Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1143144146148149394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Hildegarda Ale ten Jaime... :)
  • @flanker.27 ...sa mi zas tak nepaci :).
    Ale keby tam bol Tyrion, tak to je ine kafe :)
    @Hildegarda Ženský vkus nikdy nepochopím =D
  • @flanker.27 Ze? Tipujem, ze asi 100x si sa to iste pytal sam seba, ked si pochopil, ze Eliska ma zaujem ;)
    upraveno 22. března 2013
    @Hildegarda To bylo tak rychlý, že se nikdo zeptat nestačil (vč. mě) :D
  • K debatě s animákama, většina těch americkejch má jeden dva světlý momenty, jinak je to bída, vyjímka je UP (Vzhůru do oblak). Neamerický jsou o dost lepší, Samurai Champloo, všechno od Miyazakiho, většina z Francie (Iluzionista a vůbec).
    Jinak poslední film, co mě fakt strašně nadchl (a to je sakra těžký, to mi věřte) byl Moonrise Kingdom, kdo nezná, tak doporučuju.
  • tak damy, pana Greye vo 50 Shades of Grey ma hrat hrdina v Arrow
    myslela som, ze to bude niekto charizmatickejsi, ale vsak naco ;-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jak teď tak koukám na trailer na World War Z, vypadá to, že aktuální trend akčních scén jsou únosy, pády, výbuchy a další vylomeniny s dopravními letadly. Poslednímu trendu, bitky v lesích a lámání stromů na třísky (HP7, Avengers, Sherlock Holmes 2, Hunger Games, Transformers 2, Wrath of the Titans,..) už asi odzvonilo. Teď se budou lámat letadla v půli.
  • @Montezuma3 Hlavně aby už odzvonilo těm Transformers.
  • upraveno 23. března 2013
    @Everett_Young teraz prídu TMNT!
  • upraveno 23. března 2013
    @JoeGyry ale nebudou to želvy ani ninjové a ani mutanti :D.

Konečně jsem viděla Megamysl - spokojenost naprostá. Konečně někdo vyslovil názor, se kterým souhlasím, ale připadám si jako jediná na světě: "nejsou důležité naše činy, ale to, jak se k nim stavíme a co si myslíme".
  • @Kolikokoli no ani teenage nebudú a vlastne ani turtles (nemali byť mimozenšťania?)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 24. března 2013
    "Aliens invade Earth and inadvertently spawn a quartet of mutated reptile warriors, the Ninja Turtles, who rise up against them to defend the world." Tyhle rebooty všechny jenom otravujou, já bych to zakázal.

Edit: snad aspoň budou z Dimenze X
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Ugla Chtěla jsem tím říct, že Megamysl byl sice padouch, co ničil města atd., ale přitom to byl dobrý "člověk". Stejně jako třeba dr. Horrible - je to záporák, ale v srdci je dobrý. To je důležitý. Matka Tereza je sice opěvována, jak všem pomáhala atd., ale že to byla sobecká ženská, která svými praktikami způsobila smrt mnoha lidí, už nikdo nevidí. Není důležité, co člověk dělá, protože to je ovlivněno okolím a výchovou. Důležité je, co cítí, co si o tom myslí, jak sám sebe vidí, protože takovou věc moc výchovou neovliníš.
    Navíc je jedno, co si o tobě myslí ostatní a jak tě budou posuzovat. Důležité je, co si o sobě myslíš ty a ti, kteří jsou ti nejbližší - kteří ví, jaký doopravdy jsi. A ne to, jestli vrazíš nějaké prachy do nemocnice nebo výroby léků. Je to sice hezké, ale když jsi v srdci zkažený a za zavřenými dveřmi jsi ty ten "padouch", tak takový člověk nestojí za nic.
    @Kolikokoli Proč myslíš, že vzniklo helo "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly."

Už jsem tu o tom jednou mluvil. Existují dva krajní přístupy, jak hodnotit morálnost činu. Jeden hodnotí podle úmyslu, druhý podle důsledku. Dobrý úmysl vedoucí ke špatnému konci je podle mě tragická nezodpovědnost. Dávám přednost zodpovědnosti před hurá dobrem.
  • @flanker.27 Hurá dobro taky nic moc. Ale raději "padouch Jaime", kterého všichni nenávidí, přitom je to cíťa, než "hrdinka Arya", která je ve skutečnosti sobecká, tvrdohlavá a pomstichtivá... děcko.
  • @Kolikokoli Jestli si myslíš že Jaime není sobecký, tvrdohlavý a pomstychtivý tak jsi hodně naivní :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. března 2013
    ...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    To se tak říká, u nás je to vcelku používané :)

(A sorry za ten smazaný post, nakonec jsem zjistila, že to nechci vědět.)
  • @Hildegarda No, pro toho konkrétního člověka a jeho blízkého okolí. Co si myslí společnost je fuk - to co je v jednu dobu zatracováno, bude za 100 let vyzdvihováno a naopak.
  • @Kolikokoli: Přesně jak říká Hildegarda. I ti blízcí tě hodnotí podle toho, jak se chováš. Do hlavy ti totiž nevidí nikdo, ani oni. Mají samozřejmě větší šanci pochopit tvé pohnutky a úmysly než někdo "cizí", ale to je asi tak vše.

Že výchovou neovlivníš to, jak člověk smýšlí? Pro mě znamená výchova přesně tohle. To, že někdo svým jednáním a příkladem formoval moje vnímání světa. Nějaké naše dispozice ovlivňují to, jak tyhle vzory hodnotíme a přebíráme, ale není mi příliš jasné, jak to od sebe chceš oddělit.

Pokud jde o "společenské konvence" - že někdo něco dělá jen proto, že se to od něj očekává a nemyslí to přitom upřímně - to je taková výchova nedotažená do konce. Dotyčný se naučil dělat "opičky", ale nevidí za tím nic hlubšího.

K tomu Jaimemu už jsem se nejspíš vyjadřoval dřív. Díky knize máme možnost nahlédnout mu do hlavy a stejně mě nepřesvědčil. Tihle borci ti budou připadat úžasní do té chvíle, kdy tím, koho zrovna pro své pobavení shodí, budeš ty. Jaime se od Joffreyho liší hlavně tím, že nad sebou měl náročného a přísného Tywina, posléze pak velitele gardy, takže se musel i leccos naučit. Má tak minimálně určitý respekt k schopnostem druhých. Joffrey tohle srovnání nikdy neměl, chyběla mu jak nadřízená autorita, tak konfrontace, a navíc si ještě zvykl, že je vždy po jeho.
  • upraveno 25. března 2013
    @Ugla No, jak jsem říkala, jsem asi jediná na světě, kdo to tak vidí. Pro mě prostě nejsou důležité činy, ale slova. Dělat může člověk všelicos, ale když je v srdci dobrý a umí to i říct, tak je mi jedno, co udělal (pokud to tedy myslí upřímně). Pro mě je Jaime dobrý, stejně tak třeba seriálový Theon nebo Daenerys - chovají se jako blbci, dělají blbá rozhodnutí a nejsou zrovna příkladem pro ostatní. Jenže v srdci jsou dobří, nejsou zkažení (možná tak na povrchu - společností). Ve skutečném světě ovšem do člověka nevidíme, proto nemůžu číst jeho myšlenky, ale věřím (většinou) jeho slovům. Když mě někdo podrazí nebo mi něco ukradne, tak mě to mrzí, ale stačí, aby se slovně omluvil (a aspoň to vypadalo, že to myslí upřímně) a já mu odpustím.
    Jo a ještě bych asi měla dodat - podle mě je dobrý každý člověk, který má svědomí.
  • Z historického hlediska jsou spíše ceněni ti "zlí" velikáni. Ti, kteří sjednotili říše, postavili monumenty apod. a utratili na to spousty lidí. Nikoho nezajímá, jestli začali jako humanisté s dobrém v srdci a zvrtlo se to nebo celou dobu šli tvrdě za svou slávou. :-)

GRRM se na takové lidi dívá z různých optik. Jiný spisovatel by z Daenerys udělal matku Terezu a neřešil, čím krmí svoje osvobozené otroky. Jaime by byl klasický psychopatický záporák s nezdravými sexuálními choutkami. :-)

Ještě existuje jedna skupina lidí - co dělá dobro jako vedlejší produkt. Zajímalo by mě, jestli takový Schindler ze Schindlerova seznamu zamýšlel někoho zachránit nebo ho zajímal pouze zisk.
    upraveno 25. března 2013
  • @flanker.27 Hlavně, že byl Schindler oslavován v Izraeli, jestli ten film nelhal.

Dnešní dobrodinci jsou spíše produkt médií. Vždycky někoho vyberou a udělají z něj celebritu. A ta celebrita pak ze své nové pozice řeší věci, kterým nerozumí. (viz matka Tereza :-)Nebo Havel :twisted: )

Seznamy lidí jsou vůbec zajímavé téma pro morálku. Blíží se katastrofa, máme Archu, koho na ni dáme?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.