Když jsme u těch vzhledů - chtěla bych se zeptat - vy znáte někoho, kdo má fialové oči? Nikdy jsem si to neuměla představit a jedinou zmínku o fialových očích mám od jedné holčičky ze skautu, která tvrdila, že jakási průměrná americká popová zpěvačka má "stopro fialový oči" :-)
fialové oči přirozeně nejdou. Někde jsem o tom jednou četl článek. Nevím jestli si to pamatuji přesně, ale barva je určena pigmentem. Podle druhu pigmentu je zabarvené oko. Je široká škála. Na jednom konci je tmavě hnědá. (jih, hodně světla) opakem je modré až bezbarvé šedé oko. (Skandinávie, málo světla)
K těm fialovým očím - GRRM někde zmiňoval Elizabeth Taylor, ale ta měla podle mě spíš tmavě modré, modrošedé...
Jednou jsem v metru viděla kluka, který měl hodně, hodně tmavě modré oči, skoro až černé, ale nevím, jestli neměl čočky. Taky mi bylo blbé na něj pořád zírat. Jinak jsem asi neměla štěstí, ale fialové oči nepotkávám... :D
:D Dreamer: S tým mám problém už nejaký čas.... Vždy keď som videl Dancea ako Tywina, ako hádže ten stoneface na Aryu, tak sa mi vybavilo toto video a bolo to také komické... ,,Šenku můj, teď tě naučím tu nejdůležitější životní lekci.... Deme tančit!"
@Ugla U Jaimeho by mi to žíly určitě netrhalo, i když by bylo škoda postavy s dobrými kapitolami, protože teď tam má Martin až moc nudných a nesympatických postav, které mají nudný a nesympatický děj. U herce bych byla kategoricky proti :) Líbí se mi to gesto, kterým si každou chvíli prohrábne odrostlé vlasy, se přiznám bez mučení :-D Obecně nemám moc v lásce módu ultrakrátkých sestřihů a holých lebek.
Komentáře
Někde jsem o tom jednou četl článek. Nevím jestli si to pamatuji přesně, ale barva je určena pigmentem. Podle druhu pigmentu je zabarvené oko. Je široká škála. Na jednom konci je tmavě hnědá. (jih, hodně světla) opakem je modré až bezbarvé šedé oko. (Skandinávie, málo světla)
Jednou jsem v metru viděla kluka, který měl hodně, hodně tmavě modré oči, skoro až černé, ale nevím, jestli neměl čočky. Taky mi bylo blbé na něj pořád zírat.
Jinak jsem asi neměla štěstí, ale fialové oči nepotkávám... :D
,,Šenku můj, teď tě naučím tu nejdůležitější životní lekci.... Deme tančit!"
U Jaimeho by mi to žíly určitě netrhalo, i když by bylo škoda postavy s dobrými kapitolami, protože teď tam má Martin až moc nudných a nesympatických postav, které mají nudný a nesympatický děj.
U herce bych byla kategoricky proti :) Líbí se mi to gesto, kterým si každou chvíli prohrábne odrostlé vlasy, se přiznám bez mučení :-D Obecně nemám moc v lásce módu ultrakrátkých sestřihů a holých lebek.