WarCraft + World of WarCraft

upraveno 21. ledna 2013 v Rozličný pokec
1356711

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jen tak mimochodem, filmový Warcraft se asi pohne:
    http://www.csfd.cz/novinky/3131-filmovy-warcraft-nasel-rezisera/
  • @flanker.27 Dobrý ráno =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @M1on Jeden holt nezvládně všechno :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • @Everett_Young Mno, znám jenom tenhle: http://www.imdb.com/title/tt0173840/?ref_=fn_al_tt_1

Celkem dobrá sci-fi, i když ty animované ksichtíky byly kožené a radši to měl být hraný film.
    @JoeGyry Já nejradši FF 7 :-P
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    a já chtěl Arthase. Jeho život jsem od té chvíle co se stal Králem Lichů nepochopil :/
  • @Benji Cos přesně nepochopil? V hlavě má dvě osoby, dušičku uvězněnou v meči, je už nějakou dobu mrtvej a všichni jsou na něj oškliví - chová se naprosto konzistentně :twisted:

Mno, vzhledem k časovýmu zasazení bys stejně viděl leda to, jak mu mrzne zadek na trůnu.
    @svoa00
    no já vím že:
    1. syn krále lidského království, dědic
    2. Uther - ten namakanej týpek - ho učí na paladina
    3. válka s orky
    4. přichází hrozba nemrtvých, Arthas dělá závažná a nutná rozhodnutí která se nelíbí Utherovi a tý jeho holce, asi čarodějka Jayne
    5. Arthas chce zabít nějakýho velitele nemrtvých, ale něco se mu stane a on zabije Uthera
    6. vrací se do hlavního města kde ho všichni vítají, ale on zabije svého otce
    7. nějak bojuje s nějakým démonem a vyhraje - stává se králem nemrtvých
    8. nemrtví ovládli svět

Tak a teď mně prosíííím opravujte :dance:
  • @Everett_Young FF7 bola je a bude najlepšie FF :)
    @Benji V kolika letech si to hrál? :D
  • @Benji Válka s orky v té době už dávno není, je mír. V severním lidském království se začíná šířit podivný mor, nejspíš magické povahy. Postarat se o to má princ Arhas, po ruce má svého mentora Uthera a čarodějku Jainu Proudmoore, svojí kamarádku z dětství a... no nazvěme to přítelkyně. Když dorazí k městu Stratholme, kde se rychle šíří zmíněný mor, Arthas navrhne radši místní obyvatele zabít, než aby se z nich stali nemrtví a začali vraždit další nevinné (mimochodem jako jediný přišel s nějakým řešením, Uther a Jaina by v rámci humanismu nechali místní obyvatele proměnit v ghouly a zombie a rozutéct se po království). Inu, a svůj plán taky uskuteční, zatímco ho Uther a Jaina opustí. Ve vzteku Arthas odjede na sever pronásledovat démona, který má tohle na svědomí. Mno - a jaká náhoda, do klína mu padne prokletý runový meč, který mu může výrazně pomoct. Zmíněný meč krade duše (první si vzal tu Arthasovu) a vyrobil ho král lichů (stejně jako zmíněný démon sluha Plamenné legie - ničitelů světů), kterého od té doby Arthas poslouchá. Vrátí se domů, zabije svého otce, Uthera, zničí tři království a spáchá mnoho jiných sympatických věcí. Později ho oslabený králů ličů (tj. duše orckého šamana Nerzhula) povolá zpět na sever, Arthas se dostane až k jeho ledovému vězení, osvobodí krále ličů z ledového vězení, nasadí si jeho helmu a splyne tak s Nerzhulem v jedno. ... O mnoho let později nemrtví neovládnou svět.

Ale jinak správně :-P
    @svoa00
    díky moc. Ale co s tím vším mají společní ti golemové co padaj z nebe jak meteoriti? A jak to s Arthasem a nemrtvými a lidmi nakonec dopadne? :)

@Everett_Young ve třinácti, myslím :-D
  • @Benji OK, takže si zase jednou zahraju na Wikipedii :-) Král lichů, démoni, nemrtví pánové děsu i ti ohniví golemové jsou součástí Plamenné legie. To je uskupení, které založil titán Sargeras, který kdysi společně s jinými titány tvořil celé světy, včetně Azerothu. Postupně ale došel k názoru, že jejich práce je poněkud vadná a od té doby prostřednictvím Plamenné legie příslušné světy ničí. Podmanili si ostatně i orky, kteří před lety málem na lidstvu (a jiných) spáchali genocidu. Azeroth se ale už několikrát proti Plamenné legii ubránil.

Král lichů (Nerzhul) začne jednat samostatně, ale to by byl ještě delší příběh. Když už pak má tělíčko (Arthase), zaútočí jak na Alianci a Hordu a má v úmyslu rozšiřovat z jejich řad svoje poddané geometrickou řadou. Následně je umlácený partou šprtů za klávesnicí, ale až po tom, co je zlomený jeho prokletý runový meč. Arthas má v posledních chvílích zpátky svojí osvobozenou dušičku a ptá se, jestli to už skončilo. Pokud věříš na konečnou smrt, tak Arhas prostě umřel, možná ale skončil ve warcraftí obdobě pekla.

