@Everett_Young Ne, ne, ne. My jsme praví potomci předlouhého, nepřerušeného, čistě rolnického rodu. Nějací obyčejní lordi nebo dokonce králové s námi naštěstí nemají pranic společného (Utajení bastardi našich předků v jejich řadách se nepočítají.). =D
Tady to zas někdo moc analyzuje. :-) Naštěstí literatura pracuje s básnickými licencemi na kdeco. Nesmyslné samo o sobě něco samozřejmě být může, stačí však, aby tomu lidé uvěřili, a nesmyslné to být přestává a stává se to skutečností. Aneb jak sny prosakují do našeho života. Malá násobilka politika.
Prostí lidé Západozemí, kteří Daenerys nikdy neviděli. Samozřejmě. :-) Tak o tom, že krása je subjektivní pojem, asi netřeba hovořit. Ale stejně se těchto termínů jako je "nejkrásnější", "největší", "nejlepší" používá jak ve fantasy světě, tak i v našem. Proč asi?
Flankere, flankere neber všechno tak vážně a upjatě. Mentoruješ jak Miloš Zeman, už ti chybí jen pár citátu:-) Navíc. Samozřejmě, že by se ti Dany líbila. Dany se zatím líbila každému kromě homosexuálů:-) Na druhou stranu by ses ty nelíbil jí, protože jsi kopie Joraha Mormonta v našem světe:-)
V tomhle směru nezbývá, než věřit Martinovi jako tvůrci tohoto světa. Když říká, že Daenerys je nejkrásnější ženou světa (a tím nemyslel našeho světa), tak to tak bude. Ať se vám to líbí, nebo ne.
@Montezuma3 Jo, co když má zrcadlo úplně jinej vkus než já :)
@heavy_head Páč lidi kdyby si nemohli sestavit žebříček s pořadím čehokoli, byli by hrozně nesví. Pořád musejí bojovat o první místa. Nestačí nám poslouchat Mozarta i Beethovena, Queen a Pink Floyd, pořád někdo musí řešit, co z toho je lepší.
@Chmur Chmure, já ti neberu, že sám hoříš plamenem víry v jedinou, ale musím tě varovat. Žiješ v představě, že stejnou nemocí trpí i ostatní a že je zdrví/zlomí/zničí informace, že pro jejich hříchy a herezi nedojdou stejné spásy v podobně přízně tvé bohyně. Z toho mě srdce fakt nebolí. :)
Daleko víc mě zajímá to, proč mě už asi počtvrté přirovnáváš k Jorahu Mormontovi. Šlo by nějak rozepsat styčné body?
@Nevada Martin je subjektivní vypravěč, má své oblíbence. A oblíbenkyně
Komentáře
EDIT: I když se z raptorů později vyvinuli ptáci.
Naštěstí literatura pracuje s básnickými licencemi na kdeco.
Nesmyslné samo o sobě něco samozřejmě být může, stačí však, aby tomu lidé uvěřili, a nesmyslné to být přestává a stává se to skutečností. Aneb jak sny prosakují do našeho života. Malá násobilka politika.
Nech zije najkrasnejsia zena na svete.
No o Helene by som pochybovala urcite :)
Tak o tom, že krása je subjektivní pojem, asi netřeba hovořit. Ale stejně se těchto termínů jako je "nejkrásnější", "největší", "nejlepší" používá jak ve fantasy světě, tak i v našem. Proč asi?
Navíc. Samozřejmě, že by se ti Dany líbila. Dany se zatím líbila každému kromě homosexuálů:-) Na druhou stranu by ses ty nelíbil jí, protože jsi kopie Joraha Mormonta v našem světe:-)
@heavy_head Páč lidi kdyby si nemohli sestavit žebříček s pořadím čehokoli, byli by hrozně nesví. Pořád musejí bojovat o první místa. Nestačí nám poslouchat Mozarta i Beethovena, Queen a Pink Floyd, pořád někdo musí řešit, co z toho je lepší.
@Chmur Chmure, já ti neberu, že sám hoříš plamenem víry v jedinou, ale musím tě varovat. Žiješ v představě, že stejnou nemocí trpí i ostatní a že je zdrví/zlomí/zničí informace, že pro jejich hříchy a herezi nedojdou stejné spásy v podobně přízně tvé bohyně. Z toho mě srdce fakt nebolí. :)
Daleko víc mě zajímá to, proč mě už asi počtvrté přirovnáváš k Jorahu Mormontovi. Šlo by nějak rozepsat styčné body?
@Nevada Martin je subjektivní vypravěč, má své oblíbence. A oblíbenkyně
To na věci nic nemění.