Jídlo a pití

upraveno 26. června 2011 v Rozličný pokec
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....

1131416181924

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jaj, dušená mrkev, tu taky miluju. Já jsem obecně víc zeleninožrout než masožrout. Maso tedy jím, vegetarián nejsem, ale je jen málo druhů, na kterých bych si vyloženě pošmákla a řekla si "ty jo, zrovna mám chuť na pořádnou flákotu". Kromě špenátu na jakýkoli způsob a koprovky jsou nejvíc nejlepší věci na světě květákový placky a nakládanej hermelín. Kruci, právě jsem přišla z tréninku a mám hroznej hlad :D
  • @Krisa a co třeba dančí řízečky, zvěřinový gulášek, pěkně krvavý steak, králičí ledvinky (mňam) nebo žabí stehýnka? :twisted:
  • @Dreamer pěkně krvavý steak mluviš mi z duše
  • Já nemám rád tvarůžky, ačkoliv jsem je nikdy nejedl. :-x
  • Tak co opravdu nepozřu je mlíko (bléééé) a to jsem ho asi do 2 let hltala po litrech, ale teď nemůžu, rýžový nákyp (koho proboha kdy napadlo dělat rýži na sladko????), žemlovka. Jinak paprika, ředkvičky, houby, vnitřnosti, škvarky, tlusté maso, tlačenka, lečo, rajskou (snědla bych ji pouze s těstovinama, nikdy s knedlíkem), koprovku taky nikdy s knedlíkem ale s bramborama jí miluju! Různý chobotnice, brouky ani červy jsem nikdy neměla a ani po tom nijak neprahnu. Nemám ráda špagety (prostě nesnáším, jak se blbě jí a jsem od toho celá zamazaná), jiný těstoviny mi nevadí. Jo..jsem strašně vybíravá a mlsná :D
  • @heavy_head nevíš o co přicházíš ;) tvarůžky jsou nejlepší, hlavně když jsou pěkně rozteklý.
  • @Melindaaaa toto znie pre niekoho ako ja(čitaj 1-2 litre mlieka denne) ako nočná mora
    @brbr ani nehovor.. a so šunkou a zemiakovou plackou
  • @heavy_head Tvarůžky jsem riskovala jednou, smažené. Přišly mi takové bez chuti. :-)

ale taky mám pokrmy, které netoužím ochutnávat. Třeba tatarák z těch méně exotických.
    @BenNevis Tatarák jsem ochutnala loni po velké hecovačce od kamarádů (zavřené oči a skoro pláč) a musím říci, že hnusný to není a asi by to bylo i dobré, ale vědomí a odpor z toho, že jím syrové maso je u mě zatím nepřekonatelné.
    Ale stejně tak nejím koně, klokany a pštrosy a nikdy bych nechtěla ani vidět nic z kočky nebo psa.
  • Nepochybuji, že je tatarák dobrý, ale doma, kde mám nad tím kontrolu, si ho neudělám. Občas ho dávají třeba na rautech a tam nevím, jak dlouho to maso a kde leželo, co se mezitím v něm vylíhlo...

Jednou dávali v závodce klokaní guláš. Asi tam fakt mají ty klokany přemnožené, když se jim to vyplatí vozit do naší kafilerky. Anebo byl úhyn v ZOO. :-D
  • gnochi se smetanou, opraženou slaninkou a špenatem.. mňam
    a klokani gulaŠ je užasný.. taky koŇský
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Branislav_Gepeto Koukám, že vaříš stejně jako já. Taky jsi vyznavač speciality "Vejce na tisíc způsobů aneb Co mi padlo pod ruku"? :D
    upraveno 30. ledna 2013
  • @Branislav_Gepeto ty si celkom blízko.. ak niekedy budeš tu u nás daj vedieť vezmem Ťa k sebe na obed...
    tak napriklad zajtra mam na desiatu neden kurací jarný závtok a vegetarianske Chirashizushi
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Objevil jsem magickou sílu Earl Grey čaje s medem a javorovým sirupem. ;-)
  • @Montezuma3 To manzela vzdy nahneva, ked si niekde vypyta cierny caj a donesu mu Earl Grey
    Ja som to skúšal s mliekom a trochou smotany. Chutí to skvele :D I keď som si nie je celkom istý, či to pripravujem správne, mne to chutí.
    Jajks, čaj s mlékem je má noční můra ze školky (spolu se škralouchem na kakavu).
  • @Branislav_Gepeto toto si celkom zabil.. lebo "shi" znamená v japončine smrť.. a je to jeden druh sushi ak chceš vedieť
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.