Nemrtvých jsou vlastně dva druhy. Jedni jsou původní Pohroma a v současnosti ji má pod kontrolou nový král lichů (jistý drakem popálený, zemřelý, znovu oživený a mučený paladin, protože podle Blizzardů očividně ještě nezakusil dost), který je víceméně uvedl v nečinnost. Druhá část nemtvých má vlastní vůli, velitelku, jsou součástí Hordy a v současnosti jsou v podstatě novou Pohromou. Lidi jsou na tom blbě.

Uf, už se mě radši na nic neptej.
    @svoa00
    díky moc :)
    díky ze informace, s dalšími otázkami počkám :-D
    jo a to mně utvrdilo v tom že zfilmovat Arthase by bylo suuuupr :-)
    upraveno 1. února 2013
    Sylvanas Windrunner je taky skvělá, u mě rozhodně oblíbenější než Tyrande.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Nechceš sepsat dějiny Warcraftu (i s dějem po W3 - hlavně co se stalo s postavami z W3)? Já bych o ně měla zájem, 3x :D
  • @Everett_Young Ja som vedel ze v tomto sa zhodneme
    @Gardien to víš, Sylvanas je Cool, Malfurion vůl (nebo alespoň pro mě)...
  • @Benji Tak já bych tu story na jednu stranu taky ráda viděla na plátně, na stranu druhou chápu, že a) vraceli by se k uzavřenému příběh, b) ten přiběh je mytologický, silný a taky by tvůrci filmu byli okamžitě obvinění z vykradení Hvězdných válek. Tu Arthasovu verzi o zástupci světla, co se přidá na druhou stranu, mám ale radši, protože se na rozdíl od Anakina ani v poslední chvíli nevykoupil ;-)

@Krisa Obávám se, že to by bylo nad moje síly, když jsem WoW ani pořádně nehrála. Kdo by tě zajímal? Může aspoň takhle napsat, co o nich vím.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @svoa00 Nesmíš se podceňovat!
    Zajímají mě Arthas, Illidan, Jaina, Malfurion, Tyrande, Sylvanas...takže v podstatě skoro všichni :D
  • @Branislav_Gepeto Hmm, nemusíš mi říkat, kdo všechno od Plamenné legie odpadnul. Nic jiného v tom příspěvku nepíšeš.
  • @Krisa
    Illidan po souboji s Arthasem odešel do Outlandu, kde se udělal pro sebe a postupně spíš přichází o rozum. Začne se chovat dost tyransky. I Kael to začne vidět a začne jednat na vlastní pěst. Maiev, do té doby držená v kleci, je osvobozená Akamou. Hráči jí pak pomůžou Illidana zabít. Maiev na Illyho vybalí, že jí zničil deset tisíc let života a Illidan posledním dechem odpoví, že lovec bez loveného postrádá smysl.

O Arthasovi jsem řekla všechno, co vím.

Jaina na Theramoru spolupracuje s Aliancí a jejím krále Varianem Vrynnem a snaží se udržet mír mezi Aliancí a Hordou. Ve WoWku ale zas tak důležitou roli nehraje. V jednej chvíli běží za králem lichů/Arthasem a doufá, že v něm ještě uvidí něco z toho, koho znala, ale on ji málem zabije. Brečí, když se dozví, že umřel. V posledním rozšíření WoW Horda zničí Theramore a Jaina je nějakou dobu ovládaná hněvem, ale nakonec neudělá stejnou chybu jako Arthas nebo její taťka. K Hordě, orkům i Thrallovi teď cítí antipatie a vládne (obnovenému) Dalaranu.

Tyrande a Malfurion - inu, většinu dobu jsou oba k nalezení v Měsíčním chrámu. Malfurion je nějakou dobu v komatu, uvězněný ve Smaragdovém snu (neptej se, dost dobře bych to nedokázala vysvětlit).

Sylvanas pomáhala na straně Hordy porazit Arthase. V posledních dvou rozšířeních je z ní ale jedna z postav, co vlastně zešíleli. Vlastně je z ní nová královna lichů. Teď už "jenom" nenechává dělat experimenty na lidech a trpaslících, ale aktivně je nechá zabíjet a oživovat, aby se přidali na její stranu. Připravila lidi o další území a hodlá v tom pokračovat. Kdybych měla možnost ji definitivně zabít, tak si za WoWko snad i zaplatím :D
    @svoa00 Dík. Takže je to všechno takový optimistický :spike: Všechny moje oblíbené postavy jsou buď pod drnem nebo magoři - klasika.
    Smaragdový sen znám z knížek.
  • @Krisa Už jsem zmínila, že Kael taky umřel? =D Zradí Krvavé elfy, nechá se ovládnou závislostí na magii, až je z něj troska, a skoro se mu podaří vyvolat v obnoveném Quel´Thalasu Kiljaedena. Hráč ho dokonce musí zabít dvakrát. On ten svět je vůbec takový dekadentní. Zástupci řádu a uctívači světla (Aliance) skoro konstantně prohrávají a v každé chvíli je tu deset hrozeb pro život na Azerothu. Snad všechny rasy zažily genocidu nebo něco podobného.

Co se týče postav z W3, tak po těch letech žijí Jaina, Malfurion, Tyrande, Thrall (i když už není vůdce Hordy) a Sylvanas.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.