Tyranda je taková Catelyn Stark Azerothu. Loajální, ochranitelská a občas poněkud zbytečně přemoudřelá. Takový typ ženské není nikdy ideálem mladých mužů, neb její přednosti lze ocenit až s postupem času. Což ovšem ještě neznamená, že je někdo skutečně ocení.
Na to, aby se do ní chlap zbláznil, je příliš racionální a pragmatická, tedy svým způsobem "neženská". Na to, aby z ní byla plnohodnotná kámoška, je zas příliš rezervovaná a "málo chlap". Té největší romantiky/vděku, které se jí v životě dostane, bývá něco na způsob "ta moje stará je vlastně docela fajn". Když však náhodou dojde na lámání chleba, tak ji ten její vůl postaví na druhou kolej vedle svých vlastních povinností, a buď si skočí na pár tisíciletí schrupnout, nebo se nechá někde oddělat.
Tak, potrefené husy, ozvěte se, ať mají tady hoši trochu povyražení :P
Srovnávat Tyrande s Cat mě teda nikdy nenapadlo - asi proto, že mám Tyrande daleko, daleko, dáááleko radši než Catelyn :). Ale je to asi trefné. Já měla z elfek stejně nejradši Tyrandinu...generála? (ta noční elfka na panetrovi, nepamatuju si jméno), jak se nechala oddělat, aby zachránila Tyrande.
Z elfov najviac uznávam regenta Lor´Themara Therona a Kael´Thasa Sunstridera. Elfky, no, Sylvanas nemám rád potom, čo robila. Zo ženských postáv akurát Jainu a Alextraszu.
Kael´Thasa Sunstridera ? Vždyť to byl blázen toužící po moci, i když věděl co je plamenná legie zač, tak zradil Illidana a přidal se naplno k ní aby mohl mít víc magické moci a ani po smrti mu to nestacilo. To že chce pro elfy dobro byla jen zástěrka. Oni potřebují magii aby žili, ale čerpat ji od démonů byl dost blbej nápad.
Já to přestal sledovat u W3-FT. Tohle roubování příběhů a vymýšlení umělých zvratů za každou cenu pro mě nějak není. Duo Arthas - Sylvanas během dobývání Quel'Thalasu mělo šťávu, soupeření různých frakcí démonů a nemrtvých již nikoliv. V průběhu kampaně jsem si nejvíc oblíbil Jainu a Cairna, přičemž jejich setkání (přesněji hádka Jainy s Thrallem, a mlčícím Cairnem postávajícím poblíž) pro mě představuje jednu z nejúsměvnějších scén RoC vůbec.
Alleriu si pamatuju z nějakého datáče k W2, kde už byli hrdinové silnější než normální jednotky, takže mělo smysl je používat, ale hra na nich ještě nestála.
@Ugla Tak to jsi udělal dobře, že to dál nesleduješ :D Frozen throne je o něco slabší než Reign of chaos, ale je to pořád skvělá hra. To rozdělení nemrtvých ale aspoň vyplývalo z předchozího. Přiznávám, že mise nemrtví versus nemrtví mě taky moc nebraly - výsledek mi byl ukradený. World of Worcraft je zábavná hra s hezkým prostředím a hudbou a která člověka udrží u počítače v klidu tři hodiny, protože má pořád rozdělané dva tři úkoly a lidi neradi odcházejí od rozdělané práce. Prostě se mi za tu hru nechtělo platit. Po tom, co hrači porazili krále lichů, ale měl Blizzard radši udělat další strategii a s děním na Azerothu víc pohnout (je mi ale jasné, že se podívali na výnosy z WoW a nad tím nápadem se zasmáli) a pak si udělat WoW 2. Takhle v posledních dvou rozšířeních především kupí další mytologii a lokace. Z toho světa je dost velký guláš. Beru, že Gilneas vypadá jako Transylvánie Brama Stokera a lidi tam nosí viktoriánské oblečení - tohle nikdy nebyl středověký svět, mají přece gyroptéry a parní tanky a gnómové by byli schopní sestrojit snad i atomovou bombu. Beru rasu draenaiů, což jsou mimozemšťani schopní podniknout cestu vesmírem lodí - protože mimozemšťani jsou i orkové a draenai jsou nezkažení bratránci démonů z Plamenné legie. Pandareny už neberu. Ve Frozen throne byli jako vtípek. Ve WoWku sice Pandarie i pandereni vypadají kouzelně, ale jako by vypadli z čínských pohádek a bajek. Je to pořád ten samý svět, kde je na severu v ledu uvězněný nemrtvý polobůh a v troskách Lordareonu chodí mrtvoly? Prostě je to jiný druh fantasy a Blizzard tím potvrzuje přinejmenším to, že WoW je vážně jenom hračka.
Tohle doplácávání dalších ras/národů/kultur do již "rozjetého" světa působí vždy v lepším případě kostrbatě. Člověk si nevyhnutelně začne klást otázky, co dotyčná rasa dělala v době oněch stěžejních událostí minulých dílů ságy/hry, ve kterých se "hrálo o osud světa" a proč se v nich také neangažovala. Ona samozřejmě nemohla dělat nic, když ještě neexistovala, ale vysvětli to nějak rozumně..
Takoví indiáni sice také neměli o existenci Evropy ani ponětí a největšími událostmi jejich "světa" až do příchodu Španělů byly jejich vlastní kmenové války, nicméně svět, který je prošpikován portály a prohánějí se v něm draci i letadla, funguje nejspíš trochu jinak.
