Poradna

upraveno 23. července 2012 v Rozličný pokec
web je plný mudrlantov, ale občas sa oplatí poradiť v úzkom kruhu ľudí, ktorých poznáte. niekto vie aké televízory sa oplatia kúpiť, niekto sa rozumie do opravy auta a niekto....

Kutilovia a odborníci, toto je miesto kde budete velebení nami, čo majú veľa otázok.
1212224262775

Komentáře

• @Krisa Shodou okolností zrovna pracuju v Anglii, takže kdyby tě něco fakt trápilo, tak se můžu zeptat přímo anglánů, nicméně, ty překlady, které tady padaly byly podle mě dobré.
  • upraveno 3. března 2013
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Asi se budu muset zabít - na nečíslování úvodních stran jsem už přišla, ale ani za zlaté prase nemůžu vykoumat, jak se dělá nečíslování (odstranění zápatí) z posledních stránek.
    Ty styly mi nějak blbnou - změní mi styly stran i na jiných stranách, než chci :(
  • No ono je dost s podivem, že tam ty čísla vůbec máš, ten styl Default (aspoň u mě) žádné číslování nemá. Výběr stylu pro aktuální stránku se dělá v tom rozbalovacím okénku, co je mezi menu a samotnou stránkou, vybereš tam něco jako další, tím se ti otevře nabídka stylů, kde si vyfiltruješ styly pro stránky.
    @Ugla Já na to přišla, juhůůůůůůůů! :dance:
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Branislav_Gepeto Tím jsem právě tu diplomku dokončila ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Co znamená semi-canon source (na westeros.org), prosím? Něco jako nepotvrzený zdroj?
  • V jakém kontextu je to použito?
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    že to neni od Martina, ale je to jím posvěceno, schváleno. Nepatří do základního kánonu světa přímo od něj.
  • @Thorar Proto se ptám na kontext, slovo kánon tady totiž může znamenat i knižní ságu a info může být od Martina, jen z jiného zdroje.
  • Nebo u některých věcí to je ze zmínek v rozhovorech, tuším, že jsem na to hodně narážela u Targovského rodokmenu, kde to zase pocházelo z korespondence s Amok(em/ou/?!) ohledně ilustrací.
  • upraveno 5. března 2013
    Kánon je totiž, pokud vím soubor spisů. :) Takže to může být oboje.
  • @Nevada Nemáš zač :P
    Jak je možný, že tu nereagujete na "cizince"? Už se mi to stalo tady na fóru v krátké době potřetí? Je potřeba se někde představit, lézt všem komentářema do zadku nebo něco takovýho, docela mě to zaráží :) Dík za pomoc
  • @Thorar Dík, to mi dává za pravdu :)
    Mimochodem, potřebovala bych to "non-canon source" šikovně přeložit do ustáleného výrazu. Napadá vás něco?
  • upraveno 5. března 2013
    @Nevada Ha, první člověk reaguje, díky moc, budu si to pamatovat ;)
    (Mimochodem, Thorar měl v podstatě celkem pravdu, ale nebylo to úplně přesné, protože psal, že ty informace nejsou od GRRM, kdežto já navrhl, že ano, jen nejsou ze základních spisů, což je pravda i podle toho anglického fóra, na které poslal odkaz, jenom pro úplnost - ano, rád mám pravdu :D )
  • Zdroj mimo kánon?
    Anything written or created by other people but approved by the creator should be considered semi-canon
  • Anything written by the creator in the primary medium is automatically fully canon. In the case of A Song of Ice and Fire I would suggest that A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords, A Feast for Crows and the prose versions of The Hedge Knight, The Sworn Sword and The Mystery Knight should all be considered 100% canon.
    Takže to asi může být obojí?
  • A jsou to opět jen názory lidí...
    @Anvil ne
  • @Thorar S čím konkrétně nesouhlasíš?
    full canon
    Anything written by the creator in the primary medium is automatically fully canon.
    Anything written by the creator which is still subject to change should be considered canonical until we are told it isn't.

semi-canon
    Anything written or created by other people but approved by the creator should be considered semi-canon, or canon until the creator overrules it.

Vždyť je to jasně napsáno.
  • Ok, už jsem to dočetl. Tentokrát máš pravdu :)
    @Anvil Chápu, potřeboval jsi pozornost :-)
  • @Thorar Díky za pochopení ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.