Seriál Hra o trůny

upraveno 11. dubna 2011 v Seriál Hra o trůny
12467

Komentáře

• Mám teorii, že to čím dál větší odchylování od předlohy v seriálu nepraktikují, aby si tvůrci honili ego, ale z nutnosti. Jsou si asi vědomí toho, že Martin nemá šanci včas dopsat předlohu, ze které by vycházeli, ale může jim říct hlavní dějové body. Pokud to odchylování bude trvalý stav, tak asi nikoho nepřekvapí, až si tři roky po skončení seriálu přečte Sen o jaru a najde tam jenom ty styčné body - a bude aspoň nějaký důvod tu knížku číst. Má to ovšem vadu v tom, že prodeji knížky, jejíž osnovu známe, by to stejně uškodilo a na to je Martin moc dobrý obchodník. Na druhou stranu má slušný příjem právě ze seriálu, možná dost dobrý na to, aby se mu tenhle přístup vyplatil i tak...
  • Z nutnosti to je určitě, i když já myslim, že to je spíš z důvodu zjednodušování.
  • ja som optimista.
    knihy budú dopísané, seriál si na ne počká ( o tom nepochybujem, pokiaľ bude splnený bod a).

za najpravdepodobnejšie "zlo" považujem to, že dej Hostiny (zmiešaný s Tancom) padne rejtingom tak dole, že seriál skončí.

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • upraveno 4. března 2013
    Mně zase přijde, že čtvrtá a pátá kniha by mohly působit "na plátně" líp než na papíře. Zvlášť, pokud je zkombinují dohromady. Bude to asi hodně zaměřené na Jaimeho, Tyriona a Daenerys... Hodně záleží i na tom, jak si diváci oblíbí nové postavy (Martelly, Greyjoye, Aegona) - pokud budou zajímavý, tak podle mě i jo. A zbavíme se sáhodlouhých popisů jídla, ledacos se proškrtá, dění v Meereenu se trochu víc zašmodrchá (tohle zní možná až moc optimisticky, po tom, co provedli s Quarthem :D). Budou si muset pohrát s hodně dějovýma linkama, to vidím jako největší úskalí, ale co se týče "obsahu" nebo náplně pozdějších řad, tak i tam je podle mě z čeho čerpat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 4. března 2013
    @Dreamer Já se bála, že tohle někdo nahodí :wall:
  • Z nějakýho důvodu mě nadchla spíš ta zmínka o historickým seriálu. :)
    A je fajn, že má v hlavě dalších 9-10 povídek o Dunkovi a Eggovi, ale mohl by je taky někdy sepsat. :twisted:
    Jinak to vypadá, že on teda jen dodá nápady a všechno ostatní (scénáře, produkce) zařídí ostatní. To bych snad radši, aby to bylo něco mimo svět ASoIaF. :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No, řada současných literárních "slavných jmen" píše tak, že vlastně jen dodává náměty a jednotlivé úseky dále zpracovávají méně známí až neznámí znalci písma. Typickým příkladem je Tom Clancy. Aby nám Martin nedopadl stejně.
  • Styl psaní se dá napodobit dobře, ale postavy by dopadly tragicky. Čím víc čtu různé fantasy, tím víc si vážím Martina a jeho schopnosti tvořit živoucí světy.
  • upraveno 21. března 2013
    @flanker.27 Představuju si Martina, jak ohryzává tužku a přemýšlí, kterou část těla Tyrionovi odřízne příště (však my si umíme představit kterou) a které Starče to příště schytá :spike:
  • @flanker.27 Jak tohle může někdo dělat? Já bych na svoje šílený postavičky (a že jsou opravdu šílený) nenechal sáhnout nikým jiným.

@svoa00 Na Tyriona má voskovou figurínu na kterou hází žiletky. Co odpadne, to Tyrionovi usekne =D
    @Everett_Young Jak tohle můžou udělat? Prostě to vynáší, je to byznys. Tom Clancy je taková spisovatelská fabrika, ostatně v jeho knížkách o charaktery zrovna nejde.
  • Něco jako když druhořadí pisálci píšou knížky ze světa her, filmů a seriálů, protože se najde dost fanoušků, co to koupí.

Kdyby postavy dopadly tragicky, tak pak Martinův osud by byla pro ně eutanázie. :twisted:
  • @flanker.27 Vzdy som sa v kniznici cudovala, ze ake bichle to Clancy dokaze pisat :).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Trošku tápu, takže mohl by mi někdo říct, proč v seriálu už není Jon Umber? Nepamatuju si, že by se mu v druhé serii něco stalo...
    Nejen triky jsou drahé a děvek není nikdy dost.
  • @Maliky "Vždy" myslíš první sérii? ;)
    Asi všechny tři záběry, ve kterých s ním byl :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.