Jinak FT kampaň jsem dohrál též, jako ostatně téměř všechny RTS té doby, nicméně děj už mě tolik neoslovil. Místo toho jsem zkoušel standardní věci, jako zda se dají v poslední misi vyprasit všechny ty věže, přes které na mě nalejzá nepřítel, jestli nejde přece jen zabít Archimonda na konci RoC kampaně už ve hře, a podobné vylomeniny.
@Ugla Tak Noční elfové se o nějaké lidi a orky nezajímali, dokud jim nevyrazili dveře domu. Žili si v klidu na svém. Podobné je to s Gilneasem, jeho král ho odříznul obří zdí od zbytku světa. Draenaiové se zapojili hned, jakmile dorazili na Azeroth. O tom, že existuje Kalimdor a Northred, Aliance věděla, ale očividně neměli potřebu je řešit nebo dokonce kolonizovat. Podle internetu byli nejpočetnější rasou lidi, před příchodem orků jich bylo několik milionů (ve WoW už asi jenom čtvrt milionu), což moc důvodu pro hledání dalších zemí a zdrojů nezadávalo.
Takže jsem se po nekonečně dlouhé době vrátila k WoWku a ve zkušební verzi jsem dohrála několik postav do levelu 20...
a) To, že úvodní hrací zóny draenaiů jsou pořád ve verzi Burning crusade mě uráží. b) Malfurion se ve hře objevil prostě tak... bez vysvětlení. Vím, že je to popsané v komiksu, ale až se příště třeba Richard Knaak v knížce rozhodne vrátit do hry Illidana, tak by hráči ocenili, aby přímo ve hře byli u toho. c) Úkoly jsou jednodušší, takže hráče nic nenutí spolupracovat a celkově komunikovat. WoW je najednou single player hra! d) Vlastně nechci, aby se na Azeroth vrátili Turalyon a Allerie. Buď by podlehli moru neutrality, nebo by je po jejich příchodu někdo okamžitě zabil a byli by oživení, aby bojovali za Hordu. e) Vím, že Warcraft je vtipný vesmír, který nejde brát úplně vážně, ale dřív mi nedošlo, že Aliance je ten hlavní vtip. Moji příslušnost stejně tvůrci nezmění. For the Alliance!
@Thorar To je tvůj způsob hry. Vybavuju si ale, že dřív některé bossy bez pomoci druhých ani nebylo možné zabít. Nejlepší pocit jsem měla v nejtěžším dungeonu, který nám zabral víc jak dvacet minut. Náš paladinský vůdce s námi opravdu mluvil a nakonec poděkoval za spolupráci. Ten dojemný pocit, když mě kněž uzdravil, a hrdost, když jsem svým lukem paladinovi kryla záda... ;-)
@Everett_Young Tomu věřím a je smutný, že poloboha může vyřídit jediná postava :( Ale těch kravin je tam nespočet, už při volbě postav mi bylo proti srsti, že postavy za Alianci můžou být šamani a postavy za Hordu paladini (snesla bych ještě tak, že krvavý elf může být paladin) nebo že noční elfové můžou být čarodějové a černokněžníci.
Komentáře
Na to, aby se do ní chlap zbláznil, je příliš racionální a pragmatická, tedy svým způsobem "neženská". Na to, aby z ní byla plnohodnotná kámoška, je zas příliš rezervovaná a "málo chlap". Té největší romantiky/vděku, které se jí v životě dostane, bývá něco na způsob "ta moje stará je vlastně docela fajn". Když však náhodou dojde na lámání chleba, tak ji ten její vůl postaví na druhou kolej vedle svých vlastních povinností, a buď si skočí na pár tisíciletí schrupnout, nebo se nechá někde oddělat.
Tak, potrefené husy, ozvěte se, ať mají tady hoši trochu povyražení :P
Já měla z elfek stejně nejradši Tyrandinu...generála? (ta noční elfka na panetrovi, nepamatuju si jméno), jak se nechala oddělat, aby zachránila Tyrande.
Alleriu si pamatuju z nějakého datáče k W2, kde už byli hrdinové silnější než normální jednotky, takže mělo smysl je používat, ale hra na nich ještě nestála.
Takoví indiáni sice také neměli o existenci Evropy ani ponětí a největšími událostmi jejich "světa" až do příchodu Španělů byly jejich vlastní kmenové války, nicméně svět, který je prošpikován portály a prohánějí se v něm draci i letadla, funguje nejspíš trochu jinak.
Jinak FT kampaň jsem dohrál též, jako ostatně téměř všechny RTS té doby, nicméně děj už mě tolik neoslovil. Místo toho jsem zkoušel standardní věci, jako zda se dají v poslední misi vyprasit všechny ty věže, přes které na mě nalejzá nepřítel, jestli nejde přece jen zabít Archimonda na konci RoC kampaně už ve hře, a podobné vylomeniny.
Ano, Archimonda jde ve hře zabít :D
a) To, že úvodní hrací zóny draenaiů jsou pořád ve verzi Burning crusade mě uráží.
b) Malfurion se ve hře objevil prostě tak... bez vysvětlení. Vím, že je to popsané v komiksu, ale až se příště třeba Richard Knaak v knížce rozhodne vrátit do hry Illidana, tak by hráči ocenili, aby přímo ve hře byli u toho.
c) Úkoly jsou jednodušší, takže hráče nic nenutí spolupracovat a celkově komunikovat. WoW je najednou single player hra!
d) Vlastně nechci, aby se na Azeroth vrátili Turalyon a Allerie. Buď by podlehli moru neutrality, nebo by je po jejich příchodu někdo okamžitě zabil a byli by oživení, aby bojovali za Hordu.
e) Vím, že Warcraft je vtipný vesmír, který nejde brát úplně vážně, ale dřív mi nedošlo, že Aliance je ten hlavní vtip. Moji příslušnost stejně tvůrci nezmění. For the Alliance!