Povídka č. 1 /4. kolo/ - Ice & Fire

upraveno 1. února 2014 v Povídky

Komentáře

• Tak takhle přesně bych nechtěl aby to dopadlo, i když o tom postavy mluví jako o poslední možnosti. Jinak je to hezky napsané a velký rozsah možného budoucího děje. Autora si netroufám tipovat. Ovšem nějaký instinkt mi říká, že to psala ženská ruka.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Páni, to bylo na rozjezd skvělé.
    Na rozdíl od Blackfishe bych z poloviny chtěla, aby to takhle dopadlo :)
  • A kdy bude pokračování?
  • Masakr!
    Nelítostně depresivní začátek i konec, a to mezi tím není o mnoho optimističtější.
    Proroctví vsazené do zajímavé alternativní historie, nebo spíš postkatastrofické budoucnosti, odehrávající se dvacet let po "zhasnutí slunce", začátku Dlouhé noci.
    Povídka je členěna na tři části, které se odehrávají každá jinde a zdánlivě spolu nesouvisí, což nahrává myšlence, že je to spíše část románu, než samostatná a ukončená povídka.
    O konci se můžeme jen dohadovat, co se vlastně stalo, a co to znamená. Rozhodující střet o osud Západozemí je ještě zjevně před námi.
    Atmosféra ponurosti, zmaru a temného praskání ledu je velmi působivá, musel jsem si připravit šálek horkého čaje. :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 7. března 2013
    složení: 95% Bolestínský Edd, 5% konec světa. 0% podíl dětské práce při stavbě Zdi (pozn. Děti Lesa nejsou zahrnuty). :applause:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Škoda konce s Daenerys, jako drakobijci by se mi to líbilo více bez draků. ale zábavná povídka. Vůbec bych celkově řekl, že úroveň je oproti minulému kolu vyšší.
  • Bylo to čtivé, nenudila jsem se, ale... Tak nějak mi vlastně uniklo, co tím vlastně autor chtěl říci. Prve jsem si myslela, že to bude tím, že jsem to četla v trolejbuse a vedle mě seděl nahlas mlaskající dědula, ale když jsem to četla podruhé, nebylo to o moc lepší. Snaha se ale velmi cení, to zase jo ;-)
  • Doslova ponurá povídka, ale výborně napsaná. Je to opravdu jako část něčeho většího, bavilo mě to, ale trošku mi tam chybí konec :-)
  • Mne to pripadalo ako par tych utrzkov, ktorymi nas teraz krmi GRRM. Za mrazivu atmosferu velke plus. Musela som sa prikryt dekou a Dany na tom drakovi mi bolo fakt velmi luto :twisted:
    Imho nebude to zase az take jednoduche. Autor opomenul, ze Zed netvori iba lad, ale aj magia, teda aj nova verzia by nou mala oplyvat. Ci?
  • upraveno 15. března 2013
    @Hildegarda Pokud tu novou Zeď stavěli ze slané vody, tak bych nějakou magii čekala, aby se jim nerozpustila, až skončí Dlouhá noc. :-)

Povídka je velmi čtivá, posunutí v čase byl výborný nápad. Materiálu je tam fakt na román, proto není divu, že se v povídce nic nevyřešilo. Jde vidět, že autor má rád Starky a v budoucnosti s nimi počítá. :-)

Mám však dvě poznámky:
    - autor by si měl přečíst víc postkatastrofických knih. Nebo méně? :-k Bez slunce není chlorofyl, bez chlorofylu nejsou rostliny a bez rostlin nejsou živočichové. Navíc tam ani nemají supermarkety, ze kterých by brali konzervy. Takže se najedí akorát draci, když jim chutnají nemrtví.
    :twisted:
    - Nevidí Melissandra v plamenech přesné obrazy? Její věštění mi spíš připadalo jako zelené sny, v metaforách.
  • upraveno 15. března 2013
    K těm rostlinám mně napadá jedna věc: Jak to bylo za první Dlouhé noci, která trvala přes několik generací, vždyť tam také muselo něco jíst.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @David23 já to pochopila tak, že zima trvala několik generací a pak přišla Dlouhá noc a Jiní.
  • No i tak, když zima trvala několik generací, tak to lidi a zvířata nemohli vydržet moc dlouho. Možná kdyby žili z ryb nebo se jedli navzájem, tak možná :-?
    upraveno 15. března 2013
  • Přesně si to nepamatuju, ale je možný, že si stará chůva trošku přisadila, aby ta pohádka na dobrou noc měla pořádný grády ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.