nebyly. Jinak jsem to četl z elektronické čtečky knih, jestli se ptáš na tohle
Včera jsem se konečně dostala k Tulákovi Roverovi a to bylo tak hezké a milé. Strašně se mi to líbilo. Po Královi Kryse a Pánu much hotová terapie. Dík MU, žes mi to doporučila :)