Sukně nosím jednou za uherský rok, když na to mám vyloženě chuť, šaty mám všehovšudy jedny a to jen proto, že zrovna tyhle se mi strašně líbily a dají se nosit i jako dlouhé triko ke kalhotám (i tak jsem je měla na sobě dvakrát, třikrát). Většinou se prostě cítím pohodlněji v kalhotách (včetně léta), které jsou pro mne i mnohem praktičtější. Ono denně strávit dvě hodiny sezením v autobuse a další dvě v metru/poklusem pěšky a mít na sobě sukni- hlídat, aby byla srovnaná atd.- tak se scvoknu. Nehledě na drobný, takřka zanedbatelný fakt, že jsem neskutečné prase :oops: a sukně/šaty jsou hned druhé- za bílým prádlem- v mém soukromém žebříčku spolehlivosti zasvinění. Navíc člověk nikdy neví, kdy se dostane do kontaktu s nečekanou špínu (pampelišky a světle krémová sukně), nebo bude třeba zvýšené pohyblivosti (v dlouhé sukni se na strom leze zatraceně blbě a krátkou si radši ani nedomýšlím) a když už si mám zničit slušné oblečení, ať jsou to radši kalhoty. :)
@Everett_Young Asi jsi mě nepochopil, nemluvím o těsných kalhotech, mluvím o ženském oblečení a pod tím já rozumím šaty+sukně. Ne že by ženskejm neslušely džíny, když na to maj figuru, ale tomu prvnímu dávám přednost.
@MissUtahraptor já musím chodit kilometr pěšky na zastávku někdy i dva (u nás skoro nic nestaví) plus často dobíhám a především v létě, když se mám péct dvě hodiny v autobuse, bych to v kalhotách nebo kraťasech nevydržela :) Navíc pokud mám volnou splývavou sukni v délce těsně nad kolena nedovedu si představit, jak by se to mohlo vyhrnovat nebo krčit a většinou si zaprasím kalhoty než sukni. Je fakt, že když zafouká vítr, může to být trochu problém :D pokud venku řádí vichřice, tak si samozřejmě šaty nevezmu, ale do parného dusna mi přijdou ideální.
@Dreamer Mám holt talent na ohrnování/vyhrnování/přehrnování ve zdánlivě nevinných podmínkách. A rolovat se na sedačku s taškou, dvěma, bundou a ještě si rovnat sukni... bohové, já mám problém nasoukat se tam v zimě s kabátem! :anxious: A co se dobíhání týče- nesnáším, když okolo mne při běhu něco vlaje. A je úplně jedno, jestli je to sukně, kabát a nebo třeba taška na delším uchu. Je fakt, že v létě mohou být kalhoty docela peklo, ale dá se to vydržet a nemusím nic hlídat. :)
@Nevada Však na mém taky - jen to není myšleno smrtelně vážně a všeobecně. Já vždycky za svoji obhajobu šatů, sukní, košil a sak dostanu děsně na držku, i když nevím proč - předpokládám, že je jasné, že je to z mého pohledu.
@MissUtahraptor V prasení nevidím rozdíl mezi kalhotami a sukní - jde o barvu a materiál. Mně zas nejsou pohodlné kalhoty a necítím se v nich moc dobře, proto je skoro vůbec nenosím. Džíny nevlastním vůbec - měla jsem kdysi jedny a přišly mi děsně tvrdý a v zimě v nich byla zima a v létě vedro. V sukni/šatech jezdím na kole (do školy to mám asi 5 km) a nikdy jsem problém neměla - když fouká, tak je to trošku adrenalinovější (ale vzhledem k otmu, že nosím punčocháče i spodní prádlo, nic zas tak strašnýho se stát nemůže) :)
@Everett_Young Stejně jako Gardien, krom toho že "boží" už z principu neříkám, tak bych se zdráhal toto stvoření nazvat ženou :) Nicméně pochopitelně jen ať jsou ženský co nejrůznější podle vkusu každého soudruha... :)
Musím se přidat k @Miss_Utahraptor, protože sukni ani šaty prakticky nenosím, což ovšem neznamená, že by se mi to na holkách nelíbilo, jen na mně se mi nelíbí a není mi to pohodlný (neumím sedět s nohama u sebe :D), prostě na to nemám postavu (zápasnický ramena a cyklistický nohy nemůžou vypadat tak roztomile v šatech, jak bych si přála :D). Naopak miluju kraťasy skoro jakéhokoliv střihu, kromě těch co jsou málem menší než kalhotky. Moje nejoblíbenější boty jsou tenisky, což se k šatům taky zrovna třikrát nehodí. Ráda nosím balerínky, ale ty se hodí i ke kalhotům. Prostě podle mě jsou kalhoty milionkrát praktičtější a jsem prostě kalhotovej typ :D Můj obecně největší problém s oblečením je ten, že naprosto nesnáším nakupování!!!!
