Bodovačka 2 (od trůnů k tanci)

1280281283285286313

Komentáře

• 34. hlasování

Jon Sníh +2 (61)
    Arya Stark -1 (49)
    Asha Greyjoy +1 (16)
    Samwell Tarly 0 (22)
  • 35. hlasování

Jon Sníh +1 (62)
    Arya Stark +2 (51)
    Asha Greyjoy 0 (16)
    Samwell Tarly -1 (21)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 11. ledna 2013
    36. hlasování

Jon Sníh +1 (63)
    Arya Stark +2 (53)
    Asha Greyjoy -1 (15)
    Samwell Tarly 0 (21)
  • upraveno 11. ledna 2013
    37. hlasování

Jon Sníh 0 (63)
    Arya Stark +1 (54)
    Asha Greyjoy -1 (14)
    Samwell Tarly +2 (23)
  • 38. hlasování

Jon Sníh +1 (64)
    Arya Stark +2 (56)
    Asha Greyjoy -1 (13)
    Samwell Tarly 0 (23)
  • 39. hlasování

Jon Sníh -1 (63)
    Arya Stark 0 (56)
    Asha Greyjoy +2 (15)
    Samwell Tarly +1 (24)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    40. hlasování

Jon Sníh -1 (62)
    Arya Stark +2 (58)
    Asha Greyjoy +1 (16)
    Samwell Tarly +0 (24)
  • 41. hlasování

Jon Sníh +2 (64)
    Arya Stark -1 (57)
    Asha Greyjoy 0 (16)
    Samwell Tarly +1 (25)
  • 42. hlasování

Jon Sníh +2 (66)
    Arya Stark +1 (58)
    Asha Greyjoy -1 (15)
    Samwell Tarly 0 (25)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 11. ledna 2013
    43. hlasování

Jon Sníh +2 (68)
    Arya Stark +1 (59)
    Asha Greyjoy -1 (14)
    Samwell Tarly 0 (25)

Nechcete zase psát komentáře? Docela by mě zajímalo, podle čeho bodujete v posledních (= těžkých) kolech. U některých by mě zajámlo, jestli to je taktika nebo oblíbenost...
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • U mě viz 25. hlasování, pořád dokola se mi to opisovat nechce :-)
  • 44. hlasování

Jon Sníh +2 (70)
    Arya Stark 0 (59)
    Asha Greyjoy +1 (15)
    Samwell Tarly -1 (24)
    @Lady Sansa Nemyslím dokola, stačí jednou - mě ty různé pohledy na postavy fakt baví.
  • @Krisa Chápu, mě to taky baví číst, hlavně u těch, kteří dávají mínuska mým oblíbeným postavám a naopak :-)
    45. hlasování

Jon Sníh +1 (71)
    Arya Stark +2 (60)
    Asha Greyjoy -1 (14)
    Samwell Tarly 0 (24)

@Krisa
    Já se držím pořád stejného kritéria a tou je prosté a jednoduché - jak moc mám ráda danou postavu.
  • Jon je moje nejoblíbenější postava, pro mě favorit celé bodovačky.
    Arya mě moc nebaví, obzvlášť po tom co odplula ze západozemí, tak mě její kapitoly už moc neberou, a jestli tam je "zapikovaná" už nadobro, tak potom nechápu celou její linku, která vyzněla dost do ztracena. Navíc její povaha mi prostě není až tak sympatická. Samozřejmě vše je potřeba brát v kontextu 4. kola, kde jsou už víceméně jen samé silné charaktery.
    Asha je sice, řekl bych umírněná železná, ale pořád železná. Nedá si poradit (třeba od Čteče), a má podle mě trochu přehnané sebevědomí.
    Sam zažil parádní vývoj postavy, začal si trochu věřit, a snaží se překonat sám sebe i svou zbabělou povahu, doufám že nám ještě ukáže.

Obecně boduju ty postavy, do kterých se dokážu vžít, a které se chovájí tak, jak bych se mohl zachovat na jejich místě já. Postavy přemýšlivé, ne horlivé, ne přehnaně sebevědomé.

Uf to jsem se rozepsal, doufám, že to bude číst aspoň Krisa, když si to važádala... :-D
  • Já jsem si taky náhodou početla... :-)
  • upraveno 11. ledna 2013
    46. hlasování

Jon Sníh +2 (73)
    Arya Stark -1 (59)
    Asha Greyjoy +1 (15)
    Samwell Tarly 0 (24)

Jon je jedna z mých nejoblíbenějších postav, Asha jedna ze tří nejoblíbenějších ženských postav a Sama mám taky ráda, ve finále asi nemá co dělat, ale mínus mu dávat nechci... Arya má mínus, protože mám prostě ostatní tři radši.
    @sederik Od Krisy máš jednoho bludišťáka
    upraveno 11. ledna 2013
    Aryina linka možná opravdu skončí do ztracena, stejně jako Sansina, protože Martin nejspíš neví co s nimi. Ságu v Západozemí začal z pohledu Starků, pak to mohutně rozšířil a děj příliš rychle posunul na příliš malém časovém úseku a zároveň přitom zlikvidoval Starky takovým způsobem, že s těmi ostatními už nemá kam postoupit (s výjimkou Brana, kterému asi něco takového plánoval od začátku).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Aša ako jediná zo Železných nemá v hlave nasraté. Euron chce celý svet, Victarion chce dobývať, Theon je prosto arogantný a sebecký blb, Balon mal sen, na ktorý nemal. Akonáhle Balón praskol, Aša chcela akurát tak nejaké pobrežia a uvažovala o spojení sa so Stannisom. Áno, je to mierne zbrklá krava, ktorá v niektorých momentoch robí zlé rozhodnutia. Napriek tomu ju mám celkom rád a tak strašne rád by som ju vo Vichroch chcel vidieť ako vernú spojenkyňou Stannisa (kapitola Theona na mňa pôsobila ešte viac tak, že Stannis je jej aspoň mierne naklonený, nedáva ju zamykať a normálne sa s ňou baví). Tu išlo o to, koho mám radšej. Sama alebo ju? Sam je milý a dobrý, nevinný a chytrý, ja osobne aj chápem to jeho stále "Ach ja úbohé lajno bez ceny, čo poškvrňuje túto civilizáciu, som to najhoršie, čo sa zrodilo z ľudského samä". Ale v porovnaní s Ašou ma viac baví ona. Preto Sam neutrálne a Aša jeden bod.

Arya. Charakter. Niektoré plytké charaktery malých postáv sa opakujú (typickí nachlastaní, neslušní vojaci, intrigánske lady, sladké lady, ženy čo sa zmierili s postavením Som žena, veľa práv nemám) a máme tu aj silné charaktery, ktoré sú rozobrané viac. Ale zo všetkých skoro najviac je pestrá Arya. Pestrý je aj Barristan (Pakistan, Uzbekistan, Kazachstan, Barristan :D ), aj Samwell, svojím spôsobom aj Dany. Aryu mám navyše rád. Správa sa miestami hlúpo a detinsky (je to predsa len dieťa), napriek tomu je to zaujímavá postava. Rozhodná dvojka.

Neukameňujte ma za to, že dávam Aši bod zatiaľčo mínusujem Jona (stavím sa, že tu budú viacerí, čo sa podivia). Mňa prosto na Jonovi čosi irituje. Chvíľu sa správa ako Já ubohý bastard čo ho nikto nemá rád, inokedy ako Seriem na Hliadku, jedna trtkačka nestačí, prosto sa zamilujem do tejto švárnej divokej, stupídnej, obmedzenej dievčiny, čo sa ma snažila zabiť, veď je to tak sexy, keď ma chce priateľka zapichnúť (z čitateľského hľadiska bola Ygritte prekážajúca postava odsúdená na zánik) a potom zase ako Som desne zodpovedný, budem sa tváriť stonefaceovo, nemám priateľov, som prosto osamelý vlk. Je to dobrá postava, nemá ani tak negatívne vlastnosti, len mi vôbec nesadnú tie jeho myšlienkové pochody. Nie je to na takej úrovni, že by som chcel vytrhnúť Bowenovi dýku a zapichnúť ho sám, skôr tak "Jonova kapitola? To zas bude riešenie poľnohospodársko-politicko-justične-administratívneho problému na Zdi". Normálne sa prichytám, ako beriem jeho za lorda veliteľa ako zlú voľbu v rámci príbehu (na úplnom konci by to bolo možno lepšie). Preto v tejto zostave mínus.
    47. Hlasování
    Jon Sníh -1 (72)
    Arya Stark +2 (61)
    Asha Greyjoy +1 (16)
    Samwell Tarly 0 (24)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 11. ledna 2013
    48. hlasování

Jon Sníh +2 (74)
    Arya Stark +1 (63)
    Asha Greyjoy -1 (15)
    Samwell Tarly 0 (24)
    @Branislav_Gepeto MYslím, že s Ygritte Jonovi trochu křivdíš (měl docela výčitky), zbytek ti neberu (myslím neberu, jako že je to tvůj názor; ne neberu, jako nežeru ti to).
  • Arya u mě nejspíš ve finále plusové body dostávat nebude. Po naprosto skvělých kapitolách v předchozích třech knihách, kdy jsem doslova hltala každou stránku, přišel velký úpadek a pro mě asi zatím největší zklamání. Od té doby, co trčí v té ři....Bravosu jsou pro mě její kapitoly čirým utrpením. Jon je jasný, moje nejoblíbenější postava. Ze všeho nejdřív jsem si přečetla všechny Jonovy kapitoly ze Hry a ze Střetu a až po té jsem se pustila do čtení celé Písně. Jonova linka mě baví asi ze všech nejvíc, mrazivá atmosféra severu, tajemno, mrtvé věci spící pod sněhem. Jestli to Jon nepřežije, tak si udělám tlustou woodoo panenku s brejličkama a začnu do ní zapichovat špendlíky :twisted: Asha, protivná krakatice, nemám ji ráda a je mi nesympatická, i když je z Greyjoyů asi jediná, co to má v hlavě v pořádku. Sam, nejlepší Jonův kámoš v Hlídce, ač ufňukanec a trouba, je mi svým způsobem sympatický.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 11. ledna 2013
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 11. ledna 2013
    49. Hlasování
    Jon Sníh 0 (73)
    Arya Stark +2 (63)
    Asha Greyjoy +1 (17)
    Samwell Tarly -1 (23)

Jon Sníh: je rozporuplná postava - je to puberťák zmítaný emocemi. Ale měl vždycky velkou ctižádost, přesto je pro něj pozice Lorda Velitele těžká. Připomíná mi Robba - taky mladý velitel. Nu oba na své chyby doplatili životem...

Arya: po Tyrionovi má 2. nejvíc nejoblíbenější postava. Asi protože mi připomíná mě samotnou.

Asha: silná a divoká žena. Takové ženy mám ráda.

Sam: s tím bych v jednom pokoji bydlet nechtěla :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.