Je Západozemí větší než Středozem?

upraveno 5. února 2013 v Svět ledu a ohně
Tak mě napadlo, který svět je větší? Západozemí nebo Středozem? Nenašel by se nějaký blázen, který by mi pomocí map s měřítkem a zmínek v obou příbězích nevypočítal přibližnou rozlohu obou světů a neporovnal je? Já na to nemám čas ani nervy, ale doufala jsem, že tady nějakého takového šílence objevím ^^

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    GRRM spomínal, že jeho svet nebude nikdy tak veľký ako Tolkienov, no možno myslel skôr rozmanitosť kultúr, jazykov, histórie. Inak mne príde Západozemie podrobnejšie a väčšie než Stredozem.
  • Nespomeniem si teraz na zdroj, ale myslím, že Martin niekde hovoril, že Západozemie je približne tak veľké ako Južná Amerika. Osobne by som tipol, že rozlohou budú také rovnaké, akurát ZZ je rozťahanejšie ako SZ.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    No hlavně na mapách LOTR je zachycená jen část kontinentu. Pokud by jste porovnali oba kontinenty, tak bych tipoval že vítězem bude Tolkien.
  • Svet ASOIAF je taký malý? Pamätám si, že Barristan Selmy raz v Meereene hovoril niečo o tichých sestrách a povedal, že najbližšia tichá sestra je 10 000 líg ďaleko. A ak je 1 liga 5 km, tak by svet ASOIAF mal byť ešte väčší ako náš, aj keby Barristan hovoril iba veľmi približne
  • čisto pocitovo, stredozem mi príde omnoho väčšia
  • @Jaqen Mne príde Stredozem menšia ako zapadozemí... Ale myslím len stredozem a len zapadozemí nie zbytok sveta
  • hm, tak to neviem. ale mám taký pocit, že medzi stredozemou a tým druhým kontinentom ( už si nepamätám ako sa volal, čítal som dávno) je omnoho väčšia vzdialenosť ako medzi Západozemím a Essosom, takže ak by sa porovnávala celková veľkosť svetov, tak by asi zvíťazil Tolkien
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    ja myslim, ze to asi zalezi na vasej predstavivosti, ktora imaginarna zem vam pripada vecsia, kedze ziadny z autorov vam na zaciatku nedal k mapkam mierku.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Edem pokud vím tak u mapy Středozemě je.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.