Tak abych se přidala do diskuze, dřív na mne šaty málem nikdo nedostal (ústupek byly taneční apod), chodila jsem akorát na džínách, kapsáčích a mikinách (asi tak okolo 16 let), pak jsem se pomalu začala přeorientovávat na sukně a teď mám v šatníku hromadu šatů, sukní a pár kalhot, z nichž většinou nosím jen jedny černé kvůli sboru (povinná uniforma) a manšestráky - to když už mám v zimě všechny teplé punčochy v prádle. Zbytek je na práci na zahradě:)
Jinak nedám dopustit na sukně a teď ještě na šortky - mám takové částečně z vlny, pod to barevné punčocháče, vlněná nadkolenka a je mi tepleji než v kalhotech - kalhoty nemám ráda, jsou mi nepohodlné. Pro mne jsou asi nej šaty - no mám taky typicky ženskou postavu přesýpacích hodin, takže když si obleču klasicky střižené džíny nebo kalhoty, co jsou dnes v obchodech, tak to dopadá tak, že by se mi v pase s nadsázkou do kalhot vešel ještě jeden člověk....
@Melindaaaa napodobne - taktiez nohavicovy typ a neznasam nakupovanie :) kedysi som nosila sukne a celkom rada, ale v sukni sa blbo pohybuje po pieskovisku a robia sa kolaciky z formiciek...a takisto sa zle beha za deckom :) tak mam len dvoje dziny, tot moja vybava :) ale o 2 tyzdne idem na svadbu, tak nieco si dokupit musim, ale az zimomriavky obchadzaju, ked si spomeniem na obchodne centrum :-x
Já protože se snažím dělat něco jako balet a tam se prostě v sukni tančí, mám skuně a šaty hrozně ráda, ale někdy mám zase nálady, že i ryfle+tričko+svetr (a někdy i ryfle+tričko+fliska) mi přijde jako hrozně složitý model na oblíkání a na chození rovně a roztomile, takže když mě postihne tento stav, oblíkám se jako největší buran a nikdo by do mě netipoval, že jsem měla sukni vůbec v životě na sobě. :-)
Komentáře
Ono denně strávit dvě hodiny sezením v autobuse a další dvě v metru/poklusem pěšky a mít na sobě sukni- hlídat, aby byla srovnaná atd.- tak se scvoknu. Nehledě na drobný, takřka zanedbatelný fakt, že jsem neskutečné prase :oops: a sukně/šaty jsou hned druhé- za bílým prádlem- v mém soukromém žebříčku spolehlivosti zasvinění.
Navíc člověk nikdy neví, kdy se dostane do kontaktu s nečekanou špínu (pampelišky a světle krémová sukně), nebo bude třeba zvýšené pohyblivosti (v dlouhé sukni se na strom leze zatraceně blbě a krátkou si radši ani nedomýšlím) a když už si mám zničit slušné oblečení, ať jsou to radši kalhoty. :)
No, tak si přimysli smajlík i k té mojí poznámce a jsme si kvit. Ale na tom tvrzení to nic nemění ;)
A co se dobíhání týče- nesnáším, když okolo mne při běhu něco vlaje. A je úplně jedno, jestli je to sukně, kabát a nebo třeba taška na delším uchu.
Je fakt, že v létě mohou být kalhoty docela peklo, ale dá se to vydržet a nemusím nic hlídat. :)
@MissUtahraptor V prasení nevidím rozdíl mezi kalhotami a sukní - jde o barvu a materiál. Mně zas nejsou pohodlné kalhoty a necítím se v nich moc dobře, proto je skoro vůbec nenosím. Džíny nevlastním vůbec - měla jsem kdysi jedny a přišly mi děsně tvrdý a v zimě v nich byla zima a v létě vedro. V sukni/šatech jezdím na kole (do školy to mám asi 5 km) a nikdy jsem problém neměla - když fouká, tak je to trošku adrenalinovější (ale vzhledem k otmu, že nosím punčocháče i spodní prádlo, nic zas tak strašnýho se stát nemůže) :)
Nicméně pochopitelně jen ať jsou ženský co nejrůznější podle vkusu každého soudruha... :)
Můj obecně největší problém s oblečením je ten, že naprosto nesnáším nakupování!!!!
Jinak nedám dopustit na sukně a teď ještě na šortky - mám takové částečně z vlny, pod to barevné punčocháče, vlněná nadkolenka a je mi tepleji než v kalhotech - kalhoty nemám ráda, jsou mi nepohodlné. Pro mne jsou asi nej šaty - no mám taky typicky ženskou postavu přesýpacích hodin, takže když si obleču klasicky střižené džíny nebo kalhoty, co jsou dnes v obchodech, tak to dopadá tak, že by se mi v pase s nadsázkou do kalhot vešel ještě jeden člověk....
kedysi som nosila sukne a celkom rada, ale v sukni sa blbo pohybuje po pieskovisku a robia sa kolaciky z formiciek...a takisto sa zle beha za deckom :)
tak mam len dvoje dziny, tot moja vybava :)
ale o 2 tyzdne idem na svadbu, tak nieco si dokupit musim, ale az zimomriavky obchadzaju, ked si spomeniem na obchodne centrum